Strategi för trading – RSI breakout

0

Det finns massor av strategier där ute. Vilka som är bra och vilka som är dåliga är alltid svårt att avgöra. Många gånger måste man testa strategin under en lång tid för att se om den genererar en bra avkastning. Dessutom ändras marknaden ständigt. Det gör att en vinnande strategi kan bli en förlorare när marknaden svänger.

RSI breakout strategi

RSI är en momentum-indikator. Man kan lite förenklat säga att RSI visar när det är bra/dåligt tryck i en aktie, index, råvara osv. Det är oftast när RSI-nivån på en aktie ligger över 70 som de verkliga kursrusningarna uppstår.

Strategin RSI breakout är framtagen för att identifiera aktier som står inför en kraftig uppgång. Man vill försöka hitta bolag som har kämpat i flera år men som du verkar stå inför ett större genombrott.

Förutsättningar

Ställ in din graf på månad.

Köp:
1. Aktien skall ha ett RSI-värde som legat konstant UNDER 70 i minst 3 års tid.
2. Aktiens RSI-kurva skall underifrån bryta nivån 70

Sälj:
Sälj när RSI-värdet ovanifrån korsat nivån 70

RSI köp

Ovan ser ni aktien C-Rad. Enligt RSI breakout skall man nu köpa.
Detta är ett klockrent exempel på en RSI breakout.

Consilium RSI

Ovan ser ni aktien Consilium. Den som följde denna strategi i Consilium fick över 200% i avkastning på lite mer än 1 år. Den gröna linjen visar när man skulle köpt och den röda visar när man skulle sålt.

CTT RSI

CTT Systems.
Den som följer RSI breakout hade i skrivande stund legat 165% plus i denna position på lite mer än 1 år.

Utveckling

Jag brukar även lägga till parametern att företaget måste ha en intressant teknik eller marknad. Jag vill se att det finns en väldigt stor potential i den marknad som företaget arbetar inom. Helst av allt skall företaget ha en ny spännande teknik. Då är det större chans att aktien haussas upp kraftigt på förhoppningar.

Sprid alltid dina investeringar och risker

Vi rekommenderar alltid att man sprider sina investeringar på olika tillgångar för att skapa en långsiktig och stabil avkastning över lång tid. Alla rika människor gör detta. Ett tips är att öppna ett kostnadsfritt konto hos Nordnet.se och Avanza.se för att kunna handla aktier och fonder. Vi kan även rekommendera plattformarna Lendify.se och Brocc.se där man agerar bank och lånar ut sina pengar till andra privatpersoner mot att man får en fin ränta. Vi på Ekonomifokus har egna portföljer hos alla de vi nämner ovan och du kan se våra portföljer + deras utveckling på denna sida:
https://www.ekonomifokus.se/ekonomi/vara-investeringar-utveckling-och-statistik

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here