Låna till möbler och inredning – vilken typ av lån som passar

Låna till möbler och inredning

Skall du flytta eller är det kanske dags att byta ut alla gamla möbler hemma?
Möbler är dyrt och även om man kan fynda på IKEA så är det oftast ganska stora summor det handlar om när man skall köpa de lite större möblerna.
Även mindre inredning kostar pengar. Tavlor, prydnader, mattor osv.
Det plockar på!

Lån till möbler – olika alternativ

Det alternativet som erbjuder lägst ränta är om du äger en ett hus eller en lägenhet som du kan belåna. Har du utrymme kvar i bostadens nuvarande värde kan du låna upp på huset/bostadsrätten och använda pengarna till att köpa möbler och inredning.
Om du inte har utrymme kvar behöver du kontakta en mäklare som värderar om bostaden. Är den nya värderingen högre än den gamla så frigörs låneutrymme som du kanske kan nyttja.

Räntan på bolån är betydligt mycket lägre än övriga typer av lån. Man kan använda följande typer av lån för köp av möbler:

  • Låna upp på din bostad (öka på bolånet är det absolut billigaste alternativet)
  • Privatlån/blancolån (klassiskt lån utan säkerhet)
  • Avbetalningslån (om du köper helt nya möbler kan du köpa de på avbetalning)

Fördelar och nackdelar med de olika typerna av lån

Låna på bostad
Att låna på sin bostad är det bästa och överlägset billigaste alternativet. Den enda nackdel som kan finnas är om du saknar utrymme att låna upp på dina befintliga pantbrev på ditt hus. Om du saknar utrymme i dina pantbrev kostar det 2% extra som en engångskostnad på lånebeloppet för att ta ut nya pantbrev.

Privatlån/blancolån
Att ta ett privatlån/blancolån är det smidigaste alternativet. Du tar då helt enkelt ett lån utan säkerhet, får pengarna in på kontot någon dag senare och sedan kan du ge dig ut på jakt efter nya möbler. Privatlån fungerar oavsett om du skall köpa nya eller begagnade möbler.

Avbetalningslån
Om du skall köpa helt nya möbler i en butik så erbjuder vissa butiker att man kan köpa på avbetalning. Avbetalning fungerar alltså inte om du skall köpa begagnat. Avbetalning är oftast det dyraste alternativet. Se upp så att det inte är höga räntor på avbetalningslånet och kolla upp att det inte finns dolda avgifter.

Räkna ut hur mycket ett lån kostar dig varje månad med och utan amorteringen med hjälp av våra smidiga kalkyaltorer som räknar ut alla kostnader och amorteringar åt dig.
->Länk till kalkylator för Bolån och boendekostnad
->Länk till kalkylator för privatlån och övriga lån

Låg ränta är alltid bäst

På hemsidan Lånekoll.se kan du jämföra upp till 30 st olika banker med en enda ansökan och en enda kreditupplysning. Lånekoll jämför både bolån och privatlån och presenterar bankernas erbjudanden för dig så att du kan välja själv om du vill acceptera något av dessa erbjudanden eller inte.
Lånekoll kan även hjälpa dig att få ner räntan på dina befintliga bo- och privatlån. De har lyckats få ner kunders räntor till 1,09% i vissa fall. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos Lånekoll.se och det är helt gratis.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here