Investera i fastigheter via Tessin.se

2

Tessin ger privatpersoner möjligheten att bygga en fastighetsportfölj på nätet med hjälp av crowdfunding. Ordet i sig betyder i korthet att en hemsida presenterar en affärsidé på nätet där flera personer får erbjudandet att investera. Man samlar sedan en större grupp privatpersoner istället för att ta in stora investerare. På svenska kallas detta ordet för gräsrotsfinansiering.
Här kan du själv, och utan mellanhänder välja vilka projekt du vill investera dina pengar i. Projekten är väldigt varierande och vi skall nedanför visa lite siffror på möjlig avkastning och löptider.

Investera via Tessin – tidigare exempel

Du kan hos Tessin hitta en mängd olika projekt där kraven på avkastning, löptid och minimum investering skiljer sig åt. Nedan följer några exempel på projekt som Tessin tidigare haft ute på sin hemsida.

 • Leos Lekland – Ett företag som planerar bygga lokaler över hela Sverige. Leos Lekland har valt att finansiera denna processen via Tessin. Här kan du få en avkastning på 10 % per år och med en löptid på 14 månader. Minsta investering är 50 000 kr.
 • Köpcenter i Umeå – Tessin ordnade finansiering till ett stort köpcenter i Umeå. Investerarna kunde här köpa preferensaktier med en löptid på 3 år. Minsta investeringen var 20 000 kr och avkastningen förväntas ligga i spannet 15-17 %.

”Genomsnittlig utveckling för investeringar på Stockholmsbörsen är ca 8 % per år över tid”

Vilka är Tessin

Företaget skapades 2014 med affärsidén att förenkla investeringar i fastigheter och bostäder via crowdfunding. Tessin såg ett behov av att lösa finansiering till de många fastighetsprojekt som aldrig kom till start på grund av att finansiering inte kunnat lösas. Tessin ger möjligheten att mindre företag kan börja bygga och utveckla sina företag med nya lokaler.
Man erbjuder sammankopplingen mellan fastighetsbolag och investerare via plattformen/hemsidan på nätet.

Tessin arbetar inte aktivt med att hitta investerare och sammanfoga dessa med projekt som ligger ute. Deras affärsidé är att erbjuda en anslagstavla över attraktiva projekt med erbjudanden som är värda att investera i för dig som investerare. Tessin har förenklat denna process och kapat mellanhänder som annars ska ha en del av kakan. Företaget heter Tessin Nordic AB och ägs av bolagets tre grundare och av Stronghold Invest, NFT Ventures (Bonnier News).

Risker med att investera via Tessin

Du kommer aldrig ifrån risk ifall du söker en högre avkastning på din investering. Du kan på Tessin hitta olika projekt med både hög och lägre avkastning. Du ska dock alltid tänka på att risken ökar när du kikar på projekt med en högre avkastning. Du bör också tänka på att du enbart exponerar dig mot fastighetsmarknaden som varit en guldgruva i många år, men kommer det fortsätta framöver? Det kan självklart fortsätta i många år till. Men glöm inte att sprida dina investeringar i andra värdepapper och alternativa investeringar.

Tidigare avkastning ingen garanti på framtida utveckling. Det finns också risk att insatt kapital inte återfås. Du ska inte vara rädd för att investera dina pengar, men ha respekt och bli inte girig efter högsta möjliga avkastning.

Olika typer av utlåning till fastighetsbolagen

Bygga – Ombyggnationer och stora renoveringar. Här kan vi se gamla fastigheter som byggs om och rustas upp till fina lägenheter.

Utvecklingsprojekt – Här kan vi se stora villaområden och köpcenter bli verklighet.

Brygglån – Här kan Tessin hjälpa bolagen med utlåning tills dem har en annan finansiering på plats. Dina pengar blir alltså tillfälligt utlånade som ett brygglån.

Vårt omdöme om Tessin

Vår samlade bedömning är att detta är ett mycket intressant sätt att investera.
Det är ett utmärkt sätt att sprida sina risker via alternativa investeringar.
Den gemensamma nämnaren för de flesta rika människor är att dom har en god riskspridning på sina tillgångar. Det är definitivt värt att testa att registrera ett konto och göra en investering. Börja försiktigt och med åren så kommer du att kunna göra en egen bedömning om det fungerar bra. Vi på Ekonomifokus har ett eget konto och hittills har Tessin överträffat våra förväntningar både i den avkastning som vi fått samt hur väl fungerande och smidig hemsidan är.

2 KOMMENTARER

 1. Hej Ekonomifokus.
  Jag har länge funderat på att starta ett konto på Tessin.
  Det finns ingen Tessin aktie som man kan köpa va?
  Jag undrar även om man kan lita på Tessin?
  Hemsidan ser seriös ut och jag har fått uppfattningen om att det är ett seriöst företag.

  • Hej
   Nej det finns ingen möjlighet att köpa aktier i Tessin. Utan dem har bara en plattform som sammankopplar investerare med fastighetsprojekt som är i behov av kapital. Vad det gäller din andra fråga så kan jag bara säga att de tre grundarna har mångårig erfarenhet inom juridik och finansiering till nystartade bolag och projekt. Tessin är också registrerat hos Finansinspektionen vilket gör att dem kontrolleras. Tycker allt du kan lita på Tessin. Sen lägger du ju inte risken i Tessin utan i själva fastighetsprojektet och bolaget som lånar pengar.

   Mvh: Admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Använd dig av formuläret eller testa våran tjänst Fråga mäklaren.

Please enter your comment!
Please enter your name here