Läsvärda böcker om ekonomi och investeringar

Här hittar du de bästa böckerna om ekonomi och investeringar.
Vi på Ekonomifokus rekommenderar att du läser så mycket böcker som du bara orkar. Dessa böcker passar utmärkt för dig som nybörjare men även den erfarne kan ha nytta av att läsa dessa böcker. Man blir aldrig fullärd och mycket av det man lärt sig glömmer man bort. Minnet behöver friskas upp med lite läsning och förhoppningsvis kan det leda till ännu bättre affärer.
Man blir inget börsproffs efter att ha läst endast en bok men det är en bra start på karriären. Du kanske tycker att vi har missat någon bok i vår topplista? Skriv gärna och tipsa oss i kommentarsfältet

böcker om ekonomi

Bli grymt rik på aktier är en bra och lättläst bok från Anders Haskel i samarbete med Aktiespararna. Denna bok är en mycket bra start om man vill blir rik på sin aktiehandel. Den passar till nybörjaren såväl som den erfarne handlaren/investeraren.
Alla tips i boken är välbeprövade strategier som verkligen fungerar. Du får lära dig hur man tjänar pengar på börsen via långsiktig handel, med låg risk och kloka val. Med dessa kunskaper i ryggen så kan du slå index över tid.
I boken kan du läsa om ränta på ränta, hur man hittar rätt aktier, riskhantering och hur man skapar en bra portfölj ihop med en disciplinerad strategi.
Denna bok hade kunnat rädda många glada amatörer från att förlora pengar på dåliga aktieinvesteringar. Boken hittar du hos Bokus.se

Hur tolv privata investerare blivit rika på aktier är en mycket bra bok som berättar historien om 12 olika privatpersoner gick tillväga för att bli rika på aktier. Du får en inblick i hur dom burit sig åt, hur lång tid det tog för dom att bli rika samt tips till den som vill göra samma resa.
Boken finns att köpa hos Bokus.se
Vi har även en artikel där vi beskriver två kända och beprövade strategier för att slå index när du investerar dina pengar. Strategierna bygger på de två legendariska böckerna ovan.
Dessa böcker är The intelligent investor och En liten bok som slår aktiemarknaden.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here