ICA bank och ICA försäkringar – Vårt omdöme och recension

Källa: icagruppen.se/om-ica-gruppen/var-verksamhet/ica-banken/

ICA är ett varumärke och en företagskoncern som alla i Sverige känner till.
ICA startades redan 1917 av Hakon Swenson. Koncernens riktiga namn är ICA-gruppen. ICA gruppen finns i följande länder:

 • Sverige
 • Asien
 • Lettland
 • Estland
 • Litauen

Ica är noterat på Stockholmsbörsen och koncernens värde är ca 60 miljarder kr.
Det är en jättekoncern som gör enorma vinster varje år. Detta gör ICA till en av de största aktörerna och de har finansiella muskler som kan mäta sig väl med de stora bankerna och kreditinstituten. Tack vare sina finansiella muskler så kan ICA sedan många, många år tillbaka även bedriva bank och försäkringsverksamhet. Bolaget är så stort och pålitligt att det vuxit till en storspelare på den svenska marknaden inom bank, försäkringar och mat.

En av oss som driver Ekonomifokus.se har sedan många år tillbaka valt att använda ICA till allt. Han använder ICA-banken, han handlar sin mat hos ICA, han försäkrar allt han äger hos ICA försäkringar och han äger till och med aktier i ICA gruppen. I denna artikel kommer han att gå igenom hur han upplever att detta har fungerat.

Jämför erbjudanden från flera banker
Lendo.se kan du skicka in en enda ansökan om att jämföra räntor på privatlån & billån och få erbjudanden från flera olika banker (bland annat ICA-banken). Du får sedan en lista med bankernas erbjudanden. Det är helt gratis att göra en ansökan och du förbinder dig inte på något när du ansöker.

Bank och försäkringar via ICA

ICA erbjuder följande tjänster för dig som privatperson:

 • Bank – Bankkonto, sparkonto, bolån, privatlån & kreditkort.
 • Försäkring – Olycksfallsförsäkring, villaförsäkring, bilförsäkring, hemförsäkring & försäkringar för husdjur.

ICA bank

ICA banken fungerar som alla andra banker. Här finns det sparkonton, man kan ta både privatlån och bolån och man kan ha sitt betalkort och/eller kreditkort via ICA. När man samlar alla sina ägodelar och nyttjar ICA:s tjänster så får man olika rabatter, lägre ränta på lån och fina förmåner. Detsamma gäller när man nyttjar sitt kreditkort. Om du alltid handlar mat på ICA så bör du definitivt nyttja deras kreditkort. Om du betalar med ICA-bankkort på ICA och lånar, sparar eller försäkrar där samtidigt får du dubbel bonus, dvs ca 2% på det du handlar på ICA. Det kommer att bli väldigt stora pengar över tid.

Upplevelse av ICA banken

”Jag upplever att det fungerar bra och smidigt. Jag har mitt bolån samt kreditkort hos ICA. Privatlån har jag inte tagit något men jag har fått erbjudande om att teckna. Jag har jämfört räntan som jag har på mitt bolån och ingen av bankerna som jag talat med har kunnat matcha den ränta som jag har idag. Detta beror nog på att jag samlat allt på ett ställe. ICA banken älskar mig som kund skulle jag tro.”

Som ICA-kortkund får du också alltid minst 600 kr rabatt per bokning när du reser med Ving samt löpande erbjudanden på nöjen av olika slag. Utbudet förnyas ofta.

ICA försäkringar

Hos ICA-försäkringar.se kan du försäkra allt som går att försäkra. Det bästa brukar vara att samla alla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Då får du ofta rabatt på premien och lägre självrisk. Några exempel på vad du kan försäkra hos ICA:

 • Bil
 • Olyckfallsförsäkring
 • Bostaden – Hemförsäkring, villaförsäkring och bostadsrättsförsäkring
 • Husdjuret – Hund & katt

Oavsett vilken egendom du vill försäkra så kan du göra en kostnadsfri ansökan och se om de kan erbjuda dig bättre villkor och lägre premie än den du betalar idag. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos ICA-försäkringar.se

Upplevelse av ICA försäkringar

”Jag jämförde många olika försäkringsbolag när jag skulle försäkra min bil och min villa.
Eftersom jag hade allt samlat hos ICA så fick jag den absolut lägsta premien och självrisken där.
Jag upplever att servicen är god och det känns tryggt att ICA är stora och stabila.”

Samla så mycket som möjligt hos samma bank och försäkringsbolag

Om du är en storhandlare på ICA så bör du definitivt ta en funderar på om du kanske skall flytta över även lån och försäkringar dit. Ju mer du samlar hos ICA desto bättre deal kan de erbjuda dig på mat, banktjänster och försäkringar. 

Planerar du att köpa bostad?
Helst skall du ha ett lånelöfte klart redan innan du går på visning. En hemsida som vi upplever är väldigt duktiga på lånelöften och erbjuder väldigt fördelaktiga räntor är Lånekoll.se. De kan även hjälpa dig med att förhandla ner räntan på befintliga lån.

