Qasa – Omdöme och recension

Qasa

Oavsett om du vill hitta en bostad eller vill hyra ut en lägenhet kan du använda dig av den smarta tjänsten Qasa online. Det kostar ingenting att skapa ett konto. Och det här leder förhoppningsvis snabbt till en lösning som passar dig utmärkt. Qasas system är gjort för att ge dig möjlighet till förstahandskontrakt såväl som andrahandskontrakt.

Slipp alla bekymmer | Hyr ut via Samtrygg

samtrygg logo
 • 12 månaders hyresgaranti från Samtrygg
 • Välj hyresnivå och behåll hela hyran själv
 • Hyresgästen bekostar Samtryggs avgift på 15%
 • Andrahandsförsäkring, avtal & juridisk hjälp
 • Hyresgästerna är kontrollerade
 • Öppna konto & annonsera gratis utan förbindelse

Mer om Qasa bostadsförmedling online

Qasa grundades 2014 och blev snabbt populärt för gratis bostadsförmedling online. Blocket köpte upp Qasa år 2019 vilket innebär att Qasa idag är samma sak som Blocket Bostad. Namnet har ändrats men tjänsten är fortsatt lika smidig och smart för dig som söker lägenhet såväl som för dig som har en bostad att hyra ut!

Tjänsten med förstahandskontrakt lanserades år 2017. Målet var att bli ett alternativ till kösystemet. Idag jobbar Qasa aktivt för att erbjuda bostäder över hela Sverige. Dessutom försöker de etablera sig internationellt.

Så fungerar Qasa när du söker bostad

Att söka bostad kan vara frustrerande. Särskilt när du ska flytta från din nuvarande stad på grund av studier eller arbete. Med Qasa blir det så mycket enklare att hitta en ledig bostad på aktuell ort. Det här är en tjänst som fungerar över hela Sverige och som ger dig snabba svar.

Använd Qasa bostadssök steg för steg:

Skapa ett konto på Qasa – Det här kostar inget och är viktigt för att du ska få bra förslag från bostadsförmedlingen. Tala om vem du är, vilka referenser du eventuellt har, vilken typ av bostad du söker och mer. Fyll i allt! Ju mer information Blocket bostadsförmedling har om dig, desto större är chansen att du får fatt i något vettigt.

Bli verifierad som hyresgäst – Du bör också se till att bli verifierad som hyresgäst med hjälp av Qasa. Du ger dem tillåtelse till att göra en kreditupplysning. När den är genomförd kan Qasa ge dig sin garanti. Det är en form av betalningsgaranti som gör det säkrare för en hyresvärd att erbjuda dig en bostad eftersom det blir betalning även om du någon månad inte skulle klara av hyran.

Sök bostad – När ditt konto är redo kan du börja söka efter bostäder. Det bör du göra aktivt och genomtänkt. Fyll i sökkriterierna noga för att få rätt förslag. Många gånger är det här allt som behövs för att du ska hitta en ledig bostad som kommer att passa dig bra.

Hyreskontrakt – När du hittar en bostad som du vill hyra kan du samtala med bostadsvärden via chatten. Om ni kommer överens kan hyreskontraktet ordnas på en gång via Qasas smarta tjänst. Kontraktet är digitalt så du kan signera på en gång och vara klar med din bostadsjakt på nolltid!

Betalningar och deposition via Qasa – När kontraktet är klart kommer du att få betala en månadshyra som deposition. Depositionen får du tillbaka när kontraktet löpt ut. Betalningar till hyresvärd kommer fortsatt att fungera via Qasa.

Förstahandskontrakt och andrahandskontrakt

De allra flesta är intresserade av förstahandskontrakt för lägenheter och dessa finns att få via Qasa. Men det ska nämnas att det är lättare att hitta andrahandskontrakt. Det har ingenting med Qasa att göra utan mer med hur bostadsmarknaden ser ut.

Men du kan alltså hitta förstahandskontrakt där du inte behöver stå i någon bostadskö för att få lägenheten. Det här fungerar på så vis att Qasa samarbetar med hyresvärdar som är villiga att jobba på det här sättet hellre än att gå stenhårt på en kö.

Det finns saker som kan påverka hur gott om förstahandskontrakt som finns på sajten och det är till exempel:

 • Området du söker bostad i
 • Hur många rum du behöver
 • Vilken tid på året det är
 • Dina preferenser och referenser

Med Qasas tjänst kan ju hyresvärdar plocka ut precis de hyresgäster som de är intresserade av. Det kan vara något att beakta när du fyller i ditt formulär. Saker som fast jobb på orten där du vill bo kan vara något som väger för att just du erbjuds en lägenhet i området.

Viktigt att komma ihåg – Alla har inte samma chans! Det här är en kommersiellt tjänst. Om du har fast inkomst, fast bostad redan nu och goda referenser är det något som ökar din chans till en attraktiv bostad där du vill bo. Qasas affärsmodell bygger lika mycket på att erbjuda hyresvärdar attraktiva hyresgäster som att hjälpa folk att hitta bostad!

När du vill hyra ut bostad

Qasa är som sagt en tvåsidig bostadsförmedlare online. Den fungerar omvänt på så vis att den som vill hyra ut en lägenhet snabbt kan komma i kontakt med lämpliga hyresgäster. Att tjänsten finns över hela Sverige är en stor fördel. Ponera att du kanske kan hyra ut din bostad i andra hand till en student som snart flyttar till din stad från en annan del av landet. Via Qasa kan ni snabbt få till ett kontakt!

