Visning av bostad – sälja bostad

Gå på visning

Visning, det tillfället då alla spekulanter skall syna din bostad ända in i fogarna.
Mäklarna i Sverige kan arbeta på olika sätt. Vissa mäklare jobbar med 1st huvudvisning medan andra kan ha 2st eller 3st visningar. Vissa mäklare arbetar med bokade visningar medan andra använder sig av öppna visningar.

En öppen visning är när man som spekulant inte behöver boka in sig i förväg till visningen. Man behöver bara dyka upp och så tar mäklaren namn och telefonnummer på plats.

Bokad visning innebär att mäklaren lägger upp vissa tider som man kan boka in sig på med namn och telefonnummer. Fördelen med bokade visningar är att mäklare har full koll på vilka spekulanter som skall komma och kan styra så att inte alla kommer samtidigt vilket kan skapa irritation bland spekulanterna om det blir för trångt i bostaden.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Hur en visning av en bostad går till

En visning går normalt till så att spekulanterna dyker upp på utsatt tid, mäklaren hälsar dom välkomna i entrén och bockar av dom på sin lista. Spekulanterna får titta på bostaden i lugn och ro. Det är sedan fritt fram för spekulanterna att ställa frågor.
Ibland vill vissa spekulanter titta på eventuella kringutrymmen så som förråd osv.

Att tänka på som säljare vid en visning

För dig som säljare så innebär visning att du skall städa och göra lägenheten fin inför visningen. Det optimala är om bostaden ser ut ungefär som vid fotograferingen och att den är välstädad, ren och fräsch. Du som säljare bör ej vara hemma under visningen. Spekulanterna kan då känna sig obekväma och inte riktigt våga ställa de frågor som de vill fråga. Efter visningen kan du förvänta dig ett samtal ifrån mäklaren som vill vill rapportera till dig hur många som dök upp på visningen samt hur intresserade spekulanterna kändes.

Mäklare som är duktiga på att hålla i visningar

Visningen är ett mycket viktigt moment. En duktig mäklare kan på visningen påverka visningsgästerna till att gilla bostaden ännu mer. Det kan leda till högre bud. Se till att välja den mäklare som du tror kan hantera alla moment i en bostadsaffär på bästa möjliga vis. Hemsidan Mäklarofferter.se hjälper dig att samla in offerter och att jämföra mäklare som är aktiva där du bor. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet. Mäklarofferter.seär helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

Gå vidare till steg 7 i vår sälja bostad guide. Här kan du läsa om budgivningen som normalt brukar starta dagen efter visningen.

2 KOMMENTARER

 1. Hej. Jag var nyss på en öppen visning. Men blev nekad att komma in i huset och titta. Det var genom Bostada. Säljaren var även på plats. Det var hon som nekade mig att gå in.
  Jag hade åkt långt. Men åkte därifrån.
  Gjorde dem rätt?
  Innebär inte öppen visning att vem som helst får komma? Och får säljaren va på plats när en mäklare är inblandad?

  • Hej Victoria.

   Det låter konstigt men säljaren bestämmer självklart vem som får komma in i huset.
   Säljaren får absolut vara på plats på visningen av sitt egna hus om han/hon/de önskar.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here