Sälja hus eller lägenhet i juni

Juni är en bra månad för bostadsförsäljningar. Det är sista månaden inför sommaren så det bästa är om man kan komma igång i början av juni för att försäljningen inte skall gå in i juli. Även om sommaren är helt okej för bostadsförsäljningar så lugnar marknaden ner sig lite under sommaren. Att marknaden lugnar ner sig behöver inte betyda lägre slutpriser men det innebär absolut färre spekulanter.

Det finns några perioder under juni då man ej bör ha visningar. Det är i samband med midsommar och skolavslutningar. Då är folk så upptagna med annat så de har helt enkelt inte tid att gå på bostadsvisningar.

Sälja lägenhet eller hus i juni

I juni är vädret optimalt för att sälja både hus och lägenheter. Bilderna blir fina både in- och utvändigt. Vädret är fint och spekulanterna är positiva kring livet när sommaren äntligen är här. Som vi nämner ovan så lugnar marknaden ner sig under sommaren.

Framförallt är det i juli som det kan vara stiltje på bostadsmarknaden. Det är något färre spekulanter ute och letar men framför allt är det ett lågt utbud på bostäder till salu. Denna kombination gör att sommaren ändå är en helt okej tid att sälja på då låg konkurrens från liknande bostäder gör att priserna håller sig uppe trots lågt tryck från spekulanter. I dagens samhälle är människor uppkopplade på internet 24/7 via sina mobiltelefoner så även när folk ligger på stranden kikar de på Hemnet.se efter sin eventuella drömbostad.

Ska du sälja din bostad rekommenderar vi att du först jämför mäklarna och deras arvoden på Mäklarofferter.se.

Sälja lägenhet i juni

Juni är en bra månad för lägenhetsförsäljningar. Som vi nämner ovan är blir bilderna på bostaden riktigt bra både inne och ute i juni. De spekulanter som letar bostad i juni är mestadels de spekulanterna som har letat lägenhet under hela våren. Det tillkommer inte så mycket nya kunder i juni. Årsskiftet och efter sommaren är den tid på året då det flödar in mest nya spekulanter på bostadsmarknaden.

Efterfrågan är bra i juni trots att det inte finns så mycket nya spekulanter. De spekulanter som är ute och kikar har oftast varit på många olika visningar under januari-april så de brukar vara lite mer på hugget när de börjar tröttna på att leta bostad. Det är helt enkelt dags för dem att slå till.

För- och nackdelar

Fördelar
Hungriga spekulanter
Fint väder ger fina bilder
Sista chansen inför sommaren

Nackdelar
Inte så mycket nya spekulanter ute på marknaden
Undvik visningar under midsommar och skolavslutningar

Sälja hus, radhus & parhus i juni

Juni är en utmärkt månad för husförsäljningar. Fint väder, fina bilder, sommaren är här vilket ger positiva spekulanter, drömmar om sommarens grillkvällar och solbad på uteplatsen gör att det lockar extra mycket att slå till på sitt nya drömhus.

För- och nackdelar

Nackdelar
Undvik visningar runt midsommar och skolavslutningar

Fördelar
Fint väder
Fina bilder
Positiva spekulanter

Passa på att ta bilder i juni

Om du planerar att sälja din bostad lite senare under året kan det vara en god ide att starta ett mäklarsamarbete och fotografera bostaden under sommaren när det är grönt och fint ute.

Planerar du att sälja en bostad?
Undvik att betala onödigt mycket för mäklartjänsten. Mäklarofferter.se hjälper dig att jämföra och att samla in offerter från de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here