Mobilabonnemang för företag

Företagsabonnemang för mobil

Som företagare är det viktigt att hålla i pengarna. Det är många företag som gått under på grund av att ägaren eller styrelsen inte kunnat sköta ekonomin ordentligt och överspenderat företagets pengar. Många glömmer av att de har en moms och en skatteskuld att betala varje år och upptäcker att pengarna saknas när dessa skall betalas in. Det är vanligare än vad man tror.

Teckna det bästa företagsabonnemanget till företaget 2020

Något som i princip varje företagare behöver är en mobiltelefon.
Oavsett du driver ett litet eller stort bolag så behöver du kunna vara tillgänglig vart du än befinner dig. Att välja rätt mobilabonnemang kan spara dig både bekymmer, tid och pengar. Undvik budgetabonnemangen om du inte vill bli ståendes utan täckning eller andra typer av problem. Välj någon av de stora aktörerna för att försäkria dig om att allt skall fungera väl. Du bör även undersöka vilket typ av abonnemang som passar just dig. Om du surfar mycket med mobilen kan det vara bra att välja till lite extra surf. 50 mb brukar vara mer än tillräckligt.

Vi har nyligen tecknat nya abonnemang för vårt företag och vi är väldigt nöjda med de abonnemang som Telenor.se har. De kräver ingen bindningstid och schyssta priser tillsammans med jäkligt bra täckning gör att vi är nöjda.
Kika in på hemsidan och se vilket alternativ som passar dig bäst.

Hitta bästa mobilabonnemanget till ditt företag

För att hitta det bästa mobilabonnemanget till ditt företag behöver du tänka igenom vilka behov som finns. Även om de stora telefonbolagen erbjuder liknande paket för samtal, surf och sms kan det finnas mindre skillnader som får betydelse.


telenor företag
 • Månadsavgift 99-599 kr/mån
 • Surfa i 41 länder på svenska villkor
 • Fria samtal i hela världen mellan kollegor
 • Möjlighet att ”pröva på” i 14 dagar
 • 99,9 procent täckning i Sverige
 • Bindningstid – Valfritt
 • Fakturaavgift Gratis via e-faktura & autogiro

 • Månadsavgift 249 kr/mån exkl. moms
 • Samtal – Obegränsat i Sverige
 • SMS/MMS – Obegränsat i Sverige
 • Surfmängd – Obegränsat i Sverige
 • Bindningstid – Valfritt, 3Världen & EU-surfmängd 100 GB vid bindning av 24 månader
 • Fakturaavgift 49 kr/mån
 • 99 procent täckning

Börja med att fastställa:

 • Hur mycket det ska pratas på telefonerna som ingår i abonnemanget
 • Om det kommer att krävas sms
 • Hur mycket surf det kommer att bli
 • Om det kommer att behövas samtal utanför Sveriges gränser

Det här är punkter som kan hjälpa dig att hitta bästa mobilabonnemang för företaget. Om det till exempel är så att det kommer att pratas och surfas mycket kan paketet med obegränsad samtalstid och surf bli bäst.

Fri surf eller 100 GB?

Det här är en fråga som ofta ställs. Det är nämligen ganska vanligt att kunna få ett lägre pris för abonnemanget med 100 GB istället för obegränsad surf. Det är viktigt att förstå att 100 GB är rätt så mycket. Det kan många gånger likställas med fri surf.

Innan du bestämmer dig för att fri surf är ett måste bör du räkna lite på hur mycket det verkligen kommer att surfas. Det kan ju vara så att 100 GB räcker gott och väl. Då kan det finnas pengar att spara på mobilabonnemanget för företaget.

Viktigt att komma ihåg!

Det är också viktigt att tänka på skatten vad gäller företagsabonnemang för mobiler. Det måste vara ett fast abonnemang för att du som arbetsgivare ska få skattefria samtal på jobbmobilerna. Det fasta abonnemanget ska också vara utan separat samtalsdebitering.

Med ett fast abonnemang av detta slag kan anställda använda sina företagsmobiler privat. Det kommer inte att innebära extra kostnader. Men kom ihåg att du som arbetsgivare måste kunna bevisa att den anställde faktiskt behöver telefonen under arbetstid. Om inte kan mobilen inte ses som en jobbmobil.

Men är fritt verkligen bäst?

Det finns yrken där flexibla arbetstider är ett måste. Den som jobbar som säljare tar med sig jobbet från kontoret. Då behövs det ett smidigt mobilabonnemang för företaget som gör det möjligt att hålla aktiv kommunikation utan avbrott. Här kan abonnemanget med fri samtalstid och fri surf ses som bäst.

Men det finns förstås jobb där man inte kan kräva att personalen ska vara tillgänglig på samma sätt efter kontorstid. Det här bör beaktas. För om företagsabonnemanget för de anställdas mobiler väljs med tanke på att det alltid ska gå att få tag i en anställd kan det bli problematiskt.

Det bästa mobilabonnemanget för företaget kommer att passa de faktiska behoven. Fri samtalstid, fritt surf och sms kanske inte alls är idealet om det bara är under kontorstid som abonnemanget ska användas.

Här gäller det förstås att komma ihåg att anställda kan se det som ett plus att få en företagsmobil som också får användas privat. Men då gäller det verkligen att hitta balansen och sätta gränser för att inte bränna ut anställda med ständiga jobbförfrågningar på fritiden via gratis mobilen!

Se om det går att testa ett företagsabonnemang

Det finns några större bolag vars abonnemang för mobiler för företag är likvärdiga. Men det är som sagt så att små skillnader kan få stor betydelse. När du ser på ett möjligt företagsabonnemang för mobiler bör du ta en titt på om det går att prova på.

Det kan ju vara smart att testa en månad eller två till ett lägre pris för att sedan bestämma om ni vill fortsätta med samma bolag. Under den tiden går det också att justera hur abonnemanget ser ut. Ni kanske börjar med 100 GB surf men utökar sedan detta till fri surf då det blir tydligt att detta behövs.

Tänk på bindningstiden

För att hitta bäst mobilabonnemang för företaget är det också bra att ta en titt på bindningstid. Att binda sig till ett abonnemang under en längre tid utan att ha testat det kan vara riskabelt. Men det finns också erbjudanden som gör att det blir mycket billigare tack vare bindningstiden.

Kanske går det att kombinera en månads test med ett billigare abonnemang för företaget med bindningstid. Kontakta alltid supporten för att se hur flexibla paketen som erbjuds är. I och med att mobilbolaget med största sannolikhet vill ha nya långvariga kunder är chansen stor att ni kan få ett erbjudande som passar er bäst. Det gäller bara att fråga!

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here