2017-06-15 – Köp H&M på 200 kr

H&M

I ett inlägg här på börsbloggen från 2017-03-30 så rekommenderade vi att man väntar med att köpa H&M till den når 200 kr. Nu är dagen här. H&M handlades idag på tvåhundringen och vi ser därför ett fint läge att köpa aktien. Runt 200 kr bör det finns en stor klump med köpare som vill in i aktien. Nu skall dom sista småspararna skakas ur här runt 200 kr så det skulle inte förvåna mig om vi ser en körare ner mot 180-190 kr innan den vänder upp igen. Det är dock inget som jag vågar spekulera i och därför köper vi här på 200 kr.

H&M har tappat nästan 50% sedan toppen och det beror på att man har saktat in i sin tillväxt. H&M växer nu med 4-5% per år. Det är inte tillräckligt mycket för att ha den höga värdering som man premierats med tidigare. Är det en tillfällig svacka eller är det en permanent lägre nivå på tillväxten som vi ser nu? Det får tiden utvisa.
Här på 200 kr så får man en direktavkastning på strax under 5%.
Om man tror att H&M kommer att få fart på tillväxten igen så är 200 kr en fin nivå att köpa på.
Om man inte tror att H&M kommer att kunna växa mer än runt 5% per år så känns inte 200 kr som någon långsiktigt attraktiv nivå med stigande räntor i sikte.
Här köper vi dock för att vi tror på åtminstone ett ryck uppåt under kommande månader.

Teknisk analys aktier

 

Handla aktier med gratis courtage

Avanza.se erbjuder nu sina kunder gratis courtage vid aktiehandel. Ta en titt på erbjudandet och se om det kan vara något för dig. Det är gratis att starta konto hos Avanza och du gör det enkelt med din E-legitimation.

Är du trött på att få en väldigt liten tilldelning vid nyemissioner så kan du öppna konton hos flera olika mäklare. Avanza är då ett givet val likväl som Nordnet osv.

 

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here