Hyra en bostad

0

Att lyckas hitta en bostad att hyra i de större städerna, eller dess gränskommuner kan ibland kännas omöjligt. Det är oftast de kommunala bostadsbolagen som äger hyresfastigheterna och dessa bolag har oftast en intern kö. Väntetiden kan ibland vara över 10 år för att få en bra bostad att hyra hos dessa kommunala bolag. Här finns dock en guide som kan hjälpa dig i ditt sökande. Det finns lite knep att ta till för att kanske slippa den där långa kön. Du vill ju ha ett boende nu, eller hur ?

Så hittar du en bostad att hyra guide

-Steg 1:
Bestäm vart du kan tänka dig att bo.
Välj ut de kommuner och städer som passar dina önskemål.

-Steg 2:
Ställ dig i en bostadskö. Detta är alltid steg 1. Ställ dig i en bostadskö hos alla de bolag som hyr ut bostäder i den kommun som du vill söka i.

-Steg 3:
Sök upp privata hyresvärdar i kommunen. Det finns mindre fastighetsägare i alla kommuner. Dessa ägare styr själva vilka dom vill hyra ut sina lägenheter till.
Skriv ihop ett ansökningsbrev och mejla/ring alla fastighetsägare som du kan hitta.

-Steg 4: Sök en bostad att hyra på egen hand
Lägg ut en annons samt sök på blocket och Facebook.
Blocket känner alla till. Lägg ut en välskriven annons med bild, där du söker bostad samt kika igenom de annonser som finns ute.

Även på Facebook kan det vara bra att leta. Det finns idag massor av grupper för lägenhetsuthyrning att gå med i. Lägg även ut en status på din egen Facebook-sida. Man vet aldrig vem som kan känna någon som känner någon som kan ordna en bostad till dig.

Fråga mäklaren

Nyhet! Ska du köpa eller sälja bostad?

Nu kan du få svar med hjälp av vår "Fråga mäklaren" tjänst.
Alla frågor besvaras av en mäklare.

Just nu finns det 18 besvarade frågor.

Ställ en fråga direkt

Ställ en fråga

Använd dig av formuläret eller testa våran tjänst Fråga mäklaren.

Please enter your comment!
Please enter your name here