Fördelar med att hyra ut via en mellanhand / hyresförmedlare

Fördelar med mellanhand/hyresförmedlare

Att hyra ut i andrahand är en marknad som växer sig större varje dag och med fler som hyr ut ökar även antalet problem. De vet alla problem som kan uppstå vid uthyrning av en bostad och att det kan kännas stressande och tidskrävande. Låt därför istället en mellanhand sköta jobbet med uthyrningen åt dig.

En mellanhand som Samtrygg.se sköter allt det jobbiga åt dig för att din uthyrning ska vara så smidig som möjlig. Här har vi listat fördelarna med att hyra ut genom en mellanhand.

Hur fungerar en hyresförmedlare?

En hyresförmedlare (även kallat mellanhand) så som till exempel Samtrygg hjälper till med allt som har med uthyrningen att göra. De agerar mellanhand mellan den som hyr och den som hyr ut. Deras hjälp gör att uthyrningen går smidigt och bekvämt samt att du undviker bekymmer och problem som ofta kan uppstå vid andrahandsuthyrning.

Nedan följer information om varför det kan vara klokt att ta hjälp av en mellanhand när man skall hyra ut.

Slipp alla bekymmer | Hyr ut via Samtrygg

samtrygg logo
  • 12 månaders hyresgaranti från Samtrygg
  • Välj hyresnivå och behåll hela hyran själv
  • Hyresgästen bekostar Samtryggs avgift på 15%
  • Andrahandsförsäkring, avtal & juridisk hjälp
  • Hyresgästerna är kontrollerade
  • Öppna konto & annonsera gratis utan förbindelse

Trygg uthyrning

Många väljer att inte hyra ut sin bostad eftersom de är rädda för de problem som kan uppstå i form av bedrägerier, obetald hyra eller skadegörelse av bostaden. För att minska risken för att någon av dessa problem ska inträffa är det bra att hyra ut med hjälp av en kunnig mellanhand. En av de största fördelarna med en mellanhand är att du erbjuds en trygg uthyrning där både hyresvärd och hyresgäst får hjälp med alla frågor och problem som kan uppstå.

Trygga hyresavtal

Samtrygg är en mellanhand som erbjuder säkra och skräddarsydda avtal för att du inte ska missa något viktigt, detta är en del av deras Trygghetspaket. De erbjuder också en extra andrahandsförsäkring utöver din hemförsäkring samt tillgång till en jurist om problem skulle uppstå. När du hyr ut med en mellanhand försäkrar du dig även om att du får tillbaka bostaden i samma skick som när du hyrde ut den.

Inga bedrägerier

Ett stort problemen men andrahandsuthyrning är bedrägerier. Det är lätt att tro att man inte är den som kommer blir lurad vid uthyrning av sin bostad men det finns alltid en risk, oavsett om du är hyresvärd eller hyresgäst. När du hyr ut genom en mellanhand som Samtrygg garanterar De att alla hyresgäster är kreditvärdiga och även att hyresvärden har tillstånd för att hyra ut sin bostad.

Betalningsgaranti

Genom att hyra ut din bostad via en mellanhand får du betalningsgaranti. Detta innebär att Samtrygg sköter även all in och utbetalning för att minska risken för bedrägeri. Detta innebär att du alltid kommer få hyran betald i tid. Skulle det däremot hända att hyresgästen inte betalar hyran någon månad står Samtrygg för hyran 2 månader framöver.

Ingen deposition

Att inte betala deposition är ytterligare en fördel med att hyra ut genom en mellanhand. Så länge hyresgästen är kreditvärdig tar istället Samtrygg risken. Detta innebär att hyresgästen inte behöver ligga ute med pengar medan du som hyresvärd blir garanterad att hyran betalas genom tryggheten hos mellanhanden, allt för att minimera risken för bedrägerier.

Räkna ut skälig hyra

Välj typ av bostad
Nyhet! Nu upp till 12 månaders hyresgaranti vid uthyrning genom Samtrygg. Dessutom kostnadsfri annonsering och verifierade hyresgäster
I samarbete med
Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här