Fler bostäder läggs ut som ”kommande”

Fler bostäder läggs ut som kommande

Det finns en allt tydligare trend att fler bostäder läggs ut som kommande. Detta fenomen har fått fotfäste och nu läggs allt fler ”kommande” bostäder ut.

Detta kan ha flera förklaringar som till exempel att man vill känna av bostadsmarknaden, få större exponering, hålla runda öppna visningar eller förstås undvika att visa när säljaren sänker ett pris.
Mäklarna fyller hellre på under fliken ”kommande” än under ”till salu”.

”Kommande” säljer bättre?

Enligt bostadssajten Boolis statistik för 2022 var flera bostäder listade som ”snart till salu” jämfört med ”till salu”.
– Många la upp sin bostad som kommande och så såldes den direkt för ett högt pris, säger bostadssajten Boneos vd Fredrik Engdahl.

Planerar du att sälja eller köpa en bostad inom det närmaste året?
Då kan vi rekommendera dessa två gratistjänster:
1. Hittamäklare.se – få hjälp med att samla in offerter & att jämföra mäklarna i det område där du bor. Offerterna kan du använda för att undvika att betala onödigt mycket för mäklaren.
2. Lånekoll.se – jämför räntor på lånelöften, bolån & privatlån hos ett stort antal banker med en enda ansökan.

Tjänsterna ovan är helt gratis att använda och du förbinder dig inte till något när du skickar in en ansökan.

Snart är botten nådd

Snart är botten på prisnedgången på bostäder nådd, men det kan ta flera år att återhämta sig, enligt experter.
Evidens Ted Lindqvist, Nordeas Annika Winsth och SEB:s Jens Magnusson uttalar sig i DI. De är överens om att vi står nära botten. De tror alla tre att det tar lång tid för bomarknaden att återhämta sig.
– Jag tror att många tänker att det ska bli som tidigare, att det ska studsa upp snabbt igen. Men det är en helt annan miljö i dag, säger Annika Winsth, som menar att det kan ta 7–8 år ”om det blir en riktig sättning. Det har inte vi i vår prognos, men det går inte att utesluta den risken.”

– Hänger inflationen kvar och centralbankerna måste fortsätta höja, då har vi en annan utveckling både på börsen och på bostadsmarknaden, säger Ted Lindqvist.
Med andra ord måste vi vänta och se.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här