Privatlån – olika banker och deras fördelar

Privatlån jämförelse

Det finns hur många olika banker och kreditinstitut som helst i Sverige.
Anledningen är att man idag tjänar extremt mycket pengar på att låna ut pengar till privatpersoner. Skiljer sig då aktörerna åt eller erbjuder de samma sak?
Svaret är att de skiljer sig rätt mycket. Det handlar om olika saker såsom ränta, återbetalningstid osv. Men det finns även aktörer som erbjuder möjlighet att pausa månadsbetalningen och andra liknande valmöjligheter.
Eftersom konkurrensen är stenhård så gäller det för de olika aktörerna att sticka ut.
I vår lista nedan kan du se banker och kreditinstitut samt vilka speciella fördelar/nackdelar de har. Vi listar även några hemsidor som hjälper dig att jämföra många olika banker samtidigt med en och samma ansökan. Du kan även kolla in vår jämförelse av privatlån där vi listar banker och låneförmedlare.

Fördelar och nackdelar hos olika banker inom privatlån/blancolån och pantbankslån

Bynk logo

Bynk erbjuder flexibilitet. Du har säkert sett deras tv-reklam. Bynk.se ger dig möjligheten via deras app att justera dina villkor för ditt lån. Du kan ändra återbetalningstiden i appen, utöka ditt lån i appen och du kan få upp till 4 månader per år då du slipper betala på lånet. I december kan det ju till exempel vara kärvt när man skall ha råd med julklappar och så vidare. Då kan du pausa betalningen i december enkelt i appen. Du kan läsa mer om Bynk i vårt omdöme.
Det är gratis att ansöka om lån hos Bynk.se och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Just nu kör Bynk ett erbjudande:
– 30% rabatt på lån upp till 300 000 kr
– Ränta med rabatt från 1,95% upp till 13,97%
– Effektiv ränta från 1,97% upp till 14,90%
Gå till Bynk.se

Sefina erbjuder en pantbank på nätet. Du får alltså låna pengar med dina föremål som säkerhet. Till exempel om du har ett värdefullt halsband kan du lämna det som pant hos Sefina.se. Föremålet/ägodelen är fortfarande din, det är bara så att Sefina håller föremålet hos sig som säkerhet för att du betalar tillbaka lånet. När du betalat tillbaka lånet får du tillbaka ditt föremål/din ägodel.
Varför man pantsätter ett föremål är för att man får en lägre ränta när banken har en säkerhet för lånet.

Såhär går det till:
1. Registrera dig med hjälp av Bank-ID.
2. Gå in på ”Låna online”.
3. Beskriv dina föremål noggrant genom att fylla i ett formulär
4. Sefina skickar hem ett förtryckt paket till dig, som du använder för att skicka dina föremål till dom.
5. När föremålet når Sefina värderar de det och meddelar sedan värdering till dig via e-mail eller telefon.
6. Om du är nöjd med värderingen så skapas ett pantlån.
7. Så fort pantlånet är skapat så sätts pengarna över till ditt konto.
Det är gratis att ansöka om lån hos Sefina.se och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Renoveringslån lendo

Lendo erbjuder låga räntor. Lendo är ingen bank och lånar inte ut pengar till dig. De jämför andra banker och kreditinstitut för att kunna ge dig en lista med olika erbjudanden från ett stort antal olika banker. När du gör en ansökan på Lendo.se så skapas en lista till dig med de olika bankernas erbjudanden till dig. Du kan sedan välja om du vill acceptera någon av bankernas erbjudande. Det är gratis att göra en ansökan och det görs endast en kreditupplysning på dig trots att det är massor av banker som ger dig sina erbjudanden i listan. Det är gratis att ansöka om jämförelse av låneerbjudanden hos Lendo.se och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Svea Ekonomi erbjuder enkelhet och lån till personer som annars har svårt att få lån. Hos Svea kan du på ett väldigt enkelt sätt ansöka om lån. Svea erbjuder normala nivåer på sin räntor. Hos Svea.com kan du även låna till bostad samt samla dina lån om du har flera krediter sedan tidigare.
Svea erbjuder även sin lösning ”Svårt att få lån”. De kan via den låna ut pengar till dig som annars har svårt att få lån hos andra banker. Ibland kan man bli nekad lån för att man ej har fast anställning osv. Hos Svea Ekonomi kan de ofta lösa ett lån till dig ändå.
Det är gratis att ansöka om lån hos Svea.com och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Advisa erbjuder låga räntor. Advisa.se är precis som Lendo en jämförelsetjänst.
De jämför räntor och villkor hos ett stort antal banker för att sedan presentera dessa erbjudanden på en lista för dig. Du väljer sedan själv om du vill låna av någon i listan eller ej. Det kan vara smart att göra en ansökan både hos Lendo och hos Advisa då de samarbetar med olika banker. Om du gör en ansökan hos bägge aktörerna kommer det endast att göras totalt 2 st kreditprövningar på dig.
Tipset är därför att nyttja både Lendo och Advisa för att få så många erbjudanden som möjligt att välja på.
Det är gratis att ansöka om en lånejämförelse hos Advisa.se och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Bank Norwegian erbjuder trygga och smidiga låna samt kreditkort. De är stora och stabila. De erbjuder lån med vettiga räntor och de erbjuder trygghet och smidighet i sina lån. BankNorwegian.se är väldigt populära ute på marknaden eftersom det är ett känt varumärke men även för att de erbjuder riktigt bra kreditkort där du får bonus på allt du handlar som sedan kan omvandlas till flygresor hos lågprisbolaget Norwegian flyg.
Det är gratis att ansöka om lån hos Banknorwegian.se och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Komplett bank erbjuder flexibilitet. Även komplett bank marknadsför sig som flexibla precis som Bynk. Du kan ändra ditt lånebelopp, pausa betalningen osv. Dock känns Komplettbank.se inte lika modernt som Bynk och som vi har förstått det så erbjuder de inte denna flexibilitet i en app på samma sätt som Bynk. Det är dock värt för dig att kika igenom deras hemsida och kanske kan du få bättre ränta här än hos Bynk.
Det är gratis att ansöka om lån hos Komplettbank.se och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Santander consumer bank erbjuder trygghet. Hos Santanderbank.se har du 14 dagars ångerrätt om du tar ett lån vilket gör att du kan betala tillbaka hela lånet som du tagit och slipper betala någon ränta eller några avgifter överhuvudtaget. Du får svar på din ansökan direkt på skärmen direkt och Santander tar ingen uppläggningsavgift och Inga aviavgifter (vid betalning via autogiro). Räntan som Santander erbjuder är på en normal nivå. Varken lägst eller högst.
Det är gratis att ansöka om lån hos Santanderbank.se och förbinder dig inte att låna vid en ansökan.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here