Få mer tilldelning i en börsnotering – IPO/nyintroduktion

0
få mer tilldelning en ipo

När ett bolag skall bli publikt, dvs notera sig på börsen, så görs en så kallad IPO (Initial public offering) även kallat börsnotering. Det innebär att en stor del av bolagets aktier säljs till ett förutbestämt pris till de som anmält att de vill vara med och köpa aktier i nyintroduktionen. När dessa aktier tillfaller de nya ägarna (köparna) så kan handeln på börsen påbörjas. När ett bolag finns på börsen kan man handla med bolagets aktier på den öppna marknaden.

Tilldelning av aktier vid börsnotering/IPO

Ett stort problem som många upplever är att de inte får tilldelning på så många aktier som de anmält att de vill köpa. Företaget har ett visst antal aktier som skall säljas i nyintroduktionen och om intresset att köpa aktierna är stort så får man sällan köpa så många aktier som man vill ha. Man kanske har anmält att man vill köpa 1000 st aktier men får endast köpa 200 st för att aktierna inte räcker till. Går då aktien upp i pris på introduktionsdagen så blir man arg för att man inte fick köpa fler aktier.

Lösningen – få mer tilldelning

Lösningen på detta problem är att skaffa flera olika konton.
Du kan då ansöka om att få köpa aktier på alla dina olika konton och därmed få en större tilldelning. Om du till exempel bara har ett konto hos Avanza.se så kan du även öppna ett konto hos Nordnet.se. Då kan du ansöka om tilldelning på bägge dina konton och få dubbelt så många aktier.

Eftersom det är gratis att regga och att äga konton hos dessa banker så är det bara att öppna nya konton utan att behöva betala. Vi rekommenderar att du väljer att starta ISK-konton hos båda aktörerna så att du slipper krångel med deklarationen samt slipper skatta på vinsterna om du gör bra aktieaffärer. Båda aktörerna erbjuder även gratis courtage när du handlar upp till ett visst belopp. Sprider du då pengarna får du dubbelt så mycket courtagefri handel.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here