Bostadsrättstillägg – vad är det och behövs det alltid?

2
Bostadsrättstillägg

Bostadsrättstillägg är det tillägg som du skall ha till din hemförsäkring om du äger en bostadsrätt. Måste man därför alltid teckna ett bostadsrättstillägg? Svaret är nej, inte alltid. I vissa fall har bostadsrättsföreningen ett gemensamt bostadsrättstillägg för alla lägenheter/bostadsrätter i föreningen. Om föreningen har ett gemensamt tillägg behöver inte du som privatperson teckna ett eget. Se därför alltid till att fråga din föreningen eller föreningen som du skall köpa en bostadsrätt i om de har ett gemensamt tillägg eller om du behöver teckna ett eget.

Ett bostadsrättstillägg kostar oftast ca 20 – 50 kr per månad.
Är det en väldigt dyr bostadsrätt så kan det kosta lite mer men det är inga stora pengar.

Vad bostadsrättstillägg är och vad det täcker

Bostadsrättstillägget är en tilläggsförsäkring och den gäller till exempel för egendom som tillhör bostadsrättsföreningen men som du är underhållsskyldig för. Några exempel på det är ytskikt och rördragning i badrummet eller läckage från tvättmaskin eller diskmaskin som skadar bostadsrättsföreningens egendom.

Den gäller också din för egna fasta inredning såsom köksskåp osv. Ersättning betalas ut för den del av skadan som inte ersätts av föreningens egna fastighetsförsäkring. Tilläggsförsäkringen gäller även vid plötsliga och oförutsedda skador i lägenheten/bostadsrätten som du orsakar själv. Vid vattenskador och läckage i våtrum kan du få ersättning för ytskikt. Självrisken är oftast runt 3 000 kronor.

Trygga och prisvärda hemförsäkringar med bostadsrättstillägg

ICA-försäkringar.se erbjuder mycket prisvärda försäkringar och hemförsäkringen är inget undantag. Kika in på hemsidan och se vad det skulle kosta för just dig att teckna en hemförsäkring hos ICA. Kanske kan du till och med spara pengar på att byta din nuvarande hemförsäkring till den som ICA-försäkringar.se erbjuder. Det kan även löna sig att undersöka om du kan spara en rejäl slant genom att samla alla dina försäkringar hos ICA. Eftersom du förmodligen även handlar mat på ICA så finns det fina erbjudanden att hämta.

Det kostar inget att göra en prisförfrågan och du förbinder dig inte till något när du gör en sådan.

2 KOMMENTARER

  1. Hej, jag har inte hemförsäkring men min min förening har tilläggsförsäkringar och fr ån min diskmaskin läckte det vatten så min bostadsrätt stod 10 cm u vatten och hela fastigheten grannar har vatten vattenskada. Min fråga är vilken ersättning täcker bostadsrättstilläget när jag ej har en hemförsäkring? Tack

    • Hej Sara.

      Om din förening har gemensamt bostadsrättstillägg så är detta en typisk skada som det täcker. Bostadsrättstillägget täcker då för skadorna i fastigheten men jag är osäker på om den täcker det som är inne i din bostads såsom golv, lister, väggar osv.

      Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here