Hem Bostad Renovera

Renovera

Här finner du en mängd bra artiklar om du tänkt börja renovera bostaden. Vi tipsar om hur du ska lägga upp en renoveringsbudget, och få bra priser på hantverk genom att ta in offerter. Har din hantverkare rätt kunskap och intyg för att utföra arbetet, du kan läsa om viktiga saker att tänka på när du anlitar hantverkare vid renovering och tillbyggnad. Vi erbjuder även tips och lösningar som du annars inte hade tänkt på. All information på denna sidan passar både villa och lägenhets ägare.

Det är klart att du ska renovera!

Tankarna omkring renovering av hus är inte nya. Det har länge funnits en önskan om att se nya färger på väggarna. Golven skulle må bra av en slipning och dessutom kunde det bli två rum av ett.

Om du längtar efter ett ansiktslyft i din bostad är det dags att göra något åt det! Med god planering kan du få till budgeten som krävs och komma igång. Det är också bra att tänka på att renovering av hus inte måste betyda en dyr och omständlig process.

Det går ju att göra saker steg för steg. Just nu kanske du bara kan måla om. Längre fram kommer du att kunna riva ut badrummet och skapa det hemma-spa som du är så sugen på. Det hela börjar med att du bestämmer dig för att renovera hemmet och sedan tar stegen för att lyckas med detta.

Bästa tiden för renoveringen

Betänk när bästa tiden för renovering är. Om det rör renovering av fasad eller andra arbeten som måste ske utomhus är det klokt att välja en mild årstid. Det är lättare att sköta renoveringen utomhus under sommar och tidig höst. När vintern kommer kan snön sätta krokben för vissa projekt.

Det är också smart att betänka hur ditt schema ser ut. Om det blir omöjligt att vara hemma samtidigt som badrumsrenoveringen sker kan det vara skönt att kombinera detta med en semester. Hela familjen hälsar på släkt och vänner när huset görs om.

En hållbar förändring

Du kan få feeling och tänka att en fondvägg med en stor rolig bild vore toppen. Det är klart att du kan genomföra detta. Enklare renoveringar som tapetsering med fototapet är inte dyra projekt. Men tänk ändå framåt.

När du ska lägga tid och pengar på att renovera din lägenhet eller hus är det bra om du kommer att trivas med resultatet. Det handlar ju inte bara om en investering för att öka värdet på din bostad. Det är minst lika viktigt att du trivs med förändringarna. Kostnaden är skälig om renoveringen ökar din livskvalitet.

Viktigt med lagligt arbete

Kom ihåg att vissa typer av husrenoveringar kräver fackmän. När du renoverar ditt badrum vill du att våt-spärren ska vara gjord så att din försäkring gäller om det blir problem längre fram. Se alltid till att låta skickliga hantverkare som vet vad de gör ta hand om din renovering. Då kan du känna dig trygg med slutresultatet.

För att välja rätt företag och hantverkare till din renovering kan du se på omdömen. Ibland hittar du dessa direkt online och ibland får du gräva lite. Det är alltid en fördel att jobba med en person som är känd för att vara ärlig och noggrann. Det har du igen när din renovering står på stadiga ben och lagliga lösningar.

Få kostnadsfria tips och råd kring renoveringen

När du skall renovera inför en försäljning kan det vara bra att få lite kostnadsfria tips och råd av en expert. Om du dessutom planerar att sälja bostaden längre fram så är en mäklarkontakt ett mycket bra första steg att ta. Hemsidan Mäklarofferter.se hjälper dig att samla in offerter och att jämföra de olika mäklarna i ditt område. Dessa offerter kan du sedan använda för att välja vilken mäklare du vill fortsätta din kontakt med och du kan även nyttja offerterna när du förhandlar om mäklararvodet. Tjänsten som Mäklarofferter.se erbjuder är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du fyller i dina uppgifter.

Höja värdet på hus och lägenhet

Öka värdet på bostad

När man skall sälja sitt hus eller sin lägenhet så vill man självklart kräma ut ett så högt slutpris som möjligt. Oavsett om du äger en bostadsrätt eller en friköpt bostad så finns det massor av åtgärder...
Renovera bostad

Renovera bostad – Jämföra olika hantverkare och ta in offerter

Att renovera din bostad kan vara något väldigt roligt men det kan även vara något som du verkligen drar dig för att göra. Det hela beror på vad för typ av renovering som skall göras. Om det är...
Renoveringslån

Renoveringslån – låna till renovering

Ett renoveringslån är ett lån som används för att renovera bostaden. Det finns några olika typer av lån du kan välja mellan beroende hur mycket lån du har på din bostad idag och vilken typ av renovering/ombyggnad...

Köpa, renovera och sälja lägenhet med vinst – guide

Nedan går vi igenom steg för steg hur du bör tänka när du skall renovera och göra en vinstgivande lägenhetsaffär. På engelska kallas det för att "flippa" lägenheter. Man köper, renoverar och säljer lägenheter helt enkelt.
Renovera badrum

Renovera badrum – vad säger försäkringsbolaget & våtrumsintyg

Att renovera badrummet är en trevlig investering som inte bara höjer intrycket av din bostad utan även marknadsvärdet på bostaden. Ett snyggt helkaklat badrum med klinkergolv kan ge din bostad ett rejält lyft. Vad gäller egentligen när...

Renovera kök – Öka värdet på bostaden innan försäljning

När man skall sälja sin bostad, oavsett om det är ett hus eller en lägenhet/bostadsrätt så finns det massor av åtgärder som kan öka bostadens marknadsvärde. En variant är att renovera köket. Kök och badrum är de...
låna till nytt badrum

Låna till nytt badrum – badrumsrenovering

Att renovera badrummet är oftast både en god investering och det ger en ökad livskvalitet. Gamla badrum blir ofta ofräscha och gammal smuts och fläckar sätter sig ordentligt i fogar, hörn och på kakelplattor. Till slut går...
underhållsplan

Underhållsplan

Det första man bör göra innan man påbörjar en renovering är att sätta ihop en underhållsplan för framtida underhållsbehov av din bostad. Detta är extra viktigt om man äger en villa, en sommarstuga eller ett friköpt radhus....
hitta rätt hantverkare

Hitta rätt hantverkare

Här kan du läsa om viktiga punkter att kolla upp innan du anlitar en hantverkare.Det bästa är oftast att anlita en hantverkare som du känner eller hört gott om.Här hittar du tipsen ifall du vill hitta rätt hantverkare...