En växande kundnöjdhet bland företagare som tar företagslån med hjälp av Kompar

Kompar arbetar hela tiden med att öka och fokusera på sin kundnöjdhet, våra kunder är en oerhört stor drivkraft för att vi ska utveckla våra tjänster. När vi har gått igenom och analyserat våra uppgifter och feedback från kunder från varierande branscher har vi kommit fram till att våra kunder värderar möjligheten att jämföra låneerbjudanden från olika långivare på en och samma plats. 

Företagslån – behöver inte vara jobbigt

Är du en egenföretagare eller funderar du på att starta eget? Då är du inte ensam. Idag är de flesta företag i Sverige så kallade små och medelstora företag SMF, på engelska SME (small and medium-sized enterprises). Enligt undersökningar från Tillväxtverket finns det 1,2 miljoner företag överlag i Sverige idag. Cirka 96% är småföretag som har färre än 10 anställda, enbart 0,1% av företagen har fler än 250 anställda, 4 av 5 nya arbeten skapas av små och medelstora företag. Det är en grupp som ständigt växer, under år 2019 var det 66 892 företag som startades i Sverige. Dessutom uppger 69% av småföretagarna att de vill att deras verksamhet ska växa.

Finansiering är väsentlig för utveckling

Kapital är en avgörande faktor för dig som är egenföretagare, vare sig det gäller kostnader som uppstår i samband med uppstart eller om det ä extra finansiering för specifika ändamål. Det kan till exempel vara så att man behöver täcka kostnader för köp av nya maskiner, tekniska eller specialiserade verktyg. Man kanske vill satsa på att utöka eller förbättra sin marknadsföring eller anlita ny personal. Kort sagt är det alltid uppskattat med ett litet extra tillskott i kassan, när man driver eget.

För många företag är en extern finansering nödvändig, en lösning kan i sådana fall vara att ta ett företagslån från banken eller andra typer av långivare. När ett företag ansöker om ett lån på en bank, så görs det en helhetsbedömning, där man analyserar din förmåga som företagare att betala tillbaka lånet. Vad är det som banker tittar på när man ansöker om ett företagslån? Främst på dig som företagare och din historik, affärsplan, om det finns fler anställda och såklart bokslut när man redan är ett etablerat företag. Banker tycker i regel om så små risker som möjligt, vilket kan göra det lite svårare för nystartade bolag och småföretag att få ett företagslån. 

Därför kan man tyvärr som egenföretagare få avslag på sin låneansökan från banken. Man bör definitivt inte ge upp, utan alltid ta reda på och analysera orsaken till varför man inte fick sin ansökan om lån beviljad. När man som egenföretagare har fått ett avslag från banken, kan det vara värt att ta en titt och undersöka olika typer av långivare och deras erbjudanden och villkor och absolut inte nöja sig med endast en.

Det är lönsamt att jämföra – Kompar

Idag finns det en hel del intressanta alternativ för att låna pengar till sitt företag. Det behöver nödvändigtvis inte vara det mest uppenbara att springa runt på olika banker, boka möten med bankrådgivare och dessutom hinna innan banken stänger. Att leta efter ett företagslån behöver inte alls vara så tidskrävande och jobbigt som det kan verka. Ett alternativ som uppskattas och är redan är populärt i vårt samhälle som blir alltmer digitalt, är att försöka hitta ett anpassat företagslån på nätet. Kompar är en kostnadsfri onlinetjänst där du som egenföretagare enkelt kan jämföra olika lån erbjudande och villkor i samband med till exempel ränta från över 20+ banker och långivare. En stor fördel är att ett sådant alternativ ger dig en enorm tidsbesparing, eftersom det endast tar ett par minuter att fylla i en kort låneansökan. Efter bara 24 timmar har du redan tillgång till dina lån erbjudanden från samtliga långivare. Sedan återstår det endast att i lugn och ro se över och jämföra de olika erbjudanden som våra långivare har föreslagit. Såklart finns Kompars finansiella rådgivare till hands, för att hjälpa dig ifall du har några som helst frågor och funderingar kring ditt företagslån. Kompar har redan hjälpt över 5000 olika företag från olika branscher att få ett företagslån, dessutom jobbar vi ständigt på att utöka utbudet av våra långivare och partners.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here