2017-07-18 – Var försiktig med aktier och investeringar i USA

Man ska inte stirra sig blind på historiska priser och kursnivåer men när det börjar se stretchat ut i graferna så är det dags att börja bli lite mer försiktig.
Nedan följer grafer från USA:s tre stora index. Man kan säga lite grovt att Nasdaq innehåller mest teknik och it-bolag, Dow jones är mer viktat mot industri och S&P 500 är de största bolagen i USA oavsett bransch (ett övergripande index).

Hög risk på dessa nivåer på börsen

Historien har visat att börsen inte stiger till himmelen. Uppgångar tar slut. Det är i princip omöjligt att pricka toppen. Det man kan göra är att man kan börja iakta en större försiktighet. Vi vill med detta inlägg mest visa hur högt indexen står i förhållande till sina historiska toppnivåer.

S&P 500
S&P 500

 

 

 

 

Högkonjunktur tillsammans med rekordlåga räntor under en lång tid har tryckt upp börsen i USA

Nasdaq
Nasdaq

 

 

 

 

Det IT och teknik-tunga indexet Nasdaq skvallrar om att börskurserna på bolag som Amazon, Google, Facebook, Tesla osv är skyhöga. Är dom för höga eller rättfärdigar bolagen dessa nivåer?

Dow Jones
Dow Jones

 

 

 

 

Handla aktier utan courtage

Hos Avanza.se kan man nu handla helt courtagefritt. Det är även helt kostnadsfritt att starta och att inneha ett konto hos Avanza. För dig som ännu inte har ett konto så kan det vara värt att testa. Avanza har fått mycket goda kundomdömen från sina användare.
Även vi på Ekonomifokus använder Avanza.se och är mycket nöjda.

 

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here