Hemsidor som jämför lån – jämförelsetjänster

Utbudet av olika sajter som jämför lån har aldrig varit större. Samtidigt nöjer sig många svenskar fortfarande med att välja det första bästa lånet som de blir erbjudna, kanske från den bank där de redan har sitt privatkonto. Du har mycket att vinna om du istället lägger lite tid och energi på att göra jämförelser. Det är mer eller mindre ett måste för att lyckas hitta det allra billigaste lånet. Nedan tittar vi närmare på några av de mest populära alternativen för svenska låntagare.

Räkna ut hur mycket ett lån kostar dig varje månad med och utan amorteringen med hjälp av våra smidiga kalkyaltorer som räknar ut alla kostnader och amorteringar åt dig.
->Länk till kalkylator för Bolån och boendekostnad
->Länk till kalkylator för privatlån och övriga lån

Lista med info om olika lånejämförare

Advisa.se – jämför privatlån och billån hos 38 st banker
Lånekoll.se – Jämför privatlån och bolån hos 30 st banker
Lendo.se – Jämför privatlån hos upp till 35 st banker
Compricer.se – Jämför privatlån och annat inom privatekonomi
Zmarta.se – Jämför privatlån, bolån och försäkringar
Axo-Finans.se – Jämför privatlån

Lendo

De flesta lär ha hört talas om Lendo.se, en av de populäraste sajterna för att jämföra privatlån/blancolån. De gör mycket reklam över hela Sverige och det har gjort att många har fått upp ögonen för just deras tjänst. Den fungerar genom att du som låntagare fyller i dina uppgifter, sedan tar Lendo kontakt med samtliga banker och kreditgivare som är beredda att låna ut pengar till dig. Därefter får du ett eller flera låneerbjudanden att ta ställning till. Lendo brukar lyfta fram i sin marknadsföring att de är en perfekt tjänst för att baka ihop sina privatlån/sms-lån till ett enda privatlån och kraftigt sänka räntekostnaden.

En av de största fördelarna med Lendo.se är deras breda kontaktnät. Endast en kreditupplysning behövs för att nå alla aktörer som Lendo samarbetar med. Skulle du på egen hand kontakta alla långivare skulle det behövas massvis av UC-kontroller i ditt namn, vilket inverkar negativt på kreditvärdigheten. Ytterligare en fördel med sajten är att den är gratis. Istället är det bankerna eller kreditinstituten som betalar en mindre provision om en kund har tecknat lån via Lendo. Det betyder att du aldrig behöver betala för tjänsten eller ens förbinda dig till att acceptera ett av erbjudandena. Passar inget av alternativen är det bara att tacka nej.

Det märks också att Lendo har lagt mycket energi på att göra allting så tydligt och smidigt som möjligt. För varje lån uppges storlek, ränta, villkor osv. När du använder tjänsten blir det enkelt att göra jämförelser och verkligen välja det bästa lånet. Lendo har också en ledande position som gör att de kan säga nej till banker och andra typer av långivare som inte är seriösa. Om ett företag finns listat hos Lendo.se kan man som låntagare garanterat lita på att de uppfyller Finansinspektions krav och är trygga att använda sig av.

Lånekoll.se

Hos Lånekoll.se går det att få hjälp att förhandla ner kostnaden för bolån och privatlån. De har tre olika tjänster:

  • Omförhandla befintligt privatlån eller bolån
  • Möjlighet att få erbjudanden från en mängd banker vid ansökan om bolån
  • Hjälp att få lånelöfte inför ett bostadsköp

De menar att deras snittkund sparar flera tusenlappar om året tack vare deras effektiva förhandlingsmetoder. Den största fördelen med att använda sig av Lånekoll är att svenskar generellt sett är dåliga på att pruta själva. Många får en sämre ränta än förväntat när de försöker förhandla på egen hand. Inte minst för stora bolån kan det bli förödande. Till exempel har Lånekoll.se lyckats hjälpa vissa av sina kunder till en bolåneränta på endast 1,09 %.

Deras tjänster fungerar helt gratis. Du förbinder dig heller inte till någonting. Att fylla i ansökan tar inte mer än cirka fem minuter och kräver bara en kreditupplysning via UC, oavsett hur många kreditinstitut eller banker som ger dig ett låneerbjudande. Du blir sedan kontaktad av en handläggare som kommer fråga dig mer om dina uppgifter och dina önskemål. Handläggaren förhandlar därefter med uppemot 30 st banker för att ge dig det allra bästa tänkbara erbjudandet utifrån hur förutsättningarna ser ut. Du väljer det låneerbjudande som passar bäst, eller så kan du tacka nej till samtliga.

En stor fördel med Lånekoll är deras fokus på bolån och inte bara på privatlån/blancolån. Det blir mycket tidskrävande om du själv tänkt ringa runt och förhandla med uppemot 30 banker. Dessutom har de flesta ingen erfarenhet om räntesättning och vad de ens kan förvänta sig som rimlig ränta utifrån sin egna ekonomiska situation. Då blir det svårt att pruta och ställa krav på banken.
Lånekoll.se har lång erfarenhet och grundarna bakom företaget kommer från bank- och finansbranschen. De känner till olika trick som att du till exempel kan få bättre villkor om du väljer att också flytta över sparande eller en del av dina tillgångar till banken som erbjuder bolånet.

Zmarta

Zmarta.se är en jämförelsesajt som riktar in sig på lån, el och försäkringar. Här tittar vi på deras tjänst för att jämföra lån, men det är bra att känna till att de också erbjuder andra jämförelser. Enligt dem tar det bara 2-3 minuter att fylla i sina uppgifter. Du kan låna upp till 600 000 kr och under processen kontaktas upp till 30 olika långivare, samtidigt som du kommer undan med en enda kreditupplysning. Jämförelsetjänsten lämpar sig bra när du behöver ett privatlån, ett billån eller för att samla några av dina befintliga lån.

För att göra en ansökan fyller man i alla sina uppgifter direkt på sajten. Vad de vill veta är hur mycket du behöver låna, dina personuppgifter, dina boendeuppgifter, samt vilken typ av anställning du har. Skulle du inte ha någon form av anställning ökar chanserna betydligt om du har en medsökande för lånet. Därefter tar Zsmarta en kreditupplysning hos UC. Ansökan skickas sedan till deras samarbetspartners. Vissa kommer lämna besked direkt, andra banker eller långivare gör en manuell behandling av ärendet och då tar det lite längre tid. Hos Zmarta kan du följa processen via ”Mina sidor” och se när alla svar trillar in. När du bestämt dig behöver du godkänna låneavtalet och när allt är klart har du snart pengarna på kontot.

En bra sak med Zmarta.se är att de verkligen verkar bry sig om sina kunders ekonomi. På sajten finns tydliga instruktioner om hur du gör en budget och får bättre koll på din privatekonomi. Då blir det heller inga problem att klara återbetalningen av ett lån. Du kan till och med ladda ner deras särskilda budgetmall som gör mycket av jobbet åt dig. Deras andra jämförelsetjänster kan också hjälpa till att sänka månadskostnaden för el eller för försäkringspremier.

Axo Finans

Axo Finans jämför privatlån åt dig genom sin jämförelsetjänst som finns tillgänglig på Axofinans.se. Fördelen är att de kontaktar alla banker och långivare som de samarbetar med, allt med bara en enda ansökan och en enda kreditupplysning hos UC. Deras mål är att göra ansökningsprocessen så smidig och snabb som möjligt och i allmänhet får du besked samma dag. Tjänsten är gratis och att lämna en ansökan är inte bindande. Du kan välja att tacka nej till samtliga erbjudanden.

Hos Axo Finans ligger fokus på lån utan säkerhet, dvs så kallade blancolån. Långivaren har ingen möjlighet att ställa krav vad pengarna ska användas till och många använder dem som rena konsumtionslån. I allmänhet tillämpar de individuell räntesättning och likt andra jämförelsesajter för lån fungerar Axofinans.se som en slags låneförmedlare. Du fyller i dina uppgifter i en snabb låneansökan, sedan börjar erbjudanden trilla in från en rad olika banker och andra kreditinstitut.

Advisa

Hos Advisa.se finns en smidig tjänst som hjälper svenska kunder att samla sina lån och sänka månadskostnaden. De samarbetar i skrivande stund med 34 olika långivare som konkurrerar med varandra om att få just dig som kund. Endast en kreditupplysning behövs för att få alla låneerbjudanden. Att hitta det bästa lånet hos Advisa går till enligt följande:

  • Fyll i och skicka in din ansökan med hjälp av Advisas enkla formulär
  • Välj det bästa låneförslaget bland alla de långivare som beviljar din ansökan
  • Skriv på låneavtalet och få dina pengar utbetalade

Allt sker kostnadsfritt och de samarbetar med stora långivare som bland annat Swedbank, SEB, ICA-banken, IKANO Bank, MedMera Bank, Santander Consumer Bank, Marginalen Bank, Bank Norwegian och Collector. Kraven är relativt låga, men för att kunna få hjälp av Advisa måste man vara minst 18 år och ha regelbunden månadsinkomst. Man får heller inte ha någon skuld hos Kronofogden.

Någonting som Advisa.se lyfter fram särskilt på sin sajt är tryggheten och säkerheten. De står under tillsyn av Finansinspektionen och samarbetar bara med pålitliga kreditgivare. De ser också till att handskas mycket varsamt med alla personuppgifter som du lämnar till dem.

Compricer lån

Compricer lån är sajten den egna avdelningen som Compricer.se har för att jämföra lån. Tjänsten är perfekt för den som behöver låna för att till exempel köpa ny bostad eller bil. De hjälper alltså till med både privatlån och bolån.

För privatlån fungerar det likt hos många av deras konkurrenter, d.v.s du gör en ansökan och sedan skickas den till samtliga Compricers samarbetspartners. Därför behövs bara en kreditupplysning, trots att du har chans att få väldigt många olika låneerbjudanden. Sedan är det bara att jämföra räntan och övriga villkor för att välja bästa lånet utifrån dina förutsättningar. Generellt sett har man fått alla svar inom ca 24 timmar.

Tjänsten för att jämföra bolån fungerar något annorlunda. Ambitionen är att hjälpa dig hitta den absolut lägsta boräntan. På sajten uppdateras bolåneräntor varje halvtimme och de länkar direkt till bankerna där man kan gå vidare och göra en bolåneansökan.

Något som imponerar hos Compricer.se är att sajten har jämförelsetjänster för i princip allting som rör privatekonomi. Upptäcker du att du inte behöver ett större privatlån eller bolån kan du till exempel jämföra kreditkort hos dem.

Sammanfattning

Likheterna är större än skillnaderna när det gäller jämförelsetjänster för lån. De är kostnadsfria och gör att du kommer undan med en enda kreditupplysning, trots att din ansökan kan nå ut till tiotals olika långivare. Deras affärsmodell fungerar genom att de får provision om du tecknar ett lån genom att använda deras tjänst. Lägg dock märke till att vissa fokuserar enbart på privatlån och att samla lån, medan andra också har tjänster för att jämföra bolån. Det finns också stora skillnader i hur deras sajter och ansökningsformulär är designade, även om alla arbetar för att göra ansökningsprocessen så snabb och smidig som möjligt.

Advisa.se – jämför privatlån och billån hos 38 st banker
Lånekoll.se – Jämför privatlån och bolån hos 30 st banker
Lendo.se – Jämför privatlån hos upp till 35 st banker
Compricer.se – Jämför privatlån och annat inom privatekonomi
Zmarta.se – Jämför privatlån, bolån och försäkringar
Axo-Finans.se – Jämför privatlån

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here