Investera via Tessin

0
55

Tessin ger privatpersoner möjligheten att bygga en fastighetsportfölj på nätet med hjälp av crowdfunding. Ordet i sig betyder i korthet att en hemsida presenterar en affärsidé på nätet där flera personer får erbjudandet att investera, man samlar en större grupp istället för att ta in stora investerare. På svenska kallas detta ordet för gräsrotsfinansiering.
Här kan du själv och utan mellanhänder välja i vilka projekt du vill investera dina pengar i. Projekten är väldigt varierande och jag ska nedanför visa lite siffror på avkastning och löptider.

Investera i Tessin tidigare exempel

Du kan hos Tessin hitta en mängd olika projekt där kraven på avkastning, löptid och minimum investering skiljer sig åt. Nedan följer några gamla exempel på projekt som Tessin haft ute.

”Genomsnittlig utveckling på Stockholmsbörsen är ca 8 % per år över tid”

  • Leos Lekland – Ett företag som planerar bygga lokaler över hela Sverige på sikt. Leos Lekland har valt att finansiera denna processen via Tessin. Här kan du få en avkastning på 10 % per år och med en löptid på 14 månader. Minsta investering är 50 000 kr.
  • Köpcenter i Umeå – Tessin ordnade finansiering till ett stort köpcenter i Umeå. Investerarna kunde här köpa Preferensaktier med en löptid på 3 år. Minsta investeringen var 20 000 kr och avkastningen förväntas ligga i spannet 15-17 %.

Vilka är Tessin

Företaget skapades 2014 med affärsidén att förenkla investeringar i fastigheter och bostäder via crowdfunding. Tessin såg ett behov av att lösa finansiering till de många fastighetsprojekt som aldrig kom till start på grund av att finansiering inte kunnat lösas. Tessin ger möjligheten att mindre företag kan börja bygga och utveckla sina företag med nya lokaler.
Tessin erbjuder sammankopplingen mellan fastighetsbolag och investerare via deras plattform.

Tessin arbetar heller inte med att hitta investerare och sammanfoga dessa med projekt som ligger ute. Deras affärsidé är att erbjuda en anslagstavla över attraktiva projekt med erbjudanden som är värda att investera i för dig som investerare. Tessin har förenklat denna process och kapat mellanhänder som ska ta del av kakan. Företaget heter Tessin Nordic AB och ägs av bolagets tre grundare och av Stronghold Invest, NFT Ventures (Bonnier News).

Risker med att investera i Tessin

Du kommer aldrig ifrån risk ifall du söker en högre avkastning på din investering. Du kan även på Tessin hitta projekt med både högre och lägre avkastning. Du ska dock alltid tänka på att risken ökar vid högre avkastning. Du får också tänka på att du enbart expanderar dig mot fastighetsmarknaden som varit en guldgruva i många år, men kommer det fortsätta? Det kan självklart fortsätta i många år till. Men glöm inte sprida dina investeringar i andra värdepapper och alternativa investeringar.

Tidigare avkastning ingen garanti på framtida utveckling. Det finns också risk att insatt kapital inte återfås. Du ska inte vara rädd för att investera dina pengar, men ha respekt och bli inte girig efter högsta möjliga avkastning.

Olika typer av utlåning till fastighetsbolagen

Bygga – Ombyggnationer och stora renoveringar. Här kan vi se gamla fastigheter som byggs om och rustas upp till fina lägenheter.

Utvecklingsprojekt – Här kan vi se stora villaområden och köpcenter bli verklighet.

Brygglån – Här kan Tessin hjälpa bolagen med utlåning tills dem har en annan finansiering på plats. Dina pengar blir alltså tillfälligt utlånade som ett brygglån.

Fråga? Om du har du en fråga på området kan du ställa den nedan och få svar inom 24 timmar.

Please enter your comment!
Please enter your name here