Agera bank som privatperson – låna ut sina pengar mot ränta

0
Agera bank som privatperson - låna ut sina pengar mot ränta

Som privatperson med sparpengar vill man såklart ha avkastning på det kapital som man har sparat ihop. Det finns massor av sätt att investera pengarna på och de klassiska är börsen, aktier, fastigheter, bostad, fonder osv. Det finns även mindre kända sätt att skapa avkastning på sina pengar. Man kan låna ut sina pengar till företag genom att köpa företagsobligationer eller så kan man låna ut pengar till staten genom att köpa statsobligationer. Problemet med dessa är att man får en ganska dålig avkastning med tanke på den risk man måste ta. Nu finns det nya tjänster ute på marknaden tack vare internet. Det finns nu hemsidor som hjälper dig att agera bank med dina pengar och låna ut pengarna till andra privatpersoner. Hemsidorna kollar upp låntagarnas ekonomi innan de godkänns för att få låna dina pengar.

Låna ut dina pengar mot ränta

När du lånar ut dina pengar skall du såklart få ränta och amorteringar från den som lånar.
Risken finns dock alltid att den som lånat pengarna inte kan betala tillbaka. Då förlorar du både ditt kapital och ränteintäkterna som du hade räknat med. De nya plattformarna/hemsidorna som finns idag löser det problemet genom att de sprider dina pengar på massor av olika låntagare. Det gör att om en person inte kan betala tillbaka lånet så påverkar det dig som långivare minimalt.

De två största hemsidorna som via sina plattformar låter dig agera bank och låna ut dina pengar mot ränta är Lendify.se och Brocc.se. Skapar du ett konto både hos Lendify och hos Brocc så sprider du dina risker ännu mer. De pengar som du lånar ut sprid då på massor av olika privatpersoner som betalar ränta och amorterar till dig.

Den ränta och de amorteringar som du får in skapar ett fint kassaflöde som du kan återinvestera. När du återinvesterar räntan och amorteringen så uppnår du den fantastiska ränta-på-ränta effekten. Hos både Lendify.se och Brocc.se kan du ställa in inställningarna så att den ränta och de amorteringar som du får in automatiskt återinvesteras i nya lån till nya låntagare.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here