5 st tips – att tänka på inför visning

0
tänka på inför visning

När du skall gå på visning är det alltid bra att vara förberedd. Ju mer förberedd du är desto mindre är chansen att något går fel. Vi har listat 5 st punkter som du bör gå igenom inför en bostadsvisning.

Att tänka på inför visning

1. Sök lånelöfte
Se till att ha ett lånelöfte klart redan innan visningen. Det kan ibland gå väldigt snabbt med budgivning osv så var väl förberedd så riskerar du inte att missa din drömbostad.
Lånelöfte söker du enklast via den helt kostnadsfria hemsidan Consector.se. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och det är helt gratis.
2. Ring mäklaren och anmäl intresse
Ring (!) och anmäl intresse. Du ringer mäklaren och meddelar att du är superintresserad och att du vill veta om det kommer in några förhandsbud för då kanske du är beredd att bjuda över. Om du gör detta så minskar du risken att bostaden säljs innan visning på ett så kallat förhandsbud. Läs vår artikel om förhandsbud.
3. Skapa dig en bild av bostadspriser i området
Kika på de hemsidor som visar slutpriser på tidigare bostäder som sålts i området. De finns framför allt två st hemsidor som visar slutpriser och det är Booli.se och Hemnet.se/salda.
4. Åk och titta på omgivningen innan visning
Det brukar vara bra att åka till bostaden och kika på omgivningen redan innan visningen. Antingen kan du åka dit någon timme innan visningen och kika eller redan ett par dagar innan. Du kan då enkelt åka runt och kika hur när det är till bussen osv.
5. Undersök alla dokument kring bostaden
Är det är bostadsrätt så bör du läsa igenom årsredovisningen och skapa dig en bild av föreningens ekonomi. Är det ett hus eller annan friköpt bostad bör du läsa igenom information om eventuella servitut samt besiktningsprotokoll om bostaden är förhandsbesiktigad.

 

Följ dessa tips så kommer du att vara väl förberedd inför visningen.
Förhoppningsvis missar du inga viktiga detaljer och om du är osäker på dina kunskaper kring bostäder så rekommenderar vi att du tar med dig en person som har bra koll och kunskap i ämnet. Återigen, glöm inte att ordna med lånelöfte INNAN visningen.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here