Olika sätt att investera pengar på – investeringsalternativ

0
Olika sätt att investera pengar

Att investera sina sparade pengar är en god idé, det vet alla. Det finns massor av olika sätt att investera sina pengar på. Alla sätt är bra förutom de dåliga. Hur man skall investera sina pengar beror på hur mycket risk man vill ta och vilka krav man har på avkastning på pengarna. Är man äldre och skall gå i pension inom 10 år så bör man vara väldigt försiktig med sina pengar. Är man ung så kan man ta mer risker. Det viktigaste av allt är att aldrig förlora pengar. Om du aldrig förlorar pengar så kommer din förmögenhet att växa.
Satsa på säkra och trygga investeringar och viktigast av allt, sprid dina investeringar för att minska risken! Det kallas för att diversifiera.

När du investerar dina pengar så får du antingen avkastning via ränta eller via värdestegring på den tillgång du investerat i. Till exempel så kan fonder och aktier både stiga och sjunka i värde. Ett sparkonto har däremot ett konstant värde men du får ränta från banken för att du låter pengarna sitta där.

Olika sätt att investera dina pengar

Aktier

Aktier är ett av de bästa sätten att investera pengar på. Man bör ha ett månadsspar till sitt aktiekonto och investera i trygga och stora bolag. Några bra exempel är Investor B, Handelsbanken B och Skanska. Starta ett aktiekonto på Nordnet.se och sätt in pengar. Det kostar inget att öppna eller att inneha ett konto. Sätt in pengar varje månad och köp aktier så kommer du att bli en stor vinnare över tid. Räkna med ca 8 % i årlig avkastning över tid.

Fonder

Att investera i fonder är tryggt och bra. Du kan välja mellan aktiefonder, räntefonder eller indexfonder. Om du sätter in dina pengar i en fond så sitter det experter och placerar pengarna åt dig i olika tillgångar. Är du ung bör du satsa på indexfonder och aktiefonder. Tipsen där är Carnegie Sverigefond och Avanza Zero indexfond. Även fonder handlar du hos Nordnet.se. Starta ett konto och börja handla eller månadsspara i fonder. Det är superenkelt. Indexfonder och aktiefonder levererar vanligtvis runt 8 % i årlig avkastning över tid.

Bostad

På lång sikt är det alltid en god investering att köpa sig en egen bostad. Det blir förmodligen den största investering du gör så var noggrann och försiktig. Köp inte en för dyr bostad utan se till att du har råd att bo kvar även om det blir tuffa tider. Långsiktighet är den vinnande strategin på bostadsmarknaden.

Alternativa investeringar

Här på ekonomifokus har vi en hel kategori om olika alternativa investeringar. Kika i menyn så hittar du de olika artiklarna i kategorin. Den alternativa investering som vi tycker är bäst är den som Lendify.se och Brocc.se erbjuder. Där startar du ett konto, sätter in pengar och sedan investeras de pengarna i lån till andra privatpersoner. Dina pengar sprid ut på en massa olika lån till andra och i gengäld får du ränta och amorteringar på dina utlånade pengar. Detta ger normalt mellan 5-10 % per år i avkastning. Det kostar inget att starta och att äga konto hos Lendify.se och Brocc.se så du kan sprida dina risker genom att ha ett konto hos bägge aktörerna.

Sparkonto

Att bara ha pengarna på ett vanligt sparkonto är en tråkig investering som bara ger någon procent eller två i dagens läge. Det finns dock sparkonton som ger riktigt fin ränta. 4Spar.se är en av de aktörerna som ger en riktig hög sparränta. Runt 8 % per år erbjuder de i nuläget.

Sprid dina investeringar

Ju mer du sprider dina investeringar desto bättre.
Investera små delar av dina pengar i många olika typer av investeringar. Så gör alla rika människor. Det gör att du får en stabil och riktigt bra avkastning över en lång tid.
Om en investering går dåligt så går de andra bra och gör att du blir en vinnare ändå.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here