Hem Ekonomi Lista över de bästa poddarna/podcasts inom börs och finans

Lista över de bästa poddarna/podcasts inom börs och finans

14
podcasts inom börs och finans

Det är 2000-talet nu och då ska man lyssna på podcasts. En bra podcast kan vara både underhållande och lärorik. Efter många år på börsen och internet har vi på Ekonomifokus valt ut och gjort en lista över de bästa poddarna inom börs och ekonomi.

Top 7 bästa poddarna inom börs och finans enligt oss

1. Börspodden (mest underhållande)
2. Kvalitetsaktiepodden (bäst aktietips)
3. Börssnack med Hansen och Olavi
4. Market Makers
5. Game of Stocks (bäst genomgående fundamentala analyser av techbolag)
6. Penserpodden
7. Fill or kill
8. Followthemoney
9. All-in podcast (Bästa podden på engelska)

Tips
Skapar du konto både hos Nordnet.se och Avanza.se så kan du utnyttja bägge deras erbjudanden om avgiftsfri handel upp till en viss summa. Delar du upp dina pengar på två konton så kan du alltså handla med 0 kr i courtage (avgift) på en nästan dubbelt så stor totalsumma. Det är gratis att öppna konton både hos Nordnet och Avanza.

Lista med svenska & engelska ekonomipoddar/podcasts

Börspodden (Riktigt bra podd och ett av våra toppval)
borspodden.se
Johan och John lär dig allt de kan om börsen och lite till. Denna podd är både rolig och lärorik. I vårt tycke är detta en av de absolut bästa poddarna i alla kategorier. Det förekommer en del ”killgissningar” i denna podd så man skall ta en del av det som sägs i podden med en nypa salt.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5

Kapitalet
Kapitalet
En bra podd som fokuserar mer på ekonomi, marknad och intervjuer med intressanta människor snarare än enskilda aktiecase. Här kan man lära sig hur riksbanken och banksystemet fungerar, hur en SEO-byrå arbetar och hur en enskild norrman lyckades sätta hela energimarknaden i gungning.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

Kvalitetsaktiepodden (Riktigt bra podd och ett av våra toppval)
Kvalitetsaktiepodden
Här har vi en riktigt bra podd. Ola & Claes går igenom flera olika aktiecase i varje avsnitt. De fokuserar på fundamental analys av bolag med fina kassaflöden och stabil historik. Om du vill göra bra investeringar på lite längre sikt så är detta den bästa podden för dig. Ola och Claes har uppenbart koll på vad de pratar om och en hel del erfarenhet.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5

Penserpodden
Penserpodden
En riktigt bra podd från Penser bank. Tillsammans med gäster diskuterar några av bankens analytiker och investeringsansvariga både makro och enskilda bolag. Man får ta del av bankens egna gedigna research och analyser vilket är väldigt värdefullt. Man får en känsla av att man få information ”inifrån” banken på ett sätt som man inte får i någon annan podd.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5

Börssnack med Hansén och Olavi (Riktigt bra podd och ett av våra toppval)
Börssnack 
Bra podd med mycket fokus på teknisk analys men även på fundamental analys av enskilda bolag samt omvärldsanalyser/makro. De bjuder även in intressanta gäster.
Podden drivs av Jonas Olavi som är allokeringschef på Alfred Berg fonder och Erik Hansén är bland annat marknadsanalytiker på IG-markets.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Fill or Kill-podden
Fillorkill.se
Podden där två unga och duktiga traders snackar börs och ekonomi. Den är mycket underhållande och lärorik.
De är twitterprofilerna Phukettrader, Handelsson och Lonewolf som sköter snacket. En av de tre har hoppat av men vi minns inte vem. Nu är dom alltså två st kvar som driver podden. Även i denna podd ”killgissas” det en del så vissa saker bör tas med en nypa salt.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 2 av 5 

