Låna till nytt kök – köksrenovering

0
Låna till kök - köksrenovering

När köket börjar bli gammalt och gräsligt kan det vara läge att investera i ett nytt.
Du höjer ju faktiskt värdet på din bostad om du renoverar eller byter kök.
Man kan välja själv om man vill göra en light-renovering där man bara byter bänkskiva, kakel och luckor till exempel eller om man vill installera ett helt nytt kök.

Idag kan man få ett kanonfint helt nytt kök inklusive vitvaror för ca 40.000 kr och uppåt. IKEA är Sveriges i särklass största försäljare av kök och det beror på att de erbjuder väldigt snygga och praktiska kök till riktigt låga priser. De är prisvärda helt enkelt.

”Du höjer ju faktiskt värdet på din bostad om du renoverar eller byter kök”

Låna pengar till kök/köksrenovering – alternativ

Bolån
Det absolut billigaste och bästa alternativet är om du har möjlighet att låna upp på din bostad, dvs utöka ditt bolån. Det krävs i så fall att du har ledigt utrymme i värderingen på bostaden som du kan utnyttja för att utöka ditt bolån. Du får ju inte ha mer än 85% av husets värde i bolån. En mäklare kan kostnadsfritt hjälpa dig att avgöra om det går att värdera upp bostaden i det skick som den är idag.

Bolån är den typ av lån som har absolut lägst ränta så den är att föredra i alla lägen. Om du har en bostadsrätt är det enkelt att ta ut nya lån och det kostar vanligtvis bara några hundralappar i pantförskrivningsavgift att pantsätta bostaden för ytterligare lån. Om du har ett hus så krävs det att du har ledigt låneutrymme i dina pantbrev annars måste du ta ut nya och det kostar 2% i pantbrevs-kostnad (2% på lånets/pantbrevet storlek) om du skall ta ut nya pantbrev. Även om du måste ta ut nya pantbrev så blir detta oftast det billigaste alternativet för dig.

Privatlån/blancolån
Det andra alternativet är privatlån/blancolån. Du tar då helt enkelt ett privatlån för att finansiera köksrenoveringen. Det är lite dyrare i ränta men väldigt smidigt och du slipper kostnader utöver räntekostnaden. Om du sedan kan värdera upp bostaden med hjälp av en mäklare så kan du i efterhand baka in privatlånet i ditt bolån och därmed få en betydligt lägre ränta. Om du renoverar eller byter köket så ökar du värdet på ditt hus eller din lägenhet.

Räkna ut hur mycket ett lån kostar dig varje månad med och utan amorteringen med hjälp av våra smidiga kalkyaltorer som räknar ut alla kostnader och amorteringar åt dig.
->Länk till kalkylator för Bolån och boendekostnad
->Länk till kalkylator för privatlån och övriga lån

Lägsta möjliga räntan – pressa bankerna

På hemsidan Lånekoll.se kan du jämföra både bolån och privatlån kostnadsfritt.
Lånekoll jämför upp till 30 st olika banker med en enda ansökan och en enda kreditupplysning. De presenterar sedan bankernas erbjudanden för dig så att du kan välja själv om du vill acceptera något av dessa erbjudanden eller inte.
Lånekoll kan även hjälpa dig att få ner räntan på dina befintliga bo- och privatlån. De har tidigare lyckats få ner kunders räntor till 1,09% i vissa fall. Du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos Lånekoll.se och det är helt gratis.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here