Ekonomifokus egna långsiktiga portfölj

4

Nedan följer vår portfölj med utvalda bolag och fonder.
Kriterier för bolagen är:
1. Stabil intjäning
2. God historik
3. Bra affäridé
4. God förväntad framtida utveckling

Tanken med denna portfölj är att du skall kunna köpa dessa bolag och sedan lägga locket på i 10 år. När du sedan öppnar din depå igen så kommer det lysa i dina ögon av vinsterna du gjort. Månadsspara gärna in i portföljen så ökar du dina möjligheter till en ännu bättre affär.

Investmentbolag är ett bra sätt att investera för att sprida sina risker samtidigt som det är ett bra sätt att äga en bred portfölj med olika bolag.

Bolag:
Investor (Investmentbolag)
Handelsbanken (Bank)
H&M (Kläder)
Avsätt 30% av ditt kapital och placera summan uppdelat jämt mellan dessa bolag

Fonder:
Avanza Zero (Fond utan avgifter som investerar i svenska aktier)
Carnegie Ryssland (Aktiefond som investerar i Ryssland)
Spiltan globalfond investmentbolag (Fond som investerar i investmentbolag runt om i världen)
Avsätt 70% av ditt kapital och placera summan uppdelat jämt mellan dessa fonder

Tänk på att altid ha en placeringsutsikt på minst 10 år för att vara relativt säker på att göra vinst i dina investeringar. Kortsiktigt kan priset på dina innehav gå både up och ner.

Sprid alltid dina investeringar och risker

Vi rekommenderar alltid att man sprider sina investeringar på olika tillgångar för att skapa en långsiktig och stabil avkastning över lång tid. Alla rika människor gör detta. Ett tips är att öppna ett kostnadsfritt konto hos Nordnet.se och Avanza.se för att kunna handla aktier och fonder. Vi kan även rekommendera plattformarna Lendify.se och Brocc.se där man agerar bank och lånar ut sina pengar till andra privatpersoner mot att man får en fin ränta. Vi på Ekonomifokus har egna portföljer hos alla de vi nämner ovan och du kan se våra portföljer + deras utveckling på denna sida:
https://www.ekonomifokus.se/ekonomi/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

4 KOMMENTARER

    • Snus i sig kommer nog att fortsätta att konsumeras men det finns gott om konkurrenter med lågprissnus som krigar mot Swedish match med näbbar och klor. Håll även koll på belåningen i företaget. Det finns indikationer till att företaget måste låna pengar varje år för att klara av att hålla utdelningarna på samma nivå. Isåfall är det långsiktigt negativt.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here