Investera i en båt – hyra ut via charterbolag

0

Att investera i en segelbåt som hyrs ut som en charterbåt är ett enkelt, bekymmerslöst och smart båtägande, samtidigt som det är en bra investering.
Det är mycket viktigt att du investerar i en båt som är av god kvalité och att den har rätt sorts utrustning.
Detta ökar sannolikheten för att marknaden skall vilja hyra din båt och för att få så höga hyresintäkter som möjligt.

Du bör inte enbart tänka på det ekonomiska ifall du även tänkt använda båten själv ibland.
Då skall den även uppfylla de krav och önskemål som du själv har på din båt.
Båten ska då vara den båt som du drömmer om. Drömmer du kanske om att segla jorden runt eller vill du köpa en båt enbart som en investering?

Det finns mycket att tänka på innan du går och köper dig en båt.
Du bör köpa en båt av rätt leverantör och ansluta dig till rätt charterbolag för at få så bra avkastning som möjligt på din investering.

Investera i en segelbåt

Exempel på hur en kalkyl kan se ut för en normal segelbåt:

 Kalkylen är baserad på en eurokurs mot svenska kronan på 9,59 kr.

Du kan därmed få en årlig avkastning på mellan 3% och 4% på din segelbåt beroende på hur många år du ställer den till förfogande till charterbolaget.
Betänk också att under dessa år har du kunnat nyttja båten till dina egna semestrar till ett värde av 345.240 kr på 6 år om du använder båten en vecka per år privat.

Detta är ett mycket bra och roligt sätt att investera sina pengar på. Man sprider sina risker genom att diversifiera sina olika investeringar.
Detta är en investering som skiljer sig rejält mot de vanliga sätten att investera så som börsen, fastigheter, mark, guld osv.

Om du vill läsa mer om att investera i en segelbåt och se fler kalkyler på olika båtmodeller skall du besöka More sailing som är ett charterbolag som även tillverkar och säljer segelbåtar.

Sprid alltid dina investeringar och risker

Vi rekommenderar alltid att man sprider sina investeringar på olika tillgångar för att skapa en långsiktig och stabil avkastning över lång tid. Alla rika människor gör detta. Ett tips är att öppna ett kostnadsfritt konto hos Nordnet.se och Avanza.se för att kunna handla aktier och fonder. Vi kan även rekommendera plattformarna Lendify.se och Brocc.se där man agerar bank och lånar ut sina pengar till andra privatpersoner mot att man får en fin ränta. Vi på Ekonomifokus har egna portföljer hos alla de vi nämner ovan och du kan se våra portföljer + deras utveckling på denna sida:
https://www.ekonomifokus.se/ekonomi/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here