Hem Bostad Juridik Lexly – Vårt omdöme & recension

Lexly – Vårt omdöme & recension

Lexly omdöme

I denna artikel ger vi vår recension och omdöme av den tjänst som Lexly erbjuder.

Få juridisk rådgivning av Lexlys erfarna jurister direkt över telefon, videomöte eller på ett kontor. Eller använd Lexlys digitala verktyg och skapa individanpassade juridiska dokument. Tjänsten är enkel att använda, juridiskt korrekt och de erbjuder en nöjd-kund-garanti. Som privatperson kan du få hjälp med allt från att skriva samboavtal, testamente och framtidsfullmakt som att skriva ett gåvobrev, äktenskapsförord eller göra en bodelning vid separation och skilsmässa. Som företagare kan du få en samarbetspartner för löpande affärsjuridisk hjälp. 

Lexly kombinerar lättheten med att ladda ner avtal online med det personliga stöd som många vill ha. Det är upp till dig att välja hur du vill skapa dina juridiska dokument och avtal, men oavsett får du ett fast pris för tjänsten.

Så fungerar Lexlys juridiska tjänst

Med Lexly kan du på kort tid få ett avtal som är skrivet i enlighet med dina behov. Det handlar alltså inte om färdiga mallar som du klickar fram till och köper. Med en enkel process får du svara på frågor som visar hur ditt avtal borde se ut.

När du har fyllt i frågor får du möjligheten att köpa det dokument som matchar dina behov. Du hämtar ditt dokument under Mina sidor i inloggat läge på lexly.se. Efter skrivet och köpt dokument kan du få en kostnadsfri Trygghetskoll av Lexly som går igenom och säkerställer med dig att avsikten med avtalet blir som du har tänkt dig. 

Priserna styrs av vilken typ av juridisk tjänst du behöver hjälp med. Samtliga digitala tjänster har fast pris. Många priser där du får hjälp av jurist är också till fast pris. Ibland kan det vara svårt att avgöra hur stort ett ärende kan bli och för dessa tjänster erbjuds från-priser och juristen är löpande transparent med hur prisbild och debitering kommer att gå till.

Exempel på juridiska tjänster de erbjuder:

Fördelar med Lexlys tjänst

  • Smidigt och enkelt
  • Skräddarsydda avtal

Nackdelar

  • Ingen telefonsupport på helgen

Kundernas omdömen om Lexly

Det finns många positiva omdömen om Lexly online. Företaget har hjälpt över 450 000 personer med juridisk rådgivning, både med hjälp av jurist som via deras onlinetjänst. Den allra vanligaste kommentaren är att det är väldigt enkelt och smidigt att skriva avtal online med Lexly.

Ett annat återkommande omdöme om Lexly är att de är trevliga att ha och göra med. Från guidningen till rätt avtal ända fram till leveransen av avtalet.

En mindre viktig detalj är att avtalen också har en snygg och tydlig design som uppskattas. Viktigare än så är att de är juridiskt korrekta och att de kommer med extra information som kan vara till hjälp till exempel förklaringar och noteringar om saker som vad marknadsstandard är.

För privatpersoner och företag

Lexly vänder sig både till privatpersoner och till företag. Som privatperson är du väl medveten om vilken typ av avtal du behöver. Många gånger räcker det bra med Lexlys hjälp vid några enstaka tillfällen i livet.

För företag kan det dock krävas ett lite större juridiskt stöd och här har Lexly tagit fram en tjänst. För det första kan företag få en så kallad behovsanalys helt gratis. Den kartlägger hur företaget ser ut rent juridiskt. Analysen visar vilka avtal som kan behövas och hur dessa bör utformas.

Avtal som företag ofta behöver hjälp med:

  • Anställningsavtal
  • Aktieägaravtal
  • Sekretessavtal (NDA)
  • Fullmakt för företag

Skräddarsydda avtal för ditt företag snabbt

Det tar inte särskilt lång tid att få ett skräddarsytt juridiskt dokument via Lexlys tjänst. Om du klarar av processen direkt online kan du vara klar på mycket kort tid. Men även telefonhjälpen är smidig. Den finns dock inte på helger och det kan betyda att du får vänta till måndag morgon för att bli klar med avtalet om du känner att personlig hjälp är ett måste.

