Home Nyheter Räntorna på bolån upp under september

Räntorna på bolån upp under september

0
Räntorna på bolån upp under september

Så var det dags!
Räntehöjningen verkställs och bankerna höjer sina inlånings-och bolåneräntor. SEB annonserar höjningen på sin hemsida till följd av Riksbankens räntehöjning samt stigande marknadsräntor, vilket resulterat i att upplåningskostnaderna ökat. Realtid.se har förannonserat startskottet på de nya höga räntorna.

SEB:s höjningar av räntorna

SEB:s Placeringskonto 3 månader höjs med 0,75 procentenheter till 1,25 procent och på motsvarande konto 6 månader utförs höjningen med 0,75 procentenheter till 1,5 procent. På Enkla sparkontot, Grönt sparkonto och Enkla sparkontot företag blir räntan 0,3 procent.

Även listräntorna för bolån följer med uppåt där ett bolån med bindningstid på tre månader höjs med 0,25 procentenheter samt motsvarande med bindningstiden 1-5 år höjs med 0,05–0,45 procentenheter. Förändringarna träder i kraft omgående. 

💡 Få hjälp med att pruta & jämföra bankerna
För många kan det kännas jobbigt att pruta och förhandla. Om du känner så kan du testa Lendo bolån. Du skickar in uppgifter gällande din bostad och din privatekonomi. Lendo hjälper dig sedan att se om du kan få lägre bolåneräntor hos någon av de banker de samarbetar med.

Du kan använda denna tjänst helt gratis på både nya och gamla bolån och privatlån. Du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter och skickar in en ansökan och det är som sagt helt gratis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here