Vad betalar du för din hemförsäkring?

Vad betalar du för din hemförsäkring

Betalar lojala försäkringstagare mer än andra?
Finansinspektionen har under 2022 undersökt tre skadeförsäkringsprodukter för att utröna om lojala försäkringstagare betalar mer. De tre produkterna är hemförsäkring, villaförsäkring och
personbilsförsäkring. Resultatet visar att premien för hemförsäkringen höjs mer för lojala kunder än för nya kunder. Detta gäller även villaförsäkringen, men inte personbilsförsäkringen.

Som försäkringstagare kan det ibland vara en djungel med de olika försäkringsbolagens premier och svårt att avgöra vad som är en bra nivå i förhållande till egen risk. Finansinspektionen anser att
premien ska spegla risken och kommer att föra en dialog med branschen. Granskningen belyser
också att försäkringarna säljs med rabatt vid nyteckning vilken ofta finansieras med höjningar för lojala försäkringstagare. Finansinspektionen vill betona för konsumenter att inte enbart jämföra pris utan också försäkringsvillkor.

Se vår lista över försäkringsbolag och jämför enkelt hemförsäkringar.

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här