Lexly – Omdöme & recension

Få ett korrekt avtal direkt online eller via telefon. Med Lexly är det enkelt att skriva avtal som är juridiskt korrekta. Detta oavsett om du behöver ett samboavtal eller vill hitta en bra samarbetspartner för löpande företagsavtal.

Lexly.se är en intressant tjänst för de kombinerar lättheten med att ladda ner avtal online med det personliga stöd som många vill ha. Det är upp till dig att välja hur du vill skapa ditt avtal, men oavsett vilket kan du se fram emot ett bra pris för tjänsten.

För enklare avtal
Om du är ute efter ett lite enklare avtal rekommenderar vi istället Juridiskadokument.nu. Där kan du köpa färdiga avtal för några hundralappar och då ingår hjälp med att fylla i avtalet. Några exempel på avtal som erbjuds är:

Samboavtal & äktenskapsförord
Fullmakter
Skuldebrev & gåvobrev
Samäganderättsavtal
Testamente
Arvskifte
– och många fler….

Så fungerar Lexlys juridiska tjänst

Med Lexly kan du på kort tid få ett avtal som är skrivet i enlighet med dina behov. Det handlar alltså inte om färdiga mallar som du klickar fram till och köper. Med en smart process får du svara på frågor som visar hur ditt avtal borde se ut.

När du har fyllt i frågor får du möjligheten att köpa det dokument som matchar dina behov. Detta får du sedan mejlat till dig. Om du tycker att det känns bättre med personlig hjälp kan du bli guidad över telefon av en jurist från Lexly.

Då kommer du också att få svara på frågor och till sist är avtalet redo. Det kan skickas till dig med email eller med vanlig post. Priserna styrs av vilken typ av avtal det gäller samt om du vill få hjälp via telefon eller skapar avtalet via formuläret direkt på hemsidan.

Kundernas omdömen om Lexly

Det finns många positiva omdömen om Lexly online och det är inte så konstigt med tanke på att företaget har hjälpt över 150 000 personer med juridiska avtal online. Den allra vanligaste kommentaren är att det är väldigt enkelt och smidigt att skriva avtal online med Lexly.

Ett annat återkommande omdöme om Lexly är att de är trevliga att ha och göra med. Från guidningen till rätt avtal ända fram till leveransen av avtalet känner du att du är i säkra och trygga händer.

En mindre viktig detalj är att avtalen också har en snygg och tydlig design som uppskattas. Viktigare än så är att de är juridiskt korrekta och att de kommer med extra information som kan vara till hjälp till exempel förklaringar och noteringar om saker som vad marknadsstandard är.

Exempel på avtal de erbjuder:

Fördelar med Lexlys tjänst

 • Smidigt och enkelt
 • Prisvärt
 • Skräddarsydda avtal

Nackdelar

 • Ingen telefonsupport på helgen

För privatpersoner och företag

Lexly.se vänder sig både till privatpersoner och till företag. Som privatperson är du väl medveten om vilken typ av avtal du behöver. Många gånger räcker det bra med Lexlys hjälp vid några enstaka tillfällen i livet.

För företag kan det dock krävas ett lite större juridiskt stöd och här har Lexly tagit fram en mycket smart tjänst. För det första kan företag få en så kallad behovsanalys helt gratis. Den kartlägger hur företaget ser ut rent juridiskt. Analysen visar vilka avtal som kan behövas och hur dessa bör utformas.

Avtal som företag ofta beställer:

 • Anställningsavtal
 • Aktieägaravtal
 • Sekretessavtal
 • Fullmakt för företag

Skräddarsydda avtal snabbt

Det tar inte särskilt lång tid att få ett skräddarsytt juridiskt dokument via Lexlys tjänst. Om du klarar av processen direkt online kan du vara klar på mycket kort tid. Men även telefonhjälpen är smidig. Den finns dock inte på helger och det kan betyda att du får vänta till måndag morgon för att bli klar med avtalet om du känner att personlig hjälp är ett måste.

Priser

Vad kostar de avtal och dokuemnt som Lexly.se erbjuder? Det här beror helt och hållet på det avtal som du behöver och om du kan klara av att skapa det via sajten eller behöver hjälp på telefon. Ett samboavtal ligger på omkring 700 kronor medan ett bodelningsavtal mellan gifta kan närma sig 1700 kronor.

Priserna varierar men överlag blir det mycket billigare att få avtal online med denna tjänst än att skriva dem på traditionell väg med besök på en juristbyrå. Tiden du sparar är också värd något.

Notera att du även kan ha möjlighet till rabatt på priserna tack vare samarbetet mellan Lexly och flera banker, försäkringsbolag och fackförbund. Det kan röra sig om lägre priser och i vissa fall blir det gratis.

Exempel på Lexlys samarbetspartners:

 • SEB
 • Danske Bank
 • SBAB
 • Länsförsäkringar
 • Svensk Fastighetsförmedling
 • Blocket
 • ST fackförbund
 • Unionen fackförbund

8 st frågor och svar om Lexly


Är avtalen juridisk korrekta?

Ja, alla avtal som skapas av Lexly är korrekta. De skapas både med tanke på dina behov och med kunskap om de lagar som gäller i Sverige just nu.


Vad händer om det blir fel i avtalet?

Du har ansvar för den information som du skriver in i avtalet. Men om det är Lexly som gör fel med själva utformningen av avtalet är det deras ansvar. På grund av detta jobbar Lexly med en ansvarsförsäkring.


Hur får jag mitt avtal?

De allra flesta väljer att få avtal online från Lexly med email. Det går också att be om en fysisk kopia med vanlig post.

Varför kostar det extra med telefontjänsten?

Det kostar mer att få hjälp med att skriva avtal på telefon helt enkelt för att Lexly då måste lägga mer tid på att guida dig. Du får ju hjälpen på telefon av en person som sitter med dig genom hela avtalet.


När startades Lexly?

Lexly AB är en juristbyrå som har varit verksamma sedan 2004. De som var med och grundade Lexly är fortfarande med och driver verksamheten.


Kan jag få hjälp på Lexlys kontor?

Det kan vara möjligt men Lexlys onlinetjänst är begränsad till formuläret online och telefon. Om du vill få personlig vägledning på Lexlys kontor är det andra priser som gäller. Detta kan du be om via email eller på telefon.


Går det att ändra på ett färdigt avtal?

Ja, du har två veckor på dig att ändra avtalet om det behövs.

Hur får jag rabatt hos Lexly?

Tag reda på om du är kund hos någon som samarbetar med Lexly och som kan ge rabatt. Om du är osäker på vad som gäller går det alltid bra att ställa frågan till Lexlys support.

För enklare avtal
Om du är ute efter ett lite enklare avtal rekommenderar vi istället Juridiskadokument.nu. Där kan du köpa färdiga avtal för några hundralappar och då ingår hjälp med att fylla i avtalet. Några exempel på avtal som erbjuds är:

Samboavtal & äktenskapsförord
Fullmakter
Skuldebrev & gåvobrev
Samäganderättsavtal
Testamente
Arvskifte
– och många fler….

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here