Så tar du enklast in offert på solceller

Solceller offert

Funderar du på att skaffa solceller för att själv kunna producera en stor del av din fastighets elförbrukning så kan du hitta all den information som du behöver hos SolcellsOfferter. Att investera i en solcellsanläggning är något som du bör planera då en solcellsanläggning kostar en del pengar.

Det bästa med denna investering dock är att det är pengar som du kommer att få tillbaka med råge över tid. Hos SolcellsOfferter så kan du också beställa tre stycken offerter helt utan kostnad.

Det innebär att du kommer att erhålla tre offerter från certifierade solcellsleverantörer på din ort vilket gör det möjligt för dig att kunna jämföra priser men också de lösningar som solcellsleverantörerna kan erbjuda dig.

Jämför prisförslag från flera leverantörer

SolcellsOfferter har erbjudit information om solceller under en lång tid vilket har hjälpt massor av besökare att kunna fatta ett beslut om de ska investera i solceller.

På hemsidan erbjuds besökaren möjligheten att helt kostnadsfritt beställa tre offerter genom oss som sedan skickas ut från certifierade solcellsföretag på besökarens ort. Detta har bidragit till att SolcellsOfferter har varit med och skapat många bra affärer runt om i hela Sverige.

Eftersom en investering i en solcellsanläggning kan vara mycket kostsam samtidigt som en solcellsanläggning ska kunna prestera en bra effekt under en mycket lång tid framåt så är det viktigt att ta in offerter från flera företag. Det ger dig möjligheten att se vilka lösningar som solcellsleverantörerna erbjuder men även möjlighet för dig att jämföra priser så att du kan välja en prisvärd solcellsanläggning.

Vill du erhålla offerter för din solcellsanläggning snabbt och enkelt från endast certifierade solcellsleverantörer som är proffs på solceller så kan du beställa dessa offerter hos SolcellsOfferter. Efter att du har erhållit offerter från solcellsleverantörer på din ort så har du möjlighet att också få kostnadsfri rådgivning från dessa företag om du har några funderingar kring din solcellsanläggning.

Ta del utav information & guider

Eftersom SolcellsOfferter har funnits länge nu så har SolcellsOfferter haft möjligheten att samla på sig massor av kunskap och information om solceller. Denna kunskap delas med andra på sidan vilket innebär att du kan hitta ett gediget underlag för att kunna fatta beslut om att investera i solceller.

Här kan du hitta information som kalkyler, prisjämförelser, geografisk information om förhållanden i olika städer, guider, analyser, solcellsbidrag, offerter och mycket annat som ger dig möjlighet att få den kunskap du behöver för att kunna investera i solceller.

Solceller är en lönsam investering

När du installerar en solcellsanläggning så är det inte bara en bättre miljö som du investerar i utan det är också en investering som ger dig eller dina barn en bra avkastning under många år framåt.

En investering i solceller ger ingen snabb avkastning utan avkastningen på det investerade kapitalet erhålls genom betydande besparingar för din fastighets elkostnader under 25 år framåt. Redan efter 10 år så har din investering betalat sig och därefter så kan du se fram emot stora kostnadsbesparingar för fastighetens elförbrukning under ytterligare 15-20 år framåt.

Hur stor avkastningen blir beror på hur mycket elektricitet som dina solceller producerar. Om du producerar elektricitet som motsvarar 50 procent av din fastighets elförbrukning så halverar du dina kostnader för elinköp.

För en villa som drar 20 000 kWh per år så kan besparingen bli så pass stor som hela 12 000 kronor per år, om du har en solcellsanläggning på 10 kW och elpriset ligger på 1,20 kronor. Det blir en rejäl besparing att kunna göra något annat roligt för varje år.

Andra fördelar som en egen solcellsanläggning ger dig är att du inte blir så utsatt då priset på elektricitet höjs då du själv producerar en del av fastighetens elförbrukning. Dessutom så kan en solcellsanläggning höja värdet på din fastighet då den ger en ny ägare en stor fördel i att kunna erhålla reducerade elkostnader.

Checklista när du ska investera i solceller

Det är enkelt att investera i solceller idag då både myndigheter och elbolag har bra rutiner för att hantera övergången till solceller. Nedan följer en lista över det du behöver tänka på.

Beställ offerter för solceller
När du har bestämt dig för att investera i solceller så börja med att ta in offerter för din solcellsanläggning. Du bör ta in flera offerter från olika företag så att du kan jämföra företagens lösning för dina solceller och deras priser.

Ansök om solcellsbidrag
Du ska ansöka om ett solcellsbidrag som ger dig 20 procent av din totala investering tillbaka så snart som möjligt då kötiden idag är lång.

Anmäl till elbolaget
Gör en föranmälan till ditt elbolag så att de kan förbereda installationen av din nya mätare. Efter installationen gör du en efteranmälan så kommer elbolaget ut och byter ut din gamla mätare.

Installera solcellerna
När allt ovan är klart och du har bestämt dig för en solcellsleverantör så kan installationen av solceller påbörjas. Detta tar normalt några veckor innan det blir klart. Efter att elbolaget har bytt ut mätaren så kan du påbörja produktionen av din egna gröna el.

2 KOMMENTARER

  1. Gäller Solcellsbidraget under 2020 oh inner man få sitt ärende behandlat innan förändringar under 2021?

    • Hej Carl-Gustav.

      jag vet tyvärr inte svaret på din fråga.

      Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here