2017-01-28 – Blogg & poddvärlden

Helgerna är alltid intressanta.
Då har profilerna tid att läsa och skriva om observationer som gjorts under veckan.

Bloggaren Kort sikt skriver den 27/1:
”Lite oroväckande stängning igår, dvs att den stängde i princip på dagslägsta…… tog köparna ut sig på bara två dagar? Var det de sista ”Trump pessimisterna” som skulle med på tåget, och därför ligger alla fullsketna nu? Njae, jag ska inte dra på för stora växlar”

”Michigan kom in på 98,5 mot väntat 98,1 och fg 98,1. Gladare hushåll än så här får man leta efter. Eller rättare sagt, man får gå tillbaks till pre Lehman 2007….. känns rätt inprisat eller? Man ska dock komma ihåg att det inte är någon särskilt bra tajming indikator dock!”

”Många tror fortfarande att skuldsättningen i amerikanska bolag är låg, och visst det var den från 2010-2015… men den har tagit fart senaste åren. Aktieägare som vill se utdelningar och aktieåterköp har inte haft något emot att bolagen skuldsätter sig. Räntan är ju ändå så låg…. men vad händer om räntan stiger. Vad händer med vinsterna då?”

”Jag har ju talat länge om risken för en stark dollar…… ingen verkar bry sig mer än kanske FED. Men faktum är att räntespreden talar för en väldigt stark dollar. Det skulle iofs leda till inbromsning och problem i ekonomin, och då lär vi knappast ha problem med räntorna. Så det är pest el kolera.”

”Men som sagt… dyrt kan blir dyrare och oattraktivt kan alltid bli mer oattraktivt… innan det blir bättre. Så tekniskt ska man än så länge sitta med!”

Twitterprofilen Kavastu twittrar idag den 28/1:

”OMXSPI satte ATH den 27 april 2015 på index 564,90 Väntar på att ett nytt ATH kommer inom kort. Skulle tro sista veckan i februari 2017.”

Den 27/1 twittrade han:
”Ni som gått Kavastus Trender förstår varför man inte ska ha Eltel. Fallande trend, hög värdering och usel tillväxt.”

”Januari har hittills gett +2,2% på OMXSPI i år. Snittet i bulltrend 2000-2016 är +1,93%. Febr är en bra månad med snitt +4,05%.”

Kavastu har även en blogg. Där skriver han följande den 25/1:

”De långsiktiga portföljerna gick från 100% likviditet till 100% aktier och följde planen att vara all-in senast oktober 2016.

I pensionsfonderna som låg likvida juni 2015 till juni/juli 2016 så är det framförallt rysslandsfonderna som gått bäst.

Nåväl, detta är bara historia nu.

Vi blickar framåt. Jag ser inget för närvarande som kan förändra riktningen uppåt som vi nu har på börsen. Jag kommer att fortsätta ligga all-in tills jag får någon hint om att det är dags att dra ned exponeringen mot aktier.

Jag väljer fundamentalt starka aktier i upptrend och hoppar/viktar ned mellan dem lite, då de emellanåt blir lite trötta (överköpta)”

Kavastus bild av masspsykologin:

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here