Bolån & privatlån som egenföretagare

2
Bolån och privatlån som egenföretagare

När du är vanlig anställd så är det enkelt för banken att göra en bedömning av din ekonomi när du söker ett lån eller ett lånelöfte. Om du har eget företag så blir det lite klurigare. Då behöver banken både gå igenom din privata ekonomi och företagets finansiella ställning.

För dig som ansöker om lånet blir det inte jättemycket extra jobb men för banken blir det en hel del merjobb. Banken har en separat avdelning med människor som sysslar med företag och en avdelning som sysslar med privata ärenden. Det gör att din bankkontakt oftast behöver ta hjälp av en kollega för att analysera företagets ekonomi.

Lån pengar som egenföretagare

En vanlig privatperson behöver förse banken med följande uppgifter

 • Uppgifter om din inkomst av tjänst
 • Eventuella uppgifter om tillgångar
 • Personuppgifter
 • Uppgifter om eventuell inkomstförsäkring eller andra säkerheter

Som egenföretagare måste du även förse banken med

 • Företagets årsredovisning/bokslut (gärna från flera år tillbaka i tiden)

Banken bryr sig inte om du förhoppningar om framtida vinster i ditt företag.
De vill endast se att du har stabila intäkter och vinster som man kan förvänta sig att de fortsätter att trilla in även i framtiden.

Räkna ut hur mycket ett lån kostar dig varje månad med och utan amorteringen med hjälp av våra smidiga kalkyaltorer som räknar ut alla kostnader och amorteringar åt dig.
->Länk till kalkylator för Bolån och boendekostnad
->Länk till kalkylator för privatlån och övriga lån

Låg ränta är extremt viktigt – pressa bankerna

Det är av största vikt att du jämför bankerna och deras räntor innan du väljer vilket bank du skall låna pengar av. Consector.se jämför upp till 30 st banker med en och samma ansökan åt dig både för bolån för privatlån. Tidigare har Consector lyckats ordna 1,09% i boränta åt vissa av sina kunder.

Det är helt gratis att göra en ansökan hos Consector.se och du förbinder dig inte till något när du skickar in dina uppgifter.

2 KOMMENTARER

 1. Bor i bostadsrätt (värderad till 1400 000 kr)med kallhya på ca4000 kr, med el och lån blir det ca 7000kr/månad. Lån på 230 000kr
  Tänkte att köpa hus, för att få ner boendekostnader.
  Jag tänker- lån, så boendekostnader blir 4500kr
  Har företag, som går bra, men känner att jag vill kunna spara lite

Ställ en fråga

Please enter your comment!
Please enter your name here