Home Nyheter Dubbelrea på bostäder för utländska köpare

Dubbelrea på bostäder för utländska köpare

0
Dubbelrea på bostäder för utländska köpare

Medan det är dyrt hemma kan köpare från utlandet frossa i billiga bostäder när kronan sjunker i värde.1 Kronans försvagning lockar en helt ny grupp av bostadsköpare. En nedåtgående bostadsmarknad kan vara en vinnande marknad för utländska bostadsspekulanter.

Boom för utländsk köpargrupp

Dagens PS rapporterar om den nattsvarta svenska bostadsmarknaden där kostnader för svenska husägare ökar. SVT rapporterar om att den försvagade kronan lockar till sig utländska köpare. Flera mäklare har redan upplevt detta, medan köpare från utlandet upplever en slags ”dubbelrea” på bostäder i Sverige, framförallt är man intresserad av fritidshus.

Planerar du att sälja eller köpa en bostad inom det närmaste året?
Då kan vi rekommendera dessa två gratistjänster:

1. Hittamäklare.se – få hjälp med att samla in offerter & att jämföra mäklarna i det område där du bor. Offerterna kan du använda för att undvika att betala onödigt mycket för mäklaren.
2. Lendo.se – Nu kan man äntligen även jämföra bolån & lånelöften hos Lendo. Med en enda ansökan jämför du erbjudanden från flera olika banker & väljer själv om du vill acceptera något erbjudande eller inte.

Tjänsterna ovan är helt gratis att använda & du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Svenskarna lämnar Spanien

Det krisar på många håll för svenskarna som nu börjat sälja av sina bostäder i Spanien, enligt Dagens PS.2 Medan utländska köp ökar i de varma regionerna, minskar de svenska ägandet när fler säljer än köper.

– Enligt inskrivningsmyndigheten Registradores sticker svenskarna ut som särdeles motvilliga att köpa, säger Martin Posch som är affärsområdeschef på Fastighetsbyrån Utland. Han skriver i ett pressmeddelande:
– Svenskar är mer avvaktande än de flesta andra nationaliteter, mycket kopplat till svag krona och osäker ekonomi i Sverige.

Efterfrågan på spanska bostäder är hög. Men den svenska köpargruppen har fallit till plats tolv bland köpande länder, vilket är rekordlågt. Svenskar är annars ett utåtriktat folk som finns överallt. Ute i Europa finns 62% av svenskar boende i utlandet, i USA bor 179 000 svenska medborgare och i Spanien bor 104 000 personer.

Källor:
1) https://www.dagensps.se/privatekonomi/bostad/svag-krona-lockar-utlandska-huskopare-dubbelrea/
2) https://www.dagensps.se/privatekonomi/bostad/krisen-for-svenskarna-saljer-sina-bostader-i-spanien/

Läs även

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here