Bolagsskatt

Bolagsskatt

Bolagsskatten i Sverige år 2020 = 21,4 %.
Den kommer vid årsskiftet 2020-2021 att sänkas till 20,6 %.

Få ränta och avkastning på dina eller ditt företags pengar

Agera bank och låna ut din pengar mot ränta
Lendify.se är en plattform på nätet som gör att du kan agera bank och låna ut dina eller ditt företags pengar mot ränta. Plattformen sprider dina pengar på massor av olika låntagare vilket ger minskad risk. Du kan starta ett konto privat eller på ditt företag, sätta in pengar och börja tjäna ränteintäkter. Det kostar inget att starta eller att ha ett konto hos Lendify.se. Minsta insättning är 500 kr och du kan investera både privat eller via ditt företag.

Investera i olika fastighetsprojekt
På Kameo.se kan du investera dina eller ditt företags pengar i fastighetsprojekt och få runt 10% i ränta. Det är lönsamt men även roligt att välja vilka projekt man vill investera i. Kika in på Kameo.se och se om de har några roliga projekt som passar din smak. Minsta insättning är 500 kr och du kan investera på privat eller via ditt företag.

Investera på börsen
Visste du att du kan investera företagets pengar i aktier och fonder på börsen? Faktum är att du kan starta en vanlig företags-kapitalförsäkring hos Nordnet.se eller Avanza.se och sätta in företagets pengar där. Det fungerar då som en helt vanlig kapitalförsäkring eller ett investeringssparkonto. Sätter du in pengarna där så kan du investera fritt på börsen precis som du kan göra privat.

Det kostar inget att starta en kapitalförsäkring hos varken Nordnet.se eller Avanza.se så du har inget att förlora på att öppna en kapitalförsäkring och sätta in lite av de pengar som ligger och skräpar på företagets konto.

Följ resultaten av våra olika investeringar
Vi som driver Ekonomifokus har konton både privat och i företaget och ränteintäkterna trillar in hela tiden vilket ger ett fint kassaflöde. Du kan se utvecklingen för våra olika investeringar här:
https://www.ekonomifokus.se/ekonomi/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here