Lånekoll jämför bolån och privatlån hos upp till 30 st banker åt dig med en enda ansökan. Du får en lista med bankernas olika erbjudanden och du väljer själv om du vill accepterar något erbjudande eller inte. Det är helt gratis att använda den tjänst som Lånekoll.se erbjuder och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

18 KOMMENTARER

 1. Bad om ”barnförsäkring” för min sambos 9-åriga dotter som nyss flyttade till Sverige. De sa att de ska utreda 8-10 veckor men att under tiden gäller olycksfallsdelen samt sjukdelen gäller retroaktivt om försäkringen beviljas (och det här är världens mest kärnfriska barn så varför skulle den inte beviljas så småningom?). Efter 4 veckor kommer avslag. Anledning: Att hon inte bott i Sverige minst 18 månader. MEN DET KUNDE DE VÄL SAGT FRÅN BÖRJAN så vi sluppit fylla i deras jobbiga hälsodeklaration och vänta en månad. Under tiden tog offerten slut hos IF som vi annars tänkt välja, så fick vi be dem förlänga den. IF har aldrig varit några problem för mej, ber om ursäkt IF att vi tänkte testa ICA, men framöver blir det IF för hela slanten.

  • Hej David.

   Va synd att du inte fick den service du ville ha. Vi själva har faktiskt varit väldigt nöjda med den service som vi fått.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Tjabba!
  Jag har jämfört lite och kikat runt. På senare tid har jag börjat s över min ekonomi och insett jag kan spara mycket pengar på att tex handla med kreditkort istället för kontanter osv.
  Just tanken att ha allt hos Ica och samtidigt äga aktier i Ica-gruppen och få årliga utdelningar därifrån lockar väldigt mycket.

  Jag kommer att sätta av 10% av allt jag handlar via ICAs bank, försäkringar och mataffärer. Dessa 10% går rakt in på min aktiedepå och in i ICA aktien.

  • Hej Johannes.

   Ja som vi nämner i artikel använder en av oss ICA till ALLT.
   Han är supernöjd. Lycka till!

   Mvh admin på Ekonomifokus

 3. Halloj.

  Tackar för denna recension av ICA. När jag såg att mandat dubbel bonus på all mat man handlar om man även har försäkringar hos ICA så fångades mitt intresse. Jag har en stor familj som handlar MYCKET mat varje år så det blir pengar såklart!

  • Hej Ronny.

   Ja precis. Det är samma hos oss. Vi lägger väldigt mycket pengar på mat hos ICA så det är fina summor på de bonus-checkar som vi får varje månad.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 4. Hej,
  Har en fundering om samarbete/återförsäkring av ICA-försäkring.
  Är det så att försäkringsbolaget har något samarbete med annat försäkringsbolag, på samma sätt som man har samarbete på bolånesidan med SBAB, eller står försäkringsbolaget ”helt” på egna ben?

  Mvh
  Lars

  • Hej Lars.

   ICA försäkringar är ett eget bolag inom ICA-koncernen.
   De sköter sitt eget och har inte samarbete med något annat försäkringsbolag.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 5. Hej.
  Jag hade inte en aning om att ICA erbjöd både bank och försäkringar.
  Tack för en bra artikel 👍

  Skall göra en ansökan och se vad de kan erbjuda mig.

  • Tips
   1. Mäklarofferter.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

  • Bra ide.
   Jag läste en annan artikel om just att samla allt på ett ställe. De rekommenderade att man skulle kolla vart man lägger mest pengar varje månad. De allra flesta lägger minst 2500kr varje månad på ICA. Det känns därför logiskt att Ica kan erbjuda bra villkor och ränta om man har även bank och försäkringstjänster där.

   • Hej Rita.

    Ja det brukar bli en väldigt bra helhetslösning när man samlar allt på samma ställe.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Tack för detta.
   Jag har inte alls tänkt på detta at samla allt hos samma bank/försäkringsbolag.
   Nu kommer jag att undersöka om ICA-bank och ica-försäkringar kan sänka mina kostnader.
   Jag handlar nämligen för väldigt många 1000 kr på ica varje månad.

   • Hej Solveig.

    Du gör nog ett klokt val om du iallafall undersöker om du kan sänka kostnaderna.

    Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej EF.
   Jag har också samlat mina lån, försäkringar och bankärenden hos Ica.
   Detta har givit mig många sparade kronor genom åren. Att vara nyckelkund hos Ica är ett av de klokaste val jag gjort rent ekonomisk. Jag får dubbel bonus på allt. Får poäng när jag handlar med kortet, osv osv.

   Tummen upp för Ica banken och ICAs försäkringar med kringtjänster!

  • Hej ! Oj här har vi en som verkligen är frälst i Ica och deras produkter och tjänster. Men visst det verkar ju väldigt smart att samla allt på ett och samma ställe och på detta vis få ner priserna. Men blev lite nyfiken på vilken bank som står bakom Ica bolån? För jag tror inte Ica har en egen bank vad jag vet om. Handlar själv min mat hos Ica och funderar på teckna min bilförsäkring via Ica för att få dubbel bonus på allt jag handlar. Såg att ni missat att skriva om detta i artikeln och vill tipsa er om detta 😉 Man får dubbel bonus hos Ica ifall man har bolån, privatlån, sparkonto, fondsparande, eller någon typ av försäkring via dem. Rätt lätt sätt att dubbla bonusen tycker jag.

   Lev väl Hälsningar Robban

   • Hej Robban

    Kanske du också blir en 100 % Ica kund en vacker dag. Ja dubbel bonus är verkligen bra må jag säga, och teckna en bilförsäkring för att ta del av den är ju inte krångligt. Just den biten har jag inte missat och finns att läsa under delen ”ICA Bank”. Nej ICA administrerar inte sina bolån utan har ett samarbete med SBAB, en stabil och trygg bank som erbjuder riktigt bra räntor på bostadslån.

    Mvh: Ica fantast och admin på Ekonomifokus.se

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here