Trine – Alternativ investering för diversifiering och komplement till börsen

Bolaget Trine erbjuder privatpersoner ett enkelt sätt att investera i sol-energi projekt.
Via sin hemsida Trine.com erbjuder de en plattform mellan privatpersoner som vill investera sina pengar och projektbolag som startar upp olika projekt inom sol-energi.
Genom att investera dina pengar hos Trine tjänar du pengar på att projektbolaget sedan betalar/amorterar tillbaka dina investerade pengar plus ränta.
Räntan är normalt ca 6-10% men dessa siffror kan överstigas samt understigas beroende på vilken risk som finns i projektet.
Det står angivet på varje enskilt projekt hur mycket ränta de erbjuder vilket gör att du som investerare kan välja projekt beroende på hur mycket du vill ha i ränta.
Projekten innebär också att man hjälper fattiga människor och byar att få tillgång till elektricitet via sol-energi. Man investerar och gör en god gärning samtidigt helt enkelt.

Minsta möjliga investering hos Trine: 25 euro (ca 250 kr)

Ange koden: EKONOMIFOKUS så får du 10 euro att investera för hos Trine.

Guide

 • 1 Besök Trines hemsida Trine.com
 • 2 Starta ett konto
 • 3 Investera månadsvis eller manuellt
 • 4 Svara på 5 st kontrollfrågor
 • 5 Välj vilka projekt du vill investera i
 • 6 Investera
 • 7 Klart

 

Trine omdöme/recension

Vi tycker att Trine är ett mycket bra sätt att diversifiera sina investeringar.
Alla rika människor och framgångsrika personer sprider sina risker mellan olika tillgångsslag. Det absolut bästa är att ha investeringar på börsen, i fastigheter, i alternativa investeringar osv. Trine är ett utmärkt komplement även till andra liknande sajter såsom Lendify, Sparlån, Tessin osv. Sprider man sina risker mellan alla olika plattformar så skapar man ett säkrare sparande och större möjlighet till en god avkastning över tid.

Trine har fungerat utmärkt för oss här på Ekonomifokus och vi har testat några olika projekt. Samtliga projekt har levererat som utlovat. Amorteringar och ränteintäkter har trillat in stabilt på vårt konto/e-plånbok. De projekt vi har valt har erbjudit räntor på 6-7%.
Vi har valt att inte välja de projekt med den högsta räntan utan har valt projekt som vi tyckte såg trygga och bra ut.

60% i investeringsskydd

Om något projekt skulle misslyckas med att betala tillbaka pengarna som du investerat så har Trine ett skydd som innebär att du får tillbaka minst 60% av investeringen. Du kan alltså inte förlora mer än 40% av ditt investerade belopp om projektet inte lyckas.
Investerarskyddet variera beroende på vilka lån du väljer. Skyddet på 60% gäller alltså inte på alla lån som finns att välja på.

Endast fullt finansierade projekt genomförs

När du valt att investera i ett projekt så måste projektet bli fullt finansierat för att det skall genomföras. Om projektet inte blir fullinvesterat genomförs det ej och de pengar som du tänkte satsa återbetalas till ditt konto hos Trine.

Din E-plånbok hos Trine

När du startar ett konto hos får du en e-plånbok hos Trine.com.
Du sätter sedan in pengar på din e-plånbok som du skall använda till att investera i olika projekt. Den ränta och de pengar som återbetalas till dig hamnar i e-plånboken igen och kan sedan återinvesteras eller plockas ut till ditt vanliga bankkonto.

Andra alternativa investeringar

Kika gärna på våra artiklar om andra smarta hemsidor/plattformar som erbjuder privatpersoner att investera i tillgångsslag som tidigare inte var möjligt.

 • Lendify.se – Agera bank och låna ut dina pengar till privatpersoner mot ränta
 • Brocc.se – Samma sak som Lendify men en annan plattform
 • Tessin.se – Låna ut pengar till fastighetsprojekt mot en hög ränta
 • Kameo.se – Investera i fastighetsprojekt mot en hög ränta
 • Pepins.se – Investera i onoterade företag
Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

2 KOMMENTARER

  • Hej David.

   Denna avkastning precis som andra kapitalinkomster är skattepliktig och TRINE tillhandahåller all information du behöver för att kunna deklarera inkomsten.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here