Lånekoll

Lånekoll

Lånekoll är en lånejämförelsetjänst som jämför privatlån och bolån hos upp till 30 stycken banker. De kan även hjälpa dig med att sänka räntan på befintliga bolån och privatlån.

Artikelns innehåll:
1.
Bolån
2. Privatlån
3. Vårt omdöme & erfarenhet av tjänsten

Klicka för att gå direkt ner till önskad lånetyp

Lånekoll bolån

Lånekoll hjälper dig helt gratis att ta nya bolån eller privatlån, få ett lånelöfte eller omförhandling av dina befintliga bo- och privatlån. Du slipper själv lägga ner flera timmar på att ringa runt bland bankerna och jämföra.

Efter att du har skickat in din online-ansökan som tar ca 3-5 min att fylla i så får du en lista presenterad med bankernas erbjudanden till dig.

 • Du väljer själv om du vill acceptera något av bankernas erbjudanden eller inte.
 • Du förbinder dig inte dig till något när du ansöker och tjänsten är helt gratis.
lånekoll bolån
Printscreen från Lånekoll.se

Det görs enbart 1 st kreditupplysning oavsett hur många banker som lämnar offert till dig. Du behöver alltså inte vara orolig för att din kreditvärdighet försämras för att det tas ut en massa kreditupplysningar på dig av olika banker.

Ibland behövs det lite kompletterande uppgifter. Om det behövs blir du blir kontaktad av en handläggare. Handläggaren kontaktar sedan upp till 30 st banker och kreditinstitut för att förhandla fram det bästa erbjudandet baserat på dina ekonomiska förutsättningar. När processen är avklarad får du bankernas olika erbjudanden presenterade för dig i din lista som vanligt.

Vi svenskar är dåliga på att förhandla vår ränta

I Sverige är vi generellt ganska dåliga på att förhandla om ränta och villkor på våra bolån. Några av oss gör det men andra nöjer sig med vad banken erbjuder. Det är du som låntagare som betalar för bankernas stora vinster som man läser om i tidningarna.

Att förhandla själv kan kännas jobbigt och det finns kostnadsfri hjälp att få. Lånekoll.se hjälper dig enkelt och effektivt att förhandla ner dina räntekostnader hos banken både på privatlån och bolån. Oavsett om du redan har lån idag eller om du vill söka nya lån så hjälper Lånekoll till att ta fram erbjudanden från ett flertal banker.

Vad Lånekoll kan hjälpa dig med

 • Omförhandling av befintliga bolån
 • Hjälp att få ett lånelöfte inför ett bostadsköp – sök helst lånelöfte innan du börjar gå på visningar
 • Ansökan om nytt bolån – få erbjudanden från en stor mängd olika banker

Bolån

Lånevillkor bolån

Lånebelopp 300.000 – 17.000.000 kr
Rörlig bolåneräntaFrån 3,64 %
Belåningsgrad85 %
Åldersgräns18 år

Exempel på banker: SBAB, Skandia, Nordax Bank

Information om bolån hos Lånekoll

Betyg på Trustpilot: 4,9 / 5

Hos Lånekoll.se kan du få hjälp att omförhandla dina bolån och hitta en lägre ränta helt kostnadsfritt. Du kan även ansöka om lånelöfte för att köpa ny bostad.

Snitträntor & listräntor på bolån

Listränta = Vad banken erbjuder i ränta på sin hemsida
Snittränta = Vilken ränta snittkunden får hos Lånekoll.se

Listränta – snittränta = den rabatt som Lånekoll förhandlat fram i snitt för sina kunder.

BindningstidLägst räntaSnitt­räntaList­ränta
3 mån3.64 %3.76 %4.17 %
1 år4.39 %4.64 %4.92 %
2 år4.38 %4.54 %4.91 %
3 år4.20 %3.39 %4.73 %
4 år4.12 %4.35 %4.65 %
5 år4.08 %4.18 %4.61 %
7 år4.03 %4.30 %4.56 %
10 år4.03 %4.37 %4.56 %
Uppdaterad: 2023-05-10

Lånekoll privatlån

Privatlånen jämförs på samma sätt som bolån. Du skickar in en ansökan och får en lista med erbjudanden från upp till 30 st olika banker. Du väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte. Det är fritt fram att tacka nej till alla erbjudanden om du vill. Det är helt gratis att skicka in en ansökan och du förbinder dig inte till något.

Privatlån

Lånevillkor privatlån

Lånebelopp20 000 – 600 000 kr
Löptid1 – 20 år
Ränta3.95 – 26 %
Effektiv ränta4.04 – 29.33 %
betalningsanmärkningJa
Åldersgräns18 – 75 år
KreditupplysningUC
Uppläggningsavgift0 kr
Utbetalning1 – 5 bankdagar
Information om privatlån

Betyg på Trustpilot: 4,9 / 5

Hos Lånekoll.se kan du jämföra privatlån upp till 600 000 kr och få upp till 30 förslag från olika banker och långivare. Lånekoll.se är också en av de låneförmedlarna som har högst betyg på Trustpilot.com.

Vilka banker jämför Lånekoll

Exempel på banker: Marginalen Bank, Forex Bank, Nordnet Bank, Konsumentkredit, TF Bank, Collector Bank, Euroloan, Santander Bank, MoneyGo, Avida Finans, Sevenday Bank, Wasa Kredit, Svea Ekonomi, Bluestep Bank, Komplett Bank, Ikano Bank, Lån & Spar Bank, Balanzia, Lendify, Resurs Bank, BraBank, Northmill/Credway, Moank, Brocc och GoodCash.

Vårt omdöme om Lånekoll.se

Vi har själva provat att skicka in en ansökan trots att vi har en väldigt låg boränta på våra lån som vi själva prutat ner med många timmars arbete. Vi ville ändå prova ifall Lånekoll kunde pruta ner den ytterligare. Vi blev kontaktade av en trevlig och hjälpsam handläggare. Hon tog våra uppgifter och ställde lite kompletterande frågor som kunde hjälpa till i arbetet med att pruta mer våra räntor hos bankerna. Bankerna kan exempelvis ge en bättre ränta ifall du flyttar med sparpengar till den nya banken eller äger tillgångar.

Dagen efter blev jag återigen kontaktad. De erbjöd olika erbjudanden och påpekade att den räntan jag hade var mycket bra. Dock valde jag att stanna kvar hos min befintliga bank då de erbjudande som jag fick var i princip på samma nivå som jag har idag hos min bank.

Slutsats

När jag tog mitt bolån första gången så ringde jag runt bland bankerna och letade efter den lägsta räntan. Slutsatsen är alltså att jag hade kunnat spara min egen tid som jag lade på att pruta och ringa runt till olika banker ifall jag istället hade använt en lånejämförelsetjänst direkt. Jag kan inte hitta något negativt med tjänsten och jag var nöjd med hur ärendet hanterades från början till slut. Använd gärna kommentarsfältet under om ni har någon annan åsikt.

 • De samarbetar endast med seriösa banker och kreditinstitut på marknaden. Du kommer inte få erbjudanden från oseriösa aktörer.
 • Trevlig personal och snabba ansökningar som behandlas inom 24 timmar.
 • Tidssparande
 • Du slipper den jobbiga delen med att pruta själv
 • De försöker inte sälja på några extratjänster och accepterar ifall du vill tacka nej.
 • Man meddelar direkt ifall de inte finns någon möjlighet hjälpa dig med att pruta ner räntan från din nuvarande nivå.
 • Enbart 1 st kreditupplysning görs.

Frågor och svar

Vad gör Lånekoll?

Lånekoll.se hjälper dig att jämföra bolån och privatlån hos upp till 30 st banker och långivare med en enda ansökan. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du ansöker.

Vad händer om man tackar nej till alla erbjudanden?

Du kan tacka nej till alla dina erbjudanden utan problem eller kostnader. Ansökan är inte bindande på något sätt och det finns inga dolda avgifter. Du kan vara lugn och allt är 100 % gratis.

Hur kan tjänsten vara gratis?

Lånekoll får provision av bankerna vid tecknande av lån. Därför är tjänsten gratis för dig som kund. De måste ordna fram bra räntor och ge sina kunder bra service för att kunna tjäna några pengar överhuvudtaget. Den enda förloraren på prisjämförelsen är banken som får sämre marginaler på sina lån.

Vilka står bakom?

Det är ett privatägt bolag. Det grundades av entreprenörerna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg. Båda har från tidigare en lång erfarenhet inom bank- och finansbranschen.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

4 KOMMENTARER

 1. Hej,
  jag har en vän med kinesiskt medborgarskap med svenskt personnummer, arbete, inkomst samt stor kontantinsats på samma bank som hans lön sätts in. Han behöver lånelöfte för budgivning och har försökt ansöka om detta själv hos två svenska banker utan framgång och med otydligt svar från bankerna. Han talar endast engelska. Kan ni hjälpa honom?

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här