Bynk

0
Bynk

Vad är Bynk?
Det är banken/kreditinstitutet vars reklam ingen kan ha missat. Den nya stora utmanaren på privatlånemarknaden gör reklam överallt. Via marknadsföringen vill de att ett nytt verb skall fastna i alla svenskarnas huvuden, nämligen ordet “bynka”. Att “bynka” innebär att man lånar pengar via Bynk-appen för att täcka en större utgift, tex att bilen går sönder eller att man behöver köpa nya vitvaror. Om du istället vill läsa direkt på deras egna hemsida så hittar du den på Bynk.se

OBS!
Ta aldrig sms-lån eller snabblån!
Om du måste låna pengar till konsumtion så är privatlån det billigaste alternativet (om du inte har ett hus, en bostadsrätt eller en bil du kan använda som säkerhet för lånet)


Längst ner i artikeln finns en kalkylator som hjälper dig att beräkna kostnaden på ditt lån

Appen skiljer Bynk från konkurrenter

Marknaden för lån och krediter är extremt konkurrensutsatt. För att slå sig in på den marknaden måste man skilja sig från sina konkurrenter. Bynk har satsat stenhårt på att det skall vara smidigt och bekvämt att använda deras tjänster via deras app och deras hemsida Bynk.se. Det är deras mobil-app som är deras konkurrensfördel. I appen kan man sköta allt. Man styr och ändrar helt enkelt allt med sin mobil. Man kan till exempel utöka sitt lån, aktivera en betalningsfri månad, höja/sänka månadsbetalningarna osv. Deras slogan i marknadsföringen är “som en bank borde fungera” och det är just dessa funktioner och flexibiliteten som de syftar på.
Man har även sitt system med Bynkpoäng. Det innebär att man får poäng som man till exempel kan använda för att betala in extra på sitt lån via appen.

Bynks app
Bilden visar hur appen ser ut.

Olika tjänster som erbjuds

Följande tjänster erbjuds och finns att läsa om i denna artikel

 1. Privatlån, även kallat blancolån, och lån utan säkerhet.
 2. Kontokredit (Bynkkredit)
 3. Betalkort (Bynkkortet)
 4. betalningslösning för köp/sälj på Blocket.

1. Privatlån

Hos Bynk kan man låna från 10 000 kr upp till 300 000 kr. När man lånar pengar hos Bynk så kan man få 3,95% i ränta som lägst. Som högst kan man få 19,95% i ränta. Hur stort lån man kan få och vilken ränta man erbjuds avgörs av deras egna betygssystem. Systemet ger dig ett eget kreditbetyg efter det att de kollat upp dig via en kreditupplysning. För att få ett Bynkbetyg måste man ansöka om lån på Bynk.se. Ansökan är dock gratis och icke bindande.

8 st funktioner som de erbjuder till sina privatlånekunder:

 1. Fyra stycken valfria betalningsfria månader varje år (om du tex får extra mycket utgifter en månad kan du pausa betalningen den månaden)
 2. Möjlighet att justera storleken på månadsbetalningarna direkt i appen
 3. Möjlighet att amortera (betala av) extra på lånet när du vill via appen
 4. Utöka lånet direkt i appen
 5. Tjänsten månadsskydd+ ingår de första månaderna (försäkring som ger dig ersättning vid arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall)
 6. Bynkpoäng – få poäng som kan användas till att betala in extra på ditt lån
 7. Bynkbetyg – visar vad som påverkar din kreditvärdighet
 8. Få pengarna på ditt konto inom en bankdag

Vårt omdöme och recension om Bynks privatlån

Vi har testat att låna pengar hos Bynk. Tack vare god kreditvärdighet landade vi på den lägsta möjliga räntan 3,95%. Det är ganska lågt men det går ibland att få lägre räntor ute på marknaden om man jämför bankerna med hjälp av till exempel Advisa.se. Om man inte lyckas få lägre ränta någon annanstans eller om man uppskattar smidigheten med Bynk-appen så är absolut Bynk ett bra alternativ. Appen funkar som den skall och allt är som vi hade väntat oss. Summa sumarum, räntan är inte den absolut lägsta men fördelarna man får med appen gör att det faktiskt kan vara värt att använda Bynk för privatlån. Vi här på Ekonomifokus har även skrivit en artikel som heter Bynk omdöme och recension som du kan läsa om du vill.

