Försäkringar du behöver som privatperson

nödvändiga försäkringar som privatperson

Försäkringar är en djungel!
Pratar du med en försäkringsförmedlare kommer han/hon att rekommendera en hel drös med olika försäkringar som förmedlaren tycker att du borde teckna. Givetvis fungerar det så eftersom en försäkringsförmedlare tjänar pengar på varje försäkring du tecknar.
Förmedlaren får provision från de olika försäkringsbolagen på varje såld försäkring.

Egentligen behöver du ingen förmedlare för du kan enkelt hitta information på nätet och med lite logiskt tänkande så kan du snabbt förstå vilka olika försäkringar som du och din familj behöver. Sedan kan du enkelt teckna dessa försäkringar online och få en bra översikt över vilka olika försäkringar som du har i dagsläget. Oftast brukar du kunna få ganska bra rabatter om du samlar flera av dina försäkringar hos samma försäkringsbolag men det är absolut inget måste. Lägg lite tid på att välja rätt bolag här så kommer du att spara en del pengar under kommande år.

Försäkringar man behöver 2020 & 2021 – privatperson & familj

Först och främst behöver du veta vad och vem/vilka som skall försäkras.
Har du barn? Har du en bil? Ett hus? det mesta bör försäkras för att slippa obehagliga överraskningar.

Vi har skrivit enskilda artiklar om de olika försäkringarna samt vad du bör tänka på när du tecknar de olika försäkringarna. Därför kommer vi inte att gå djupgående in i varje enskild typ av försäkring i denna artikel. Se länkar till våra mer djupgående artiklar här på Ekonomifokus i texten nedan.

Försäkringar för privatperson

Du behöver följande försäkringar som privatperson

Försäkringar för familjen

Om du har familj behöver du några extra försäkringar. Även dina familjemedlemmar och barn behöver ha olycksfallsförsäkringar så när du tecknar en för dig själv bör du teckna även för barnen. Som familj behöver man behöver man även:

Samla alla försäkringar och få en rejäl rabatt

De flesta försäkringsbolagen erbjuder rabatt om man samlar sina försäkringar hos ett och samma försäkringsbolag. Ett stort och tryggt bolag som erbjuder i princip alla försäkringar är ICA-försäkringar.se. ICA-koncernen är gigantisk, de säljer mat, driver bank, försäkringsbolag osv vilket ger trygghet. Om du även skaffar ICA-kort och nyttjar banktjänster och så vidare som ICA erbjuder så kan du sänka dina kostnader ännu mer. Kika in på ICA-försäkringar.se och gör en ansökan för att se vilka priser de kan erbjuda just dig.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here