Slipp alla bekymmer | Hyr ut via Samtrygg

samtrygg logo
 • 12 månaders hyresgaranti från Samtrygg
 • Välj hyresnivå och behåll hela hyran själv
 • Hyresgästen bekostar Samtryggs avgift på 15%
 • Andrahandsförsäkring, avtal & juridisk hjälp
 • Hyresgästerna är kontrollerade
 • Öppna konto & annonsera gratis utan förbindelse

Så hyr du ut din bostad, steg för steg:

Gör en annons
Fyll i formuläret för att hyra ut bostad. Ge alla detaljer som den som vill hyra bostad kan tänkas vara intresserad av. Skippa inget!

Använd Hyreskollen
För att sätta hyran kan du använda dig av Qasas tjänst som kallas för Hyreskollen. Den visar dig vad en rimlig hyra är med tanke på område och typ av bostad.

Finn din hyresgäst
Du kommer automatiskt att matchas med möjliga hyresgäster. Du kan också lita på Qasas verifieringssystem som kontrollerar att det är en person som är relevant som hyresgäst. Det görs bland annat en kreditupplysning.

Ta kontakt
Välj den du vill hyra ut din bostad till och ta kontakt. Qasa hjälper dig att ta fram ett hyreskontrakt som är lagligt och riktigt. Du kan ändra saker i kontraktet så att det passar perfekt. Både du och hyresgästen kan signera hyreskontraktet direkt online.

Få betalningen från Qasa
Det är Qasa som kommer att ta betalt från din hyresgäst. För detta tar de omkring 8 procent av månadshyran. Den avgiften täcker servicen med att sköta betalningarna från hyresgäst till dig.

Bra att veta

Om en hyresgäst som använder sig av Qasas bostadsförmedling online har ansökt om Qasas betalningsgaranti kommer du att få hyran inbetald i två månader trots att hyresgästen under dessa månader inte betalar. Det ger dig en god buffert om en hyresgäst skulle missköta sig.

Vanliga frågor och svar om Qasa

Hur kan jag få förstahandskontrakt med Qasa?

Det gäller att vara snabb för att få förstahandskontrakt för bostad med Qasa. När det dyker upp erbjudanden som kan passa dig kan det vara flera som har precis samma preferenser. Ta kontakt snabbt för att få första prioritering. Tänk också på att det kan krävas saker som fast anställning för att du ska bli aktuell för förstahandskontrakt för lägenhet.

Finns det lägenheter i Stockholm?

De flesta av lägenheterna som du kan ansöka om via Blocket Qasa ligger i Stockholmsområdet.

Finns det lägenheter i Göteborg?

Ja, Qasa kan också hjälpa till med hyreslägenheter i Göteborg.

Finns det lägenheter i Malmö?

Ja, du kan hitta lägenheter i Malmö med Qasa.

Finns det lägenheter i Uppsala?

Ja, Qasa kan också förmedla lägenheter i Uppsala.

Hur tjänar Qasa pengar på sin tjänst?

Qasa har skapat ett system som gör det möjligt att söka bostad gratis och faktiskt också att hitta en lämplig hyresgäst utan extra kostnad. Den enda kostnad en hyresgäst har, förutom hyran, är depositionen av en månadshyra som ska betalas in för att ett kontrakt ska kunna slutföras. Det här är en summa pengar som hyresgästen får tillbaka efter avslutad hyresperiod.

Hyresvärden får betala en avgift på omkring 8 procent på varje månadshyra. Den avgiften täcker då hjälpen som Qasa ger med att sköta betalningarna från hyresgästen. På så vis fortsätter Qasa att vara en mellanhand mellan hyresgäst och hyresvärd. Det är det som de tjänar pengar på.

Kan företag söka lägenhet med Qasa?

Ja, Qasas tjänst fungerar även för företag som kanske behöver övernattningslägenheter för anställda.

Finns det recensioner om Qasa?

Det finns recensioner av Qasa online från användare som antingen hittat bostad eller hyrt ut en med bostadstjänsten online. Många ger tummen upp till snabba svar. Vi ska komma ihåg att det här givetvis påverkas av hur attraktiv du är som hyresgäst och hur stort utbudet av lediga lägenheter på önskad ort är.

Att det är gratis att söka bostad med Qasa anges givetvis som ett stort plus med tjänsten. Det är något som gör det mycket enkelt att testa. I varje fall för dig som letar efter en bostad.

Kan man lita på Qasa?

Qasa är en seriös tjänst som jobbar på ett mycket effektivt sätt. Deras system gör det lättare för seriösa hyresgäster att hitta seriösa hyresvärdar och tvärtom. Men det finns inga garantier och du måste ligga på för att få tag i en lägenhet även via denna bostadsförmedling online. Särskilt om det är ett förstahandskontrakt som du är ute efter.

Relaterade artiklar

Joakim har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Med ca 10 års erfarenhet som fastighetsmäklare vill nu Joakim via sina guider inom bostad förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp av ny bostad eller försäljning av befintlig.

2 KOMMENTARER

  • Hej Lina.

   Vi kan tyvärr inte hjälpa dig. Vi är bara en informationshemsida.

   Mvh admin på EKonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här