Gratis courtage

0
Gratis courtage

Banker och nätmäklare verkar i en stenhård bransch. Konkurrensen är väldigt tuff och det gäller att hänga med i svängarna om man kan inte skall bli omkörd som bank.
Den senaste snackisen inom sektorn för handel av aktier och andra värdepapper har varit gratis courtage. I många år har bankerna tagit ut hutlösa summor i courtage av sina kunder. Under många år har minimum-courtaget ofta legat på 99kr per affär.
Bankerna har tjänat väldigt stora summor varje år på courtaget och andra avgifter för transaktioner/handel av aktier, fonder osv som bankernas kunder genomfört.

Vad är courtage

Courtage är den kostnad som din bank eller mäklare tar för att genomföra din affär.
Kostnaden brukar vara fast tills dess att du når upp till en viss storlek på affärer.
När du handlar med större belopp så blir oftast courtaget en viss procentsats på affären.

Exempel: Du köper aktier i H&M för 10.000 kr. Courtaget blir då en fast summa, minimumcourtage.
Exempel: Du köper aktier i H&M för 200.000 kr. Courtaget blir då en vissa procentsats på affären. 0,15% på beloppet eller liknande.

Gratis courtage

På grund av den konkurrens som finns i branschen så har nu Avanza.se börjat erbjuda gratis courtage till den som vill handla med aktier och andra värdepapper via deras hemsida. Det är ett mycket generöst erbjudande eftersom det även är gratis att starta ett konto hos Avanza.  Vi på EF använder Avanza som bank och aktiemäklare när vi handlar aktier och vi är mycket nöjda med Avanzas tjänst.

Ställ en fråga till oss

Använd dig av formuläret nedan.

Please enter your comment!
Please enter your name here