Våra investeringar – utveckling och statistik

0
Utveckling på våra investeringar

På denna sida redovisar vi utvecklingen av våra investeringar och portföljer på plattformarna Lendify, Brocc och Avanza. Förhoppningsvis kan vi inspirera andra att spara mer, slösa mindre och istället investera sina pengar i olika typer av tillgångar.
Att sprida sina risker på olika tillgångar är A och O om man vill ha en långsiktig och fin utveckling på sina investeringar. Att sprida sina risker kallas för att diversifiera.

Disclaimer: Alla investeringar kan både gå upp och ner i värde. Vi på Ekonomifokus kan såklart inte ta något ansvar för eventuella investeringar som inte utvecklas som önskat. Vi vill bara erbjuda en inblick i våra egna investeringar och de skall inte ses som köprekommendationer.

Lendify utveckling

Vi startade vårt konto på Lendify.se i mars månad 2019 som ni kan se på bilden nedan. Vi satte in 10.000 kr och valde att investera allt direkt. Vi har även aktiverat funktionen auto-invest lång med återinvestering på hela portföljen. Nu är det bara att luta sig tillbaka och följa utvecklingen. Vi kommer löpande att uppdatera denna sida med färsk utveckling och statistik för vår portfölj. Om du själv är sugen på att starta en portfölj hos Lendify.se kan du kika in deras kalkylator för förväntad avkastning och de olika alternativen som du kan välja på vid autoinvest osv.

Lendify utveckling 1 Ekonomifokus.se
Lendify utveckling 2 Ekonomifokus.se

Kika in Lendify.se och se om deras plattform är något för dig.

Brocc utveckling

Vi startade vårt konto på Brocc.se i februari 2019. Även här satte vi in 10.000 kr för att enkelt kunna jämföra Brocc med Lendify. Vi gillar att sprida våra risker och därför är det bra att sprida investeringarna på flera olika plattformar. Nu är det bara att avvakta och följa utvecklingen. Vi kommer löpande att uppdatera denna sida med färsk utveckling och statistik för vår portfölj på Brocc.se

I första bilden nedan kan ni se vilka val vi gjort på vår portfölj.
Riskprofil: Bred
Investeringshorisont: Broccs val
Återinvesteringspreferens: Återinvesterande

Brocc val på kontot Ekonomifokus.se
Brocc utveckling 1 Ekonomifokus.se
Brocc utveckling 2 Ekonomifokus.se
Brocc utveckling 3 Ekonomifokus.se

Kika in på Brocc.se och se om deras plattform är något för dig.

Utveckling Avanza

Vi startade en kapitalförsäkring på Avanza.se i augusti 2019. Vi satte in 250.000 kr som vi investerat i aktier och fonder. Vi fyllde på kontot med 15.000 kr i början av September 2019. För de pengarna köpte vi mer aktier i Litium.

Det är såklart en stor skillnad på att investera i aktier och fonder gentemot att starta konto på Lendify och Brocc. Utvecklingen på investeringarna i aktier och fonder styrs av hur bra man är på att välja ut vilka aktier och fonder man vill investera i. I vår portfölj har vi tagit en del inspiration av de kända profilerna Christer Gardell och Erik Selin som vi anser har väldigt bra koll på aktiemarknaden och de bolag som de är ägare i. Vi har även valt att i huvudsak satsa på stabila företag med fina kassaflöden och vinster (med några undantag) och vår investeringshorisont är väldigt långsiktig (>5 år). Vi kommer löpande att uppdatera denna sida med statistik från vår portfölj på Avanza.se samt redovisa våra innehav.

Kika in på Avanza.se och öppna ett konto gratis. Om du är privatperson rekommenderar vi att du öppnar ett ISK-konto. Vill du investera i ditt företag rekommenderar vi att du öppnar en kapitalförsäkring.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here