2. Kredit – Bynkkrediten

Detta är en kontokredit som du styr själv via den vanliga appen helt enkelt. Om du har denna tjänst kan du på bara några minuter låna upp till 10.000 kr som förs in på ditt konto. Om du till exempel måste skaka fram några tusenlappar till något akut och lönen inte ännu har kommit så kan denna kontokredit nyttjas för att rädda situationen. När sedan lönen trillar in på kontot igen kan du swisha tillbaka pengarna med din vanliga Swish. Denna tjänst kostar ingenting om du inte använder krediten. Om du nyttjar krediten betalar du bara ränta under tiden som du har lånet. Om du endast lånar några dagar eller veckor blir alltså kostnaden/räntan väldigt liten. Tanken är helt enkelt att ge kunderna en ökad flexibilitet. Bynk-krediten är en av Sveriges billigaste kontokrediter med sina 8.99% i effektiv ränta. Det är såklart mycket dyrare än vanliga privatlån men det är alltid dyrare med kontokrediter än med privatlån. Ett alternativ till kontokredit är snabblån men det är absolut inget vid rekommenderar. Man skall helst undvika kontokredit också om det inte är absolut nödfall. Läs mer om kontokrediten på Bynk.se.

3. Kort – betalkort som kallas för Bynkkortet

Man kommer inom kort att lansera ett betalkort och som vi förstått det hela så kommer det fungera som så att man fyller på sitt Bynkkort med sin vanliga Swish och sedan kan man använda kortet för att betala i affärer som vanligt. Varje gång du gör ett köp med kortet får du en notis på din mobil och du kan dessutom ställa in i appen i vilket land som kortet får användas i. Det gör att kortkapare inte kan betala med kortet utomlands om de lyckas komma åt dina kortuppgifter via bedrägerier. Kortet hjälper dig även att hålla koll på alla dina utgifter och du slipper avgifter samt valutapåslag om du handlar eller tar ut pengar utomlands.
Ökad säkerhet, hjälp att hålla koll på sin ekonomi, enklare och billigare utlandsresor verkar vara hela tanken med kortet. Läs mer om kortet på Bynk.se

4. Blocketpaketet

I appen finns en funktion som hjälper till när du skall köpa eller sälja saker via blocket. Blocketpaketet gör att du som säljare kan vara säker på att du kommer få pengarna innan du skickar iväg ett paket. Som köpare får du ta emot och godkänna varan innan pengarnas betalas ut till säljaren. Om du köper en vara via Blocket så fungerar funktionen/tjänsten enligt följande:
Du får en faktura av Bynk när du hämtat ut och godkänt prylen du köpt på Blocket. Om prylen kostar mer än 2 000 kr erbjuds du dessutom 24 månaders räntefri delbetalning av prylen. Du kan såklart välja själv om du vill nyttja delbetalningen eller inte. Som säljare så garanterar Bynk att du får dina pengar för varan som du skickat iväg. Pengarna trillar in på ditt konto 3-5 dagar efter att du skickat iväg varan. Läs mer om Blocketpaketet, även kallat checkout på Bynk.se

Vad tjänar de på alla dessa tjänster?

Bynks alla olika tjänster bygger på att de tjänar pengar på de krediter eller lån som du tar. Så fort du lånar pengar, oavsett om det är under lång eller kort tid så får du betala en ränta. Vissa av tjänsterna är gratis om du inte lånar. Det stämmer faktiskt då att det är gratis. Det som Bynk då tjänar pengar på är de personer som utnyttjar krediten eller lånar i någon av funktionerna. Det innebär att de som som lånar pengar betalar tjänsten för de som nyttjar endast gratistjänsterna. Det är precis på samma sätt som kreditkorts-marknaden fungerar. Kreditkort är ju oftast gratis så länge du inte utnyttjar krediten (utöver den kostnadsfria krediten) på kortet.

Är Bynk bra?

De har inte marknadens lägsta räntor men det har de inte heller marknadsfört att de har. Deras tjänster bygger istället på smidighet, säkerhet och tekniska funktioner.
Om man är beredd att betala några kronor extra för att få de tekniska funktionerna med appen, hemsidan osv så är absolut Bynk ett bra alternativ. Kika på deras hemsida Bynk.se och läs alla villkor innan du tar några lån eller nyttjar krediter.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here