Våra investeringar – utveckling och statistik

Utveckling på våra investeringar

På denna sida redovisar vi utvecklingen av våra investeringar och portföljer på plattformarna:

 • Lendify
 • Brocc
 • Kameo
 • Avanza

Förhoppningsvis kan vi inspirera andra att spara mer, slösa mindre och istället investera sina pengar i olika typer av tillgångar. Att sprida sina risker på olika tillgångar är A och O om man vill ha en långsiktig och fin utveckling på sina investeringar. Att sprida sina risker kallas för att diversifiera.

Disclaimer: Alla investeringar kan både gå upp och ner i värde. Vi på Ekonomifokus kan såklart inte ta något ansvar för eventuella investeringar som inte utvecklas som önskat. Vi vill bara erbjuda en inblick i våra egna investeringar och de skall inte ses som köprekommendationer.

Lendify utveckling

Vi startade vårt konto på Lendify.se i mars månad 2019 som ni kan se på bilden nedan. Vi satte in 10.000 kr och valde att investera allt direkt. Vi har även aktiverat funktionen auto-invest lång med återinvestering på hela portföljen. Nu är det bara att luta sig tillbaka och följa utvecklingen. Vi kommer löpande att uppdatera denna sida med färsk utveckling och statistik för vår portfölj. Om du själv är sugen på att starta en portfölj hos Lendify.se kan du kika in deras kalkylator för förväntad avkastning och de olika alternativen som du kan välja på vid autoinvest osv.

Senast uppdaterad: 2020-09-01
Senast uppdaterad: 2020-09-01

Kika in Lendify.se och se om deras plattform är något för dig.

Brocc utveckling

Vi startade vårt konto på Brocc.se i februari 2019. Även här satte vi in 10.000 kr för att enkelt kunna jämföra Brocc med Lendify. Vi gillar att sprida våra risker och därför är det bra att sprida investeringarna på flera olika plattformar. Nu är det bara att avvakta och följa utvecklingen. Vi kommer löpande att uppdatera denna sida med färsk utveckling och statistik för vår portfölj på Brocc.se

I första bilden nedan kan ni se vilka val vi gjort på vår portfölj.
Riskprofil: Bred
Investeringshorisont: Broccs val
Återinvesteringspreferens: Återinvesterande

Senast uppdaterad: 2020-09-01
Uppdaterad 2020-05-28

Kika in på Brocc.se och se om deras plattform är något för dig.

Utveckling Kameo

Vi startade vårt konto på Kameo.se och satte in 2000 kr den första maj 2020. Vi bestämde oss för att dela upp dessa 2000 kronorna på 4 st investeringar med 500 kr i varje. Med några dagars mellanrum har det dykt upp nya möjliga investeringar på plattformen och vi har fått mail varje gång en ny investeringsmöjlighet dyker upp. Vi har ansökt med alla våra 2000 kronor och nu är alla våra pengar investerade i olika lån med 9-11% i årsränta.

Detta är ett exempel på ett projekt vi har investerat 500 kr i
Följande projekt har vi investerat i (Uppdaterad 2020-05-28)
kameo exempel på projekt och investeringar

Kika in på Kameo.se och se om de har några projekt som du vill investera i.

Utveckling Avanza

 1. Vi startade en kapitalförsäkring på Avanza.se i augusti 2019. Vi satte in 250.000 kr som vi investerat i aktier och fonder.
 2. Vi fyllde på kontot med 15.000 kr i början av September 2019. För de pengarna köpte vi mer aktier i Litium.
 3. Mitt I rådande Corona-tider och börskrash satte vi in ytterligare 53.000 kr (2020-03-12) och köpte Investor B och Lundin Petroleum. Vi ökade även på våra innehav i Ericsson, Litium och Kindred. De sista 3.000 kronorna avsätts för att teckna nyemissionen i Collector.
 4. Vi sålde av ca 50.000 kr i Rysslandsfonderna för att flytta dessa pengar till våra börsstrategier Magic formula, Graham, net-nets osv.
 5. Vi aktiverade belåning på vårt konto. Vi har ca 25% i belåningsgrad i dagens läge och avser att ligga stabilt på den nivån. För de lånade pengarna köpte vi teknikfonderna TIN ny teknik och Avanza World tech by TIN och vi fyllde även på med mer aktier i Investor och Modern Times Group. Vi köpte även aktier i Topright Nordic, Nokia, SAAB och SSAB.

Våra totala netto-insättningar på vårt Avanza-konto är nu: 268.000 kr

Det är såklart en stor skillnad på att investera i aktier och fonder gentemot att starta konto på Lendify och Brocc. Utvecklingen på investeringarna i aktier och fonder styrs av hur bra man är på att välja ut vilka aktier och fonder man vill investera i. I vår portfölj har vi tagit en del inspiration av de kända profilerna Christer Gardell och Erik Selin som vi anser har väldigt bra koll på aktiemarknaden och de bolag som de är ägare i. Vi har även valt att i huvudsak satsa på stabila företag med fina kassaflöden och vinster (med några undantag) och vår investeringshorisont är väldigt långsiktig (>5 år). Vi kommer löpande att uppdatera denna sida med statistik från vår portfölj på Avanza.se samt redovisa våra innehav.

Uppdaterad 2020-07-27
Uppdaterad 2020-07-27
Uppdaterad 2020-07-27

Kika in på Avanza.se och öppna ett konto gratis. Om du är privatperson rekommenderar vi att du öppnar ett ISK-konto. Vill du investera i ditt företag rekommenderar vi att du öppnar en kapitalförsäkring.

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

4 KOMMENTARER

 1. Det hade varit intressant att se en uppdatering på Lendify-portföljen respektive Brocc-portföljen i mars/april 2020. Kan man inte få se en uppdatering (är nyfiken)?
  //Erik

  • Hej Erik.

   Tack för påminnelsen.
   Nu har vi uppdaterat även våra Lendify- och Broccportföljer.

   Mvh admin på EKonomifokus

  • Hej Magnus.

   Det kommer uppdateringar med jämna mellanrum. Så fort vi får tid över så skall vi uppdatera utvecklingen.

   Mvh Admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here