Priser

Vad kostar de avtal och dokument som Lexly erbjuder? Det här beror helt och hållet på det avtal som du behöver och om du kan klara av att skapa det via sajten eller behöver hjälp av en jurist. Ett samboavtal ligger på omkring 700 kronor medan ett bodelningsavtal mellan gifta kan närma sig 1800 kronor.

Priserna varierar men överlag blir det mycket billigare att få avtal online med denna tjänst än att skriva dem på traditionell väg med besök på en juristbyrå. Tiden du sparar är också värd något.

Notera att du även kan ha möjlighet till rabatt på priserna tack vare samarbetet mellan Lexly.se och flera banker, försäkringsbolag och fackförbund. Det kan röra sig om lägre priser och i vissa fall blir det gratis.

Exempel på Lexlys samarbetspartners:

  • SEB
  • Danske Bank
  • SBAB
  • Swedbank
  • Handelsbanken
  • ICA Banken
  • Länsförsäkringar
  • Svensk Fastighetsförmedling
  • Unionen fackförbund

8 st frågor och svar om Lexly

Är avtalen juridisk korrekta?

Ja, alla juridiska dokument som skapas av Lexly är korrekta. De skapas både med tanke på dina behov och med kunskap om de lagar som gäller i Sverige just nu.

Vad händer om det blir fel i avtalet?

Du har ansvar för den information som du skriver in i avtalet. Men om det är Lexly som gör fel med själva utformningen av avtalet är det deras ansvar. På grund av detta jobbar Lexly med en ansvarsförsäkring.

Hur får jag mitt avtal?

Genom ett inloggat läge på hemsidan får du ditt dokument sparat under Mina sidor. Du kan också mot en mindre avgift få dokumentet utprintat och hemskickat..

Vad kostar det att få hjälp av en jurist?

Hos Lexly kan du få hjälp med många juridiska ärenden av en erfaren jurist. Exempelvis kan en jurist skriva ett samboavtal åt dig till fast pris för strax under 3 000 kr eller ett testamente för knappt 5 000 kr fast pris. 

När startades Lexly?

De har varit verksamma sedan 2004 och var det första bolaget i Europa att digitalisera och tillgängliggöra juridik. De som var med och grundade Lexly är fortfarande med och driver verksamheten.

Kan jag få hjälp på Lexlys kontor?

Ja, du kan enkelt boka ett möte med en jurist på kontoret. Första inledande samtalet är alltid gratis.

Går det att ändra på ett färdigt avtal?

Ja, du har 30 dagar kostnadsfri ändringsrätt om du behöver justera något.

Hur får jag rabatt hos Lexly?

Tag reda på om du är kund hos någon som samarbetar med Lexly och som kan ge rabatt. Om du är osäker på vad som gäller går det alltid bra att ställa frågan till Lexlys support.

4 KOMMENTARER

  1. Låter som ett typiskt scenario. Det tycks vara vanligt att jurister/banker ser olika på olika formuleringar i dessa avtal. Det finns inget sätt att försäkra sig om att en framtidsfullmakt, när den tas i anspråk, till fullo kommer att godkännas av en bank. Lagen är ännu för otydlig, och du som fullmaktshavare bör inte vara säker på att få det som du vill.

  2. Hej!
    Vi har en FramtidsFullmakt som är skriven med Lexly , som vi gjort tillsammans med vår kontaktperson på Swedbank.
    Nu besökte vi en annan jurist angående ett testamente,
    och hade även FramtidsFullmakten från Lexly med oss.
    Där sa juristen att den inte var korrekt.
    Vad ska vi tro om detta?
    Mvh
    Ulrika

    • Hej Ulrika.

      Det är omöjligt för mig att svara på vilken av juristerna som har rätt.

      Mvh admin på Ekonomifokus

Ställ en fråga eller skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här