Advisa – omdöme och recension

Advisa omdöme och recension

Marknaden för hemsidor/tjänster som jämför lån är gigantisk. Det gör även att konkurrensen är gigantisk. Advisa är tillsammans med Lendo några av de absolut största aktörerna på marknaden. Vilken skall man använda? De erbjuder ju samma tjänst? Nja inte riktigt. Det skiljer sig lite. Vi skall gå igenom hur Advisa skiljer sig från konkurrenterna i denna artikel.

Vad Advisa gör och hur det fungerar

Precis som alla andra jämförelsetjänster för lån så jämför man bankernas erbjudanden för lån. Advisa jämför banker inom privatlån/blancolån och billån.
En lista med bankernas personliga erbjudanden presenteras för dig som gjort en ansökan och det är sedan upp till dig om du vill acceptera ett erbjudande eller inte.
Det är även gratis att göra en ansökan och endast 1 st kreditupplysning görs i processen. Några exempel på banker som jämförs är SEB, ICA-banken och Ikano bank. Tack vare att bankerna pressas mot varandra så måste de lämna sina bästa erbjudanden för att kunna konkurrera om kunden.

Hur många banker jämförs?

Här skiljer sig Advisa från konkurrenterna. Det är nämligen så att man är den aktör som jämför flest banker av alla på marknaden. Nedan följer en lista med några exempel på hur många banker och långivare som de olika jämförelsesajterna jämför:

  1. Advisa.se – 38 st banker
  2. Lendo.se – 35 st banker
  3. Lånekoll.se– 30 st banker

Det är alltså främst på antalet banker & långgivare som Advisa skiljer sig från konkurrenterna. De jämför helt enkelt fler aktörer där ute på marknaden.

Hur går ansökan till?

När du ansöker om att få erbjudanden från bankerna hos Advisa så fyller du en ansökan. Efter ansökan så tas en kreditupplysning som alla bankerna delar på. Dert innebär att endast en kreditupplysning behöver göras. Varje bank behöver inte göra en egen. Det är bra för dig som kund.

Bankerna presenterar sedan sina erbjudanden för dig på en lista. Där listas vilken ränta de erbjuder, hur stort lån du kan få samt alla villkor. Du väljer sedan själv om du vill napp på något erbjudande eller inte.

Att göra en jämförelse hos Advisa.se är gratis och du förbinder dig inte till något.

Vårt omdöme, recension och betyg

Vi har testat i princip alla jämförare där ute på marknaden. I ärlighetens namn så fungerar de allra flesta väldigt bra. De gör ungefär på samma sätt och som kund blir man väldigt bortskämd med den service man får. Detta gäller även för Advisa.
Vi fick bra erbjudanden från bankerna men valde att inte nappa på något erbjudande.
Det var då inga konstigheter och när Advisa fick reda på att vi inte vill ta ett lån via dom så blev det inget tjat i efterhand och vi slapp en massa samtal och mail, precis så som man vill ha det.

Vi måste säga att Advisa.se fungerar precis som utlovat och självklart är det en fördel att så många banker som möjligt jämförs. Om vi skulle jämföra privatlån eller billån idag så är Advisa absolut en aktör som vi skulle använda. Betyget blir 5 av 5.

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here