Hur MittBolån.se fungerar och vårt omdöme

Mittbolån omdöme

OBS! Mittbolån byter namn till Compricer bolån. Det är alltså samma tjänst men med ett annat namn.

Väldigt många hushåll i Sverige är dåliga på att pruta ner räntan på sina lån, vissa gör det men andra nöjer sig direkt med vad banken erbjuder. I slutändan är det du som låntagare som betalar för bankernas stora vinster. Det kan vara svårt att lyckas förhandla ner räntan på sina lån själv och det är sällan man lyckas bättre än proffsen på jämförelsesajten Compricer.se/bolån. Hemsidan hjälper dig enkelt och effektivt att jämföra banker och förhandla ner din ränta.

mittbolån

Det finns ett flertal räntepressare på nätet som hjälper dig förhandla fram den bästa boräntan ute bland bankerna. Den som vi föredrar är MittBolån då den är helt kostnadsfri och din ansökan är inte bindande. Du får bra förslag och kan alltid tacka nej utan problem.

Anslutna banker

Här nedanför kan du se vilka banker som ligger anslutna till Compricer ifall du ska låna till ny bostad, omförhandla bolån eller ansöka om lånelöfte.

BankListränta %Snittränta %
SBAB3 mån: 4,67 %
2 år: 4,91 %
5 år: 4,61 %
3 mån: 3,87 %
2 år: 4,66 %
5 år: 4,35 %
Hypoteket3 mån: 4,44 %
2 år: saknas
5 år: 4,07 %
3 mån: 4,26 %
2 år: saknas
5 år: 4,06 %
Skandia3 mån 4,79 %
2 år: 5,49 %
5 år: 5,10 %
3 mån: 3,88 %
2 år: 4,59 %
5 år: 4,18 %
Landshypotek3 mån: 4,70 %
2 år: 4,74 %
5 år: 4,26 %
3 mån: 4,22 %
2 år: 4,34 %
5 år: 3,90 %
Bluestep3 mån: 6,00 %
2 år: saknas
5 år: 5,80 %
3 mån: 7,12 %
2 år: saknas
5 år: 7,07 %
MarginalenFrån 5,21 % till 10,67 %3 mån: 6,02 %
2 år: 6,10 %
5 år: saknas
NordaxFrån 5,95 % till 9,80 %3 mån: 6,74 %
2 år: saknas
5 år: saknas
Ålandsbanken3 mån: 5,45 %
2 år: 4,75 %
5 år: 4,50 %
3 mån: 4,20 %
2 år: saknas
5 år: saknas
SVEAFrån 5,95 %3 mån: 7,08 %
Uppdaterad 2023-05-10

Listränta = Vad banken erbjuder i ränta på sin hemsida
Snittränta = Vad en svensk snittkund betalar idag
Nedprutad ränta = Hur mycket en svensk snittprutare betalar

Hur MittBolån fungerar

Compricer.se/bolån hjälper dig helt gratis att ta nya bolån, få ett lånelöfte eller omförhandling av dina befintliga bolån. Du får personlig service hela vägen och slipper själv lägga ner flera timmar på att ringa runt bland bankerna. Du binder inte upp dig till något och tjänsten är helt kostnadsfri. Att skicka in en ansökan tar ca 3-5 min och kräver enbart 1 st kreditupplysning (UC) oavsett hur många banker som kommer lämna offert till dig. Du behöver alltså inte vara orolig för att din kreditvärdighet försämras.

Du blir kontaktad av en handläggare hos Mittbolån som går igenom dina önskemål och uppgifter. Det är även i detta skedet handläggaren kommer be om ditt godkännande för att göra en kreditupplysning. Handläggaren kommer sedan kontakta ett flertal stora banker och kreditinstitut för att förhandla fram det bästa erbjudandet baserat på dina ekonomiska förutsättningar. När den processen är klar får du de bästa erbjudanden presenterade.
Du kan sedan välja ut den bank och det erbjudande som passar dig bäst.

Tre olika kostnadsfria tjänster som MittBolån erbjuder

 • Omförhandling av befintliga bolån
 • Hjälp att få ett lånelöfte inför ett bostadsköp – sök helst lånelöfte innan du börjar gå på visningar
 • Ansök om bolån – få erbjudanden från ledande banker

Snittkunden sparar 6000 kr per år via omförhandling hos MittBolån

Vad händer om jag tackar nej?

Du kan låta Mittbolån sköta hela processen med ansökningar till bankerna och ändå kan du tacka nej till dina erbjudanden utan problem eller kostnader. Ansökan är inte bindande på något sätt och det finns inga dolda avgifter. Du kan vara lugn och allt är 100 % gratis.

Hur kan tjänsten vara gratis?

Mittbolån tar ut provision av bankerna vid tecknande av lån. Därför är tjänsten gratis för dig som kund. Mittbolån behöver förhandla fram bra räntor och ge sina kunder bra service för att kunna tjäna sina pengar. Det är därför en bra deal för både dig och MittBolån.
Den enda förloraren i slutändan är banken.

Vilka står bakom MittBolån.se

MittBolån är en del av Compricer som utvecklats för att enklare hantera processen med bostadslån/bolån. Båda dessa sajter ägs av Schibsted Media Group, som även äger Aftonbladet, blocket och svenska dagbladet.

Prova gärna tjänsten Compricer.se/bolån och få kostnadsfri hjälp med att pruta ner din bolåneränta. Du binder inte upp dig på något och kan alltid tacka nej till dina erbjudanden utan att något händer. Lycka till med ditt prutande önskar vi på Ekonomifokus.

Vårt omdöme om Mittbolån

Vi har själva provat att skicka in en ansökan trots att vi har en väldigt låg boränta på våra lån som vi själva prutat ner med många timmars arbete. Vi ville ändå prova ifall MittBolån kunde pruta ner den ytterligare. Vi fick ett samtal från en väldigt trevlig och hjälpsam handläggare som tog våra uppgifter och ställde lite frågor som kunde hjälpa till i arbetet med att pruta mer våra räntor hos bankerna. Bankerna kan exempelvis ge en bättre ränta ifall du flyttar med sparpengar till den nya banken.

Dagen efter fick jag åter igen ett samtal från Mittbolån som kunde ge mig en lite bättre deal och påpekade att den räntan jag hade var mycket bra. Dock valde jag att stanna kvar hos min befintliga bank då skillnaden var i princip densamma.

Slutsats

Slutsatsen är att vi själva hade kunnat undvika att lägga ner all tid på att pruta och ringa runt till olika banker ifall vi istället hade använt Mittbolån direkt.
Något negativt kring tjänsten lyckas vi inte hitta och vi var mycket nöjda med hur ärendet hanterades. Använd gärna kommentarsfältet under om ni har någon annan åsikt.

 • Compricer samarbetar endast med seriösa banker och kreditinstitut på marknaden. Du kommer inte få erbjudanden från oseriösa aktörer.
 • Trevlig personal och snabba ansökningar som behandlas inom 24 timmar.
 • Tidssparande
 • Du slipper ta i den jobbiga biten med att pruta själv
 • De försöker inte sälja på några extratjänster och accepterar ifall du vill tacka nej.
 • De meddelar direkt ifall de inte kan hjälpa dig pruta räntan från din nuvarande nivå.
 • Enbart 1 st kreditupplysning görs.
ÖVERSIKT
Betyg på Mittbolån.se
Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.
hur-fungerar-mittbolan-och-vart-omdome-om-tjansten OBS! Mittbolån byter namn till Compricer bolån. Det är alltså samma tjänst men med ett annat namn. Väldigt många hushåll i Sverige är dåliga på att pruta ner räntan på sina lån, vissa gör det men andra nöjer sig direkt med vad banken erbjuder. I...

10 KOMMENTARER

 1. En vecka har gått. Nån dag ringde nån från er men eftersom jag var på jobbet kunde jag inte svara. När jag ringde tillbaka kom jag inte fram. Varför har ni inte öppet på helger när man har tid att svara på frågor eller varför mailar ni inte? Besviken. Hade hoppats på att se svar från banker nu. Min man och jag kan inte svara dagtid

  • Hej Marie.

   Vi är inte rätt hemsida att skriva på. Vi har endast skrivit ett omdöme kring deras tjänst.
   Du får kontakta Mittbolån istället.

   Mvh admin på Ekonomifokus

 2. Hej! Förhandlar de verkligen med banker som du skriver?

  Jag tror att de bara erbjuder SBAB och Skandias priser som finns tillgängliga för vem som helst på respektive hemsida, helt utan förhandling. Samtidigt skriver ni att de prutar – vad baseras det på? Att de bara stämmer av med två banker tycker jag är klart intressant i en recension som denna.

  /Gustav

  • Hej Gustav.
   Mittbolån har valt att inte gå ut med vilka banker som de samarbetar med.
   Att de bara skulle vara två banker tror jag inte på.
   Hur de prutar har de inte heller valt att gå ut med.
   Tjänsten är gratis och man förbinder sig inte till något.
   Det gör att vi definitivt tycker att det är värt att testa deras tjänst.
   Man har inget att förlora.

   Mvh admin på Ekonomifokus

   • Hej och tack för ditt snabba svar, uppskattas!

    En förmedlare kan inte välja sånt själv, det måste stå klart och tydligt i deras användarvillkor vilka banker de kollar med. (Villkoren ligger på sajten om du inte tror mig). Där står också Ålandsbanken med, men jag ringde och frågade och då var det Skandia och SBAB som gällde.

    Jag frågade också om jag kunde erbjudas någon annan ränta än exakt alla andra SBAB och Skandia-kunder och fick beskedet att det är samma räntor.

    Tjänsten i sig verkar helt ok, om man inte själv orkar kolla på två hemsidor – men att de skulle pruta, förhandla eller liknande förstår jag inte vad det baseras på i recensionen. Testa gärna själv och jämför med de två bankernas hemsidor.

    /Gustav

    • Tack för input.
     Hittade följande i villkoren:
     ”De kreditgivare som MittBolån samarbetar med är Skandiabanken, SBAB, Ålandsbanken, Marginalen och Bluestep.”

     Mvh admin på Ekonomifokus

    • Tips
     1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
     2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

 3. Hej Andreas/EF.
  Upplever ni att Mittbolån är bättre är en vanlig privatperson på att pruta? Har dom några andra tekniker eller strategier när dom prutar? Som vanlig privatperson så blir det ju att man ringer runt bland olika banker och sedan jämför dessa mot varandra. Man kan ju även kika på listräntor osv på nätet på bankernas hemsidor.
  Jag har själv tecknat ett antal privatlån och bolån av olika orsaker och tycker såklart att det skulle vara skönt att slippa lägga ner så mycket tid på att pruta om någon annan kan göra det åt mig.

  En till fråga, om banken går i konkurs, försvinner lånet då som man har hos banken?

  • Hej Luke.
   Vi upplever att MittBolån är lika bra på att pruta som en riktigt insatt privatperson.
   Om banken går i konkurs så tar konkursförvaltaren över skulden. Du som låntagare slipper tyvärr inte undan att betala din skuld.

   Mvh admin på Ekonomifokus.

 4. Kanonbra recension 👍
  Bra tjänst också. Väldigt gott bemötande och den person jag hade kontakt med var väldigt hjälpsam.

  • Hej Rolf.
   Tack för det fina omdömet om vår artikel.
   Hoppas att MittBolån ordnade schyssta villkor och bra ränta åt dig.

   Mvh admin på EKonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här