Dags att lägga ner aktiebolaget? – Så får du ut pengarna snabbast

likvidera bolaget

Om du har kommit till dagen då det är dags att lägga ner ditt aktiebolag kan Bolagsspecialisten hjälpa dig. Fördelen med att använda sig av ett företag som avvecklar aktiebolaget åt dig är flera. Gör du en likvidation själv via Bolagsverket så tar det mellan 6-9 månader att lägga ner aktiebolaget och få ut pengarna. Vid en snabbavveckling tar det istället bara 3-5 arbetsdagar innan du får pengarna för ditt aktiebolag. En snabbavveckling av ett aktiebolag är alltså en betydligt kortare och mindre krävande process till skillnad mot en normal likvidation. Vid en avveckling av ett aktiebolag hos till exempel Bolagsspecialisten så krävs det även väldigt få handlingar, vilket gör att du sparar både tid och administration. Alla handlingar signeras självklart smidigt och säkert med Bank ID.

Att tänka på när du vill avveckla aktiebolag

För att Bolagsspecialisten ska kunna köpa ditt aktiebolag och göra en snabbavveckling åt dig behövs en aktuell balans- och resultatrapport. Aktiebolaget ska vara vilande och balansrapporten bara innehålla kassa samt eventuella skattefordringar/skulder. Sådant som inventarier eller kundfordringar får ej finnas.

Snabb hantering vid avveckling av aktiebolag

En snabbavveckling av aktiebolaget innebär att du inom loppet av några dagar lämna företaget bakom dig. Det betyder att du inte behöver vänta det där halvåret på att eventuella okända borgenärer ska hinna ta del av informationen som vid en normal likvidation. En förenklad process gör att det blir minimalt med administration för dig och företaget som hjälper till med en snabb avveckling tar på sig ansvaret för årsredovisning, deklaration och kontrolluppgifter.

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here