Köpa och sälja bostad med samma mäklare

Köpa och sälja bostad med samma fastighetsmäklare

Finns det några fördelar eller nackdelar med att köpa och och sälja via samma mäklare? Det skall vi gå igenom i denna artikeln.

Artikelns innehåll:
1. Sälja med den mäklaren man köpt av
2. Köpa via den mäklare man sålt med

Klicka för att gå direkt ner till önskad rubrik

Sälja med den mäklaren du köpt av

Du har köpt en bostad och funderar på att anlita samma mäklare när du själv skall sälja din bostad.

Fördel:
Du har sett hur mäklaren agerar vid en försäljning. Om du tycker att mäklaren agerat bra under hela processen och givit ett bra intryck så kan det vara en bra ide att anlita mäklaren även för din försäljning. Det är viktigt att ha förtroende för sin mäklare.

Nackdel:
Ingen direkt nackdel finns

💡 Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Köpa via den mäklare du sålt med

Du har sålt din bostad och nu är du spekulant på en bostad som samma mäklare har till salu.

Fördel:
Du känner mäklaren och vet hur han/hon jobbar. Kanske kan du dra nytta av det i en eventuell förhandling.

Nackdel:
Mäklaren känner till din situation och det kan användas emot dig i en eventuell förhandling om det är en mäklare som står mer på säljarens sida. En mäklare skall vara opartisk men också verka för ett så högt slutpris som möjligt. Det leder till att mäklaren ofta hjälper säljaren lite mer än köparen.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här