Bynks ränta – Bra eller dålig?

1
Bynk ränta

Den stora utmanaren på privatlånemarknaden syns överallt. De gör reklam på tv, webb-tv, internet, tidningar och posters på stan. Det är nog ingen som har missat att Bynk finns och att de har en användarvänlig app som deras största konkurrensfördel. I appen kan man sköta allt som har med sina Bynk-lån och krediter att göra. De har även en Blocket-betalnings-funktion i appen som många använder.

Frågan är om Bynk erbjuder schyssta räntor och villkor eller om de ligger högre än sina konkurrenter? Det skall vi försöka svara på i denna artikel.

Längst ner i artikeln finns en kalkylator som hjälper dig att beräkna kostnaden på ditt lån

Räntan som Bynk erbjuder

Räntan på privatlån hos Bynk varierar från 3,95% upp till 19,95%.
Vilken ränta man får beror helt på vilka ekonomiska förutsättningar man har. Precis som alla andra banker och kreditinstitut så görs det en individuell bedömning på alla som söker lån eller kredit. En individuell bedömning innebär att banken tar en UC/kreditupplysning på dig. Via kreditupplysningen får banken reda på om du har:

  1. Taxerad inkomst (lön)
  2. Betalningsanmärkningar
  3. Om du har några lån sedan tidigare

Baserat på dessa uppgifter får du sedan ett Bynk-betyg. Detta är deras egna betygssystem m en det fungerar som hos de flesta andra långivare. Du kan förbättra ditt Bynkbetyg successivt genom att sköta dina betalningar osv.
Om du har ett riktigt bra betyg så får du den lägsta möjliga räntan, 3,95%.
Om du har ett sämre betyg kommer du att bli erbjuden en högre ränta.
För att få ett betyg måste du göra en ansökan. Det är dock gratis att ansöka och man förbinder sig inte till att låna när man ansöker.
Kika in på Bynk.se och se vilken ränta de kan erbjuda dig.

Det går att få lägre räntor hos flera av konkurrenterna. Den absolut lägsta ränta som vi kan hitta på den svenska marknaden för privatlån är 2,95%. Det är en extremt låg ränta för privatlån och de allra flesta får inte en så låg ränta efter att en individuell bedömning har gjorts. Via en kostnadsfri jämförelse på till exempel Advisa.se kan du få en lista presenterad för dig med alla bankernas erbjudanden till dig. Där ser du vilken ränta och vilka villkor som respektive bank kan erbjuda dig. Du väljer sedan själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Tjänsten är gratis så varför inte testa.

Effektiv ränta

Effektiv ränta på ett privatlån är den ränta som man betalar inklusive eventuella avgifter. Exempel: Du lånar 100 000 kronor med en rak amortering. Lånet löper på 5 år och har en ränta på 5 %. Avbetalning (ränta och amortering) på lånet sker varje månad. Om lånet har en uppläggningsavgift på 300 kr och en avi-avgift på 25 kr blir den effektiva räntan 5,85 %. Efter fem år kommer du att ha betalat totalt 114 508 kr för ditt lån. Då har du alltså betalat tillbaka de 100 000 kronorna som du lånat men även betalat ränta och avgifter på totalt 14 508 kr.
Ränta + avgifter = effektiv ränta, dvs den verkliga kostnaden för ditt lån.

Är Bynk bra?

Om man nu kan få lägre ränta hos konkurrenter, varför ska man då låna hos Bynk? Den stora fördelen är ju flexibiliteten som appen ger med sina 4 st betalningsfria månader osv. Du får sedan värdera själv hur mycket det är värt för dig att ha dessa funktioner. Om det endast är räntan som är viktig för dig så är det ett givet val att använda Advisa.se istället och se om du kan få lägre ränta.
Om du tycker att flexibiliteten är det viktigaste så är absolut Bynk den bästa aktören på marknaden. Appen är såpass funktionell och smidig så att den lår alla konkurrenterna med hästlängder. Kika in på Bynk.se och se vilken ränta de kan erbjuda dig. Vill du veta mer så kan du läsa vår Bynk-recension som vi har skrivit här på Ekonomifokus.

1 KOMMENTAR

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here