Game of Stocks (Riktigt bra podd & ett av våra toppval)
Game of stocks
Denna podd rattas av två twitterprofiler som kallar sig för Värdeinvesteraren och Investacus. De går igenom enskilda bolag och makro i podden.
De besitter mycket bra kunskaper om ny teknik och IT så de kan analysera IT bolag och tech på ett sätt som ingen annan svensk podd kan göra.
Deras analyser av enskilda bolag är grymt bra! De gräver djupt i bolagens siffror och förutsättningar vilket är guld värt för oss lyssnare.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Market Makers
Market makers
Unga pratglada killar som pratar om börs och finans. En bra och rolig podd med killar som har bra koll på läget. Podden består av Niklas Aldén, Fabian Franzén och i vissa avsnitt bjuder man in gäster. Denna podd passar bra både för nybörjaren och den som varit med på börsen ett tag.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

FollowTheMoney
FollowtheMoney
Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning och Direkt Studios programledare Martin Nilsson pratar om olika fenomen inom ekonomi och finans. Mycket bra podd!
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

Sparpodden
Sparpodden
Nordnets Alexander ”japp” Gustafsson rattar denna podd och intervjuar olika gäster med kopplingar till börs och finans.
Alexander är grymt duktig på att ställa bra frågor och på att hålla ett bra tempo i intervjun. Bra podd med bra gäster!
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

All-in podcast (engelska)
All-in podcast
En podd med kompisarna och miljardärerna Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks & David Friedberg. Detta är 4 st extremt intelligenta och underhållande grabbar. Stark rek på denna podd!

Avanzapodden
Avanzapodden
Johanna Kull och Nicklas Andersson driver denna podd om allt som har med privatekonomi och sparande att göra. Vi på Ekonomifokus har inte lyssnat så mycket på denna podd. Däremot följde vi poddens föregångare som rattades av Thomas Linnala och Lars Frick.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

EFN marknad
EFN marknad
En podd som baseras på webb-tv avsnitten som du hittar via länken. Här intervjuas gäster inom finansbranschen. Du kan alltså välja om du vill lyssna på avsnitten som podd eller se avsnitten i webb-tv där de inkluderar grafer och andra relevanta bilder.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 1 av 5

Antiloop podcast
Antiloop podcast
Denna podd rattas av den före detta hedgefond förvaltaren Micke Syding, ekonomistan Anna Svahn och Martin Sandquist. Alla tre driver hedgefonden Antiloop hedge. Podden är rolig att lyssna på och det diskuteras en hel del ämnen som inte diskuteras lika frekvent i de andra poddarna. Bitcoin, guld och centralbanker är återkommande ämnen i podden. Det ”killgissas” en del i denna podd så man skall ta det som sägs med en nypa salt. Det skall man visserligen alltid göra när det kommer till poddcasts eftersom det är en mix av underhållning och lärdomar.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Björnfällan (CMC markets)
Björnfällan
Dessa grabbar jobbar på CMC markets och gör även denna podd. De är trevliga att lyssna på, har humor och de besitter mycket kunskap inom trading och börsen generellt. Det snackas ganska mycket teknisk analys i denna podd.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5

Breakits podcast
Breakits podcast
En podd som blandar börs, finans, ekonomi och ny teknik. Intressant podd som är värd att följa men som har blandad kvalitet på avsnitten. Vissa avsnitt handlar om ganska ointressant ämnen enligt vår åsikt.

Macro Voices (engelska)
Macro Voices
Erik Townsend, en pensionerad entreprenör som senare bytte karriär och blev hedgefond-förvaltare har huvudrollen i denna podd som pratar om börs och finans (globalt). Det är mycket snack om makro-ekonomi i denna podd. Det är välkända namnkunniga gäster som bjuds in och denna poddcast känns lite mer som att läsa i Wall-Street journal än de andra poddarna som är mer anpassade till kunniga och okunniga privatpersoner.
Kunskapsnivå som krävs för att förstå denna podd: 3 av 5 (obs engelska)

Sprid alltid dina investeringar och risker

Vi rekommenderar alltid att man sprider sina investeringar (diversifierar) på olika tillgångar för att skapa en långsiktig och stabil avkastning över tid. I princip alla rika människor diversifierar sina investeringar.

Investera i aktier och fonder
Öppna konton helt kostnadsfritt hos Nordnet.se och Avanza.se för att kunna handla aktier och fonder. Skapa konto hos bägge två och handla avgiftsfritt (utan courtage) på ett större belopp.

Alternativa investeringar
Lendify.se agerar du bank och lånar ut dina pengar till andra privatpersoner mot att du får en fin avkastning på pengarna.
Minsta insättning = 500 kr.

Savelend.se investerar du i lån till företag, privatpersoner, inkassoportföljer & fakturaköp. Du får en hög avkastning & en bra riskspridning.
Minsta insättning = 500 kr.

Följ utvecklingen på våra egna investeringar

Vi på Ekonomifokus har egna investeringar hos alla de aktörer vi nämner ovan och du kan följa vår utveckling via vår portfölj.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig. Han har även sen tidig ålder haft ett stort intresse för både aktier, fonder och andra typer av investeringar. Målsättningen är att öka läsarnas kunskaper inom ekonomi genom att dela med sig av tips och erfarenheter inom privatekonomi, investeringar, förtagande och sparande.

14 KOMMENTARER

 1. Mina favoriter äro
  1) Kvalitetsaktiepodden
  2) Börssnack
  däremot är Börspodden numera fylld av sponsor-hysteri och vrål-apan Skogman, hur fan kan karln låna sig till detta, är han rent av dum, orkar inte med deras podd längre, usch!

  • Hej Rune.

   Jag instämmer i att John är jobbig när han skriker i slutet men i övrigt älskar jag börspodden och tycker att John är en rolig jäkel 🙂
   Jag håller också med om att KAP och Börssnack är grymt bra!

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej Martin.

   Tack för tipset.
   Jag har ännu inte hunnit lyssna på den så mycket men jag har den med i min poddlista så jag kommer ge den en ärlig chans och lägga med den i listan om den är bra.

   Mvh admin på EKonomifokus

 2. Vill passa på att tipsa om Omvärldspodden.
  Aktiecase, makro och börsanalys i ett kort format varje torsdag.

  • Hej Marcus.

   Tack, vi skall lyssna på den och tipsa om den om vi tycker den är bra.

   Mvh admin på EKonomifokus

 3. Jag tycker mycket om nya svenska Market Makers som ger bra spaningar inom mindre bolag på First North och Aktietorget. Finns på Soundcloud.

  Tack för stark sajt och denna lista/tråd!

  • Hej JH.

   Tack, Jag skall ge den en chans och se om den i min smak.
   Jag har även tänkt att lyssna på podden Macro Voices och se om den är något att ha.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 4. Tack för denna lista.
  Det svåra tycker jag är att sortera bort alla dåliga råd från de goda som man kan få på internet.

  Jag har förstått att det finns otroligt mycket skräp inom ämnet investeringar och placeringar på nätet. Men det finns även mycket gott. Börspodden är min absoluta favorit, tätt följd av fill or kill.

  Jag tycker dock att det finns relativt få bra poddar, bloggar osv inom ämnet börs och finans.
  Sociala medier gör nog att det ökar så jag tror att vi kommer få se fler och fler bra kanaler för att lära sig om börsen, aktier osv.

  • Hej Myggans syster.
   Vi håller helt med dig. Det känns som att kunskap/intelligens idag handlar mer och mer om att kunna sortera ut bra information ifrån dålig. Den som är duktig på det har hela världen framför sina fötter. Vi håller också med om att det finns ganska få poddar och bloggar som faktiskt är bra samtidigt som de är roliga att lyssna på. Börspodden och Fillorkill är två utmärkta exempel på podcasts som erbjuder både kunskap och humor i en blandning som gör det roligt att lyssna på.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här