Bästa villaförsäkringen 2023

Bästa villaförsäkringen

Att man behöver en hemförsäkring är de flesta överens om. Bor du i hyresrätt behöver du inte mer än så. Bor du i bostadsrätt kan du ibland behöva ett utökat skydd, och bor du i villa behöver du ännu mer. Hemförsäkringen täcker nämligen inte skador på din villa och tomt. För det behöver du en villaförsäkring, eller en villahemförsäkring som många väljer att kalla det när det gäller en hemförsäkring för villan.

Som med alla andra typer av försäkringar är det förstås väldigt noga att kontrollera vad som faktiskt ingår i försäkringen, så att man säkerställer att den försäkring man tecknar både avser själv huset och det och dem som finns i det.

Villaförsäkringen med bäst kundnöjdhet på Trustpilot

Hedvig är en ny aktör på marknaden som erbjuder hem- och villaförsäkringar, företaget har bäst kundnöjdhet på Trustpilot bland försäkringsbolagen. Hedvigs villaförsäkring ligger i topp i en oberoende jämförelse som gjorts på Konsumenternas.se. Vi på Ekonomifokus.se utser därför Hedvig till den bästa villaförsäkringen för året, då man på ett modernt vis utan krångel kan försäkra sin villa, och med en kundnöjdhet utöver det vanliga.

Kika in hos Hedvig och se vad dom kan erbjuda dig för en deal!

Jämför försäkringsbolag


Jämför hemförsäkring hos Insplanet.se
 • Få offert direkt från olika försäkringsbolag
 • Helt kostnadsfritt
 • Stort utbud av välkända försäkringsbolag

Snittkunden sparar 1800 kr per år på sin villaförsäkring


Hedvig villaförsäkring
 • 20% billigare än snittpremierna hos jättarna
 • Högst betyg i Sverige på Trustpilot
 • Enda aktör utan bindningstid
 • Drulleförsäkring ingår alltid

Ekonomifokus favorit vad gäller villaförsäkringar


ICA försäkring villa
 • Lösöre upp till 1 000 000 kr
 • Reseskydd i 60 dagar
 • Drulleförsäkring ingår
 • Självrisk 1500 kr

Rankad 4,3 av 5 i en jämförelse av oberoende konsumenternas.se (2020)


Vad ingår i en villaförsäkring

Vad som ingår i en villaförsäkring kan skilja sig åt beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. En del erbjuder också tilläggsförsäkringar för ett utökat skydd. I grund och botten täcker en villaförsäkring skador på själva huset och på tomten som den står på. Det är bra att vara påläst när man ska hitta den bästa villaförsäkringen.

Hemförsäkringsdelen av en villaförsäkring skyddar också lösöret, det vill säga dina prylar. Den kan också ersätta till exempel om du är ute och reser och något skulle hända dig eller dina ägodelar, om du råkar ut för misshandel, om du råkar ut för identitetsstöld eller om någon skulle kräva dig på skadestånd.

Kom ihåg att alltid kontrollera om hemförsäkringen ingår i villaförsäkringen, eller om du behöver teckna en villaförsäkring och en hemförsäkring separat. En villaförsäkring utan hemförsäkring kan till exempel passa den som äger ett hus men inte bor i det, eller den som redan har andra försäkringar som skyddar dig och den eventuella familj.

Villaförsäkring kan ge ersättning för är till exempel:

 • Stöld och skadegörelse

Försäkringen kan ersätta skador på byggnader och tomt som uppkommit exempelvis i samband med inbrott.

 • Brand och blixtnedslag

Om det börjar brinna eller om skador uppstår av blixtnedslag kan du få ersättning för detta.

 • Översvämning och läckage

Läckage från vattenledningar eller översvämningar kan ersättas av försäkringar. När det gäller läckage är det viktigt att exempelvis badrum och tvättstuga är byggda enligt byggnormer och branschregler.

 • Naturskador

Förutom översvämning kan huset och tomten också skadas av exempelvis storm, hagel, jordskalv eller snötryck.

 • Skadedjur och hussvamp

Råttor, insekter och andra skadedjur är sådant som du kan få hjälp att få bukt med. Även hussvamp ingår i vissa villaförsäkringar.

Självrisk och ersättning

Ofta finns det en grundsjälvrisk som är ett fast belopp, och sedan en rörlig självrisk som är en viss procent av skadebeloppet. Detta kan dock skilja även inom samma försäkringsbolag. För vissa skador kanske du bara behöver betala en fast självrisk, och för vissa kanske du måste betala en rörlig självrisk som har en miniminivå eller ett maxtak, eller både och. Ibland kan du också slippa att betala självrisk, till exempel om du blir utsatt för ett inbrott och har ett godkänt larm inkopplat. Även utbetalningsbeloppet kan skilja sig åt beroende på vilken typ av skada det är.

Villkor

Försäkringsbolagen har ofta flera olika paketerade försäkringsalternativ för att du ska kunna välja det som passar dig bäst. Premien beräknas ofta på hur stort skyddet är, där högre skydd också ger en högre premie. Premien är den kostnad du betalar för att vara försäkrad, och den betalas antingen månadsvis, kvartalsvis eller årsvis, beroende på vad du själv väljer och vilka betalningsalternativ som finns. En högre premie gör med andra ord din försäkring dyrare, men å andra sidan kan

Prisvärd och trygg försäkring till din villa

ICA-försäkringar.se erbjuder idag både bank och försäkringar. Vi på Ekonomifokus.se tycker det är smart att samla alla sina tjänster på ett och samma ställe för att få betydligt bättre priser och villkor. Kika in ICA:s villaförsäkring hos ICA-försäkringar.se och se vad de kan erbjuda dig. ICA-koncernen är et gigantisk och stabilt företag där du som kund kan känna dig trygg.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

8 KOMMENTARER

  • Hej Johannes.

   Jag vet faktiskt inte om det är något speciellt bolag som gäller.
   Jag gissar på att du kan välja mellan de flesta försäkringsbolag.

   mvh admin på EKonomifokus

  • Hej Mona.

   Jag vågar inte svara på det med säkerhet men jag tror det.
   Du får ringa ditt försäkringsbolag.

   Mvh admin på Ekonomifokus

  • Tips
   1. Hittamäklare.se - Jämför mäklarna och deras offerter
   2. Lånekoll.se - Jämför räntor på lånelöften för bolån & privatlån

  • Hej Niklas.

   Det vågar jag tyvärr inte svara på.
   Du får höra med försäkringsbolaget.

   Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här