Villaförsäkring

villaförsäkring

Att man behöver en hemförsäkring är de flesta överens om. Bor du i hyresrätt behöver du inte mer än så. Bor du i bostadsrätt kan du ibland behöva ett utökat skydd, och bor du i villa behöver du ännu mer. Hemförsäkringen täcker nämligen inte skador på din villa och tomt. För det behöver du en villaförsäkring, eller en villahemförsäkring som många väljer att kalla det när det gäller en hemförsäkring för villan.

Som med alla andra typer av försäkringar är det förstås väldigt noga att kontrollera vad som faktiskt ingår i försäkringen, så att man säkerställer att den försäkring man tecknar både avser själv huset och det och dem som finns i det.

Hitta bästa villaförsäkringen 2019

Vad som ingår i en villaförsäkring kan skilja sig åt beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. En del erbjuder också tilläggsförsäkringar för ett utökat skydd. I grund och botten täcker en villaförsäkring skador på själva huset och på tomten som den står på. Det är bra att vara påläst när man ska hitta den bästa villaförsäkringen.

Hemförsäkringsdelen av en villaförsäkring skyddar också lösöret, det vill säga dina prylar. Den kan också ersätta till exempel om du är ute och reser och något skulle hända dig eller dina ägodelar, om du råkar ut för misshandel, om du råkar ut för identitetsstöld eller om någon skulle kräva dig på skadestånd.

Kom ihåg att alltid kontrollera om hemförsäkringen ingår i villaförsäkringen, eller om du behöver teckna en villaförsäkring och en hemförsäkring separat. En villaförsäkring utan hemförsäkring kan till exempel passa den som äger ett hus men inte bor i det, eller den som redan har andra försäkringar som skyddar dig och den eventuella familj.

Bästa villaförsäkringen 2019

ICA-försäkringar.se erbjuder en riktigt trygg och prisvärd villaförsäkring. ICA:s villaförsäkring ligger i topp i en oberoende jämförelse som gjorts på Konsumenternas.se. Om du handlar mat hos ICA och har försäkringar hos ICA-försäkringar.se får du dubbla bonuspoäng på allt du handlar och andra extra bra erbjudanden.

Kika in vad ICA kan erbjuda dig för priser och villkor på ICA-försäkringar.se.
Det kostar inget att göra en prisförfrågan och det är helt kostnadsfritt.

Saker som en villaförsäkring kan ge ersättning för är till exempel:

 • Stöld och skadegörelse

Försäkringen kan ersätta skador på byggnader och tomt som uppkommit exempelvis i samband med inbrott.

 • Brand och blixtnedslag

Om det börjar brinna eller om skador uppstår av blixtnedslag kan du få ersättning för detta.

 • Översvämning och läckage

Läckage från vattenledningar eller översvämningar kan ersättas av försäkringar. När det gäller läckage är det viktigt att exempelvis badrum och tvättstuga är byggda enligt byggnormer och branschregler.

 • Naturskador

Förutom översvämning kan huset och tomten också skadas av exempelvis storm, hagel, jordskalv eller snötryck.

 • Skadedjur och hussvamp

Råttor, insekter och andra skadedjur är sådant som du kan få hjälp att få bukt med. Även hussvamp ingår i vissa villaförsäkringar.

Självrisk och ersättning

Ofta finns det en grundsjälvrisk som är ett fast belopp, och sedan en rörlig självrisk som är en viss procent av skadebeloppet. Detta kan dock skilja även inom samma försäkringsbolag. För vissa skador kanske du bara behöver betala en fast självrisk, och för vissa kanske du måste betala en rörlig självrisk som har en miniminivå eller ett maxtak, eller både och. Ibland kan du också slippa att betala självrisk, till exempel om du blir utsatt för ett inbrott och har ett godkänt larm inkopplat. Även utbetalningsbeloppet kan skilja sig åt beroende på vilken typ av skada det är.

Villkor

Försäkringsbolagen har ofta flera olika paketerade försäkringsalternativ för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Premien beräknas ofta på hur stort skyddet är, där högre skydd också ger en högre premie. Premien är den kostnad du betalar för att vara försäkrad, och den betalas antingen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis, beroende på vad du själv väljer och vilka betalningsalternativ som finns. En högre premie gör med andra ord din försäkring dyrare, men å andra sidan kan

Prisvärd och trygg försäkring till din villa

ICA-försäkringar.se erbjuder idag både bank och försäkringar. Vi på Ekonomifokus.se tycker det är smart att samla alla sina tjänster på ett och samma ställe för att få betydligt bättre priser och villkor. Kika in ICA:s villaförsäkring hos ICA-försäkringar.se och se vad de kan erbjuda dig. ICA-koncernen är et gigantisk och stabilt företag där du som kund kan känna dig trygg.

 

Före detta fastighetsmäklare med mångårig erfarenhet av yrket och branschen. Besitter även djupgående kunskaper inom börs, aktier och investeringar.

8 KOMMENTARER

  • Hej Niklas.

   Det vågar jag tyvärr inte svara på.
   Du får höra med försäkringsbolaget.

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej Mona.

   Jag vågar inte svara på det med säkerhet men jag tror det.
   Du får ringa ditt försäkringsbolag.

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Hej Johannes.

   Jag vet faktiskt inte om det är något speciellt bolag som gäller.
   Jag gissar på att du kan välja mellan de flesta försäkringsbolag.

   mvh admin på EKonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here