Lånekoll – omdöme/recension

Consector omdöme stor

I Sverige är vi generellt ganska dåliga på att förhandla om ränta och villkor på våra bolån. Några av oss gör det men andra nöjer sig med vad banken erbjuder. Det är du som låntagare som betalar för bankernas stora vinster som man läser om i tidningarna.

Att förhandla själv kan kännas jobbigt och det finns kostnadsfri hjälp att få. Hemsidan Lånekoll.se hjälper dig enkelt och effektivt att förhandla ner dina räntekostnader hos banken både på privatlån och bolån. Oavsett om du redan har lån idag eller om du vill söka nya lån så hjälper Lånekoll/Consector till att ta fram erbjudanden från upp till 30 st olika banker.

Lånekoll har hjälpt vissa av sina kunder att få en bolåneränta på 1,09 %

Det finns ett flertal räntepressare/lånejämförelsetjänster på nätet som hjälper dig förhandla fram den bästa boräntan ute bland bankerna. Tjänsten fungerar bra då den är helt kostnadsfri och din ansökan är inte bindande. Du får många erbjudanden från olika banker och du kan alltid tacka nej utan problem.

Hur Lånekoll fungerar

Lånekoll.se hjälper dig helt gratis att ta nya bolån eller privatlån, få ett lånelöfte eller omförhandling av dina befintliga bo- och privatlån. Du slipper själv lägga ner flera timmar på att ringa runt bland bankerna och jämföra, du förbinder dig inte dig till något och tjänsten är helt gratis. Efter att du har skickat in din online-ansökan som tar ca 3-5 min att fylla i så får du en lista presenterad med bankernas erbjudanden till dig (se bild).

Consector omdöme
Exempel på den lista du får med erbjudanden (Lånekoll hette tidigare Consector)

Du väljer sedan om du vill acceptera något av bankernas erbjudanden eller inte.
Det görs enbart 1 st kreditupplysning (UC) oavsett hur många banker som lämnar offert till dig. Du behöver alltså inte vara orolig för att din kreditvärdighet försämras för att det tas ut en massa kreditupplysningar på dig av olika banker.

Ibland behövs det lite kompletterande uppgifter. Om det behövs blir du blir kontaktad av en handläggare. Handläggaren kontaktar sedan upp till 30 st banker och kreditinstitut för att förhandla fram det bästa erbjudandet baserat på dina ekonomiska förutsättningar. När processen är avklarad får du bankernas olika erbjudanden presenterade för dig i din lista som vanligt.

Tre olika kostnadsfria tjänster som Lånekoll erbjuder

 • Omförhandling av befintliga bolån och privatlån
 • Hjälp att få ett lånelöfte inför ett bostadsköp – sök helst lånelöfte innan du börjar gå på visningar
 • Ansökan om nytt bolån – få erbjudanden från en stor mängd olika banker

Snittkunden sparar flera tusenlappar per år via omförhandling

Vad händer om man tackar nej?

Du låter Lånekoll sköta hela processen med ansökningar till bankerna. Ändå kan du tacka nej till alla dina erbjudanden utan problem eller kostnader. Ansökan är inte bindande på något sätt och det finns inga dolda avgifter. Du kan vara lugn och allt är 100 % gratis.

Hur kan tjänsten vara gratis?

Lånekoll.se får provision av bankerna vid tecknande av lån. Därför är tjänsten gratis för dig som kund. De måste ordna fram bra räntor och ge sina kunder bra service för att kunna tjäna några pengar överhuvudtaget. Den enda förloraren på prisjämförelsen är banken som får sämre marginaler på sina lån.

Vilka står bakom?

Det är ett privatägt bolag. Det grundades av entreprenörerna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg. Båda har från tidigare en lång erfarenhet inom bank- och finansbranschen. Övriga delägare är bland annat Max Matthiessen, Verdane Capital och Optimizer Invest.

Vårt omdöme om Lånekoll.se (Consector)

Vi har själva provat att skicka in en ansökan trots att vi har en väldigt låg boränta på våra lån som vi själva prutat ner med många timmars arbete. Vi ville ändå prova ifall Lånekoll kunde pruta ner den ytterligare. Vi blev kontaktade av en trevlig och hjälpsam handläggare. Hon tog våra uppgifter och ställde lite kompletterande frågor som kunde hjälpa till i arbetet med att pruta mer våra räntor hos bankerna. Bankerna kan exempelvis ge en bättre ränta ifall du flyttar med sparpengar till den nya banken eller äger tillgångar.

Dagen efter blev jag återigen kontaktad. De erbjöd olika erbjudanden och påpekade att den räntan jag hade var mycket bra. Dock valde jag att stanna kvar hos min befintliga bank då de erbjudande som jag fick var i princip på samma nivå som jag har idag hos min bank.

Slutsats

När jag tog mitt bolån första gången så ringde jag runt bland bankerna och letade efter den lägsta räntan. Slutsatsen är alltså att jag hade kunnat spara min egen tid som jag lade på att pruta och ringa runt till olika banker ifall jag istället hade använt en lånejämförelsetjänst direkt. Jag kan inte hitta något negativt med tjänsten och jag var nöjd med hur ärendet hanterades från början till slut. Använd gärna kommentarsfältet under om ni har någon annan åsikt.

 • Lånekoll.se samarbetar endast med seriösa banker och kreditinstitut på marknaden. Du kommer inte få erbjudanden från oseriösa aktörer.
 • Trevlig personal och snabba ansökningar som behandlas inom 24 timmar.
 • Tidssparande
 • Du slipper den jobbiga delen med att pruta själv
 • De försöker inte sälja på några extratjänster och accepterar ifall du vill tacka nej.
 • Man meddelar direkt ifall de inte finns någon möjlighet hjälpa dig med att pruta ner räntan från din nuvarande nivå.
 • Enbart 1 st kreditupplysning görs.

Exempel:

BindningstidListränta %Snittränta %Nedprutad ränta %
3 mån1,881,591,3
1 år1,91,591,28
3 år1,981,661,34
5 år2,42,081,76

Listränta = Vad banken erbjuder i ränta på sin hemsida
Snittränta = Vad en svensk snittkund betalar idag
Nedprutad ränta = Hur mycket en svensk snittprutare betalar

Räkna ut hur mycket ett lån kostar dig varje månad med och utan amorteringen med hjälp av våra smidiga kalkyaltorer som räknar ut alla kostnader och amorteringar åt dig.
->Länk till kalkylator för Bolån och boendekostnad
->Länk till kalkylator för privatlån och övriga lån

4 KOMMENTARER

 1. Hej,
  jag har en vän med kinesiskt medborgarskap med svenskt personnummer, arbete, inkomst samt stor kontantinsats på samma bank som hans lön sätts in. Han behöver lånelöfte för budgivning och har försökt ansöka om detta själv hos två svenska banker utan framgång och med otydligt svar från bankerna. Han talar endast engelska. Kan ni hjälpa honom?

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here