Ny tjänst för att söka nyproduktion

0
Söka nyproduktion

Nyproduktionen av bostäder är på historiskt höga nivåer, inte sedan miljonprogrammet har det varit samma fart på nybyggnationerna i Sverige. Projekten är många, och de som bygger och projekterar är både stora och små aktörer. Det kan vara svårt att skaffa sig en bra överblick av nyproduktionen i de områden man intresserar sig för. Det har en ny aktör tagit fasta på, Nybyggen.se.

Tänk känslan att flytta in i helt nybyggd bostad. Ofta har det varit en lång väntan under byggnationen, och äntligen står allt klart. Man kan börja möblera och inreda, och till slut få se resultatet av materialval och färgval man gjort. De som tänker sig en nyproducerad lägenhet eller villa, får söka reda på tillgängliga objekt som ligger till försäljning via alla byggbolagens hemsidor. Många av de stora aktörerna känner man till, även nybyggnadsprojekt på hemorten kan man ha bra koll på. Lite värre är det med mindre och lokala aktörer, samt alla de projekt som ligger i planeringsstadiet. Har man tänkt att flytta till en ny stad eller ett nytt område, blir det ännu bökigare att få en bra marknadsbild.

Många projekt är slutsålda när bygget väl inleds, eller har ett fåtal kvar, oftast inte de mest attraktiva. Det kan exempelvis handla om de boenden som ligger på bottenplan, eller saknar balkong. De objekt som inte blivit tecknade under byggnationen läggs ofta ut till försäljning via fastighetsmäklare. Vill man komma i bra position för att bli erbjuden köp av nyproducerat direkt av byggaren skall man komma in med intresseanmälan så tidigt som möjligt. Då vill man hitta intressanta objekt redan under planeringsstadiet och jämföra dem med andra i samma område.

Tjänsten som Nybyggen.se erbjuder

Tjänsten som Nybyggen.se erbjuder skall göra det enkelt och överskådligt att få en bra bild över nyproduktioner inom ett visst område, exempelvis nyproducerade bostadsrätter i Stockholms kommun med omnejd. Tjänsten gör att man inte riskerar missa projekt som planeras eller säljs. Det går både fortare och smidigare att hitta objekt i ett intressant område, dessutom kan man komma in med intresseanmälan i ett tidigt skede. Bostadsrätter, villor, radhus och tomter är sökbara objekt.

Visserligen har osäkerheten kring amorteringskraven påverkat projektering och en del nyproduktioner har ombildats till hyresrätter. Hur amorteringskraven kommer påverka bostadsmarknaden generellt när de väl går i kraft under 2018 är svårt att förutsäga. En del bostadssökare vill säkert passa på att göra klart bostadsaffären innan amorteringskravet skärps, andra väntar. Å andra sidan är många som vill sälja innan de tuffare kraven börjar gälla.

Nyproduktion undantag

Speciellt och förmånligt gällande nyproducerade bostäder är att de är undantagna amorteringskraven de första fem åren. Vilket ger lättnad för den som letar nyproduktion. Värt att notera gällande köp av nyproduktion är att det inte förekommer budgivning, vilket gör att du kan få en bra bild över din framtida boendekostnad när du gör din intresseanmälan. Det underlättar också när du söker lånelöftet från din bank, ni vet ju vad priset är.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here