Hur man packar vid en flytt

0
Packa rätt inför flytten


När du har bestämt dig för att flytta så är det dags att börja planera kring hur flytten ska gå till. Ju mer välplanerad flytten är, desto smidigare går den. Samla på dig kartonger. Det finns speciella flyttkartonger att köpa dels på flyttfirmorna och dels på stormarknader. Dessa kartonger är anpassade för flytt, så de är stadiga och har rejäla handtag. Banankartonger är också populära att använda vid flytt. Dessa kan du oftast få gratis från mataffärer om du frågar.

Packa rätt och gör flytten enklare

Det är smart att packa liknande saker i samma kartong, eller att packa saker som ska till samma rum i samma kartong. Men när det gäller böcker och andra tunga saker så brukar man få fylla ut kartongerna med annat. Det går inte att fylla en stor flyttkartong med böcker. Dels så håller sällan bottnen. Dels så orkar man varken lyfta eller bära en så tung kartong. Packa kartongerna istället till hälften med böcker och fyll sedan ut med sådant som inte väger så mycket, som kläder, handdukar, gardiner eller sängkläder. När det gäller glas, porslin och ömtåliga prydnadssaker så kan du vira in dessa i tidningspapper eller silkespapper så de inte går sönder. Tidningspapper brukar vara lätt att få tag på och billigt, men med silkespapper slipper du risken att tidningspapperet svärtar av sig på glasen. När du har packat en kartong så skriv på den vad den innehåller och till vilket rum den ska. Då hamnar sakerna rätt på en gång när man bär in alltihopa.

Anlita flyttfirma och slipp allt jobb

Att anlita en flyttfirma är inte särskilt dyrt idag tack vare RUT-avdraget. Använd den kostnadsfria tjänsten på Dorunner.se som hjälper dig att samla in offerter från en massa olika flyttfirmor. Du får offerterna på en lista och kan sedan välja själv om du vill anlita någon av firmorna som lämnat offert eller inte. Det är gratis och du förbinder dig inte till något när du jämför offerter hos Dorunner.se

Driver du företag så kan du få nya kunder genom att anmäla företaget till Dorunners plattform HÄR

Rätt flyttlådor till rätt saker

Växter och blommor måste flyttas snabbt, framförallt om det är vinter. Kom ihåg att ge dem vatten, men helst inte dagen innan du ska flytta eller samma dag. Ge dem hellre vatten ett par dagar innan flytten och sedan kan du ge mer vatten när växterna finns på plats i nya lägenheten. I blomsterhandlarna finns ett slags växtstrumpor som du kan köpa för att trä över yviga växter, som stora palmer. Ömtåliga och värdefulla saker, som tavlor, lampor och prydnadssaker kan du vänta med till sist. Då är de inte i vägen när du ska flytta in i nya boendet och du riskerar inte att de går sönder.

Tänk på att inte montera ner alla lampor innan ni har flyttat färdigt. Det behövs ljus när det är dags för flyttstädning. Spara också gärna en stol så ni kan ta ner saker från överskåpen och för att underlätta när lamporna ska ner sedan.

Gör det enkelt för dig

Använd Dorunner.se och se om du kan hitta någon riktigt prisvärd flyttfirma som hjälper